FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

Sistemul VAR, prezentat echipelor din Liga 1: „A fost interesant. Vor mai exista discuții” » Kyros Vassaras a participat și el

Sistemul VAR, prezentat echipelor din Liga 1
Foto:frf.ro
Sistemul VAR, prezentat echipelor din Liga 1 Foto:frf.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 17:34 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 17:37

Un nou pas în implementarea VAR a fost făcut de FRF. Astăzi, oficialii federali, alături de CCA și de compania EAD, care deține drepturile TV, au invitat reprezentanți ai fiecărui club la o prezentare a noului sistem de arbitraj video.

  • 13 din 16 cluburi din Liga 1 au avut câte un reprezentant

Aceștia au fost prezenți la camera VAR din sediul CCA, unde au asistat la analizarea mai multor faze de joc și momente când VAR-ul intervine, apoi au primit răspuns la toate întrebările și nedumeririle pe care le-au avut. 

Răzvan Burleanu a dezvăluit primul meci cu VAR din România: „E 100%, nu vă ascund!”
VAR
Răzvan Burleanu a dezvăluit primul meci cu VAR din România: „E 100%, nu vă ascund!”

Alexandru Deaconu, liderul proiectului VAR, le-a arătat exemple și dialoguri între arbitri VAR și „central” din diferite competiții și a oferit cele mai noi informații despre viitoarele etape din pregătirea arbitrilor români.

Suntem în grafic să terminăm pregătirea arbitrilor la mijlocul lunii iunie, așa cum era planificat, astfel că, începând din iulie, odată cu startul noului sezon, vom putea organiza meciuri cu sistem VAR”, a fost mesajul lui Alexandru Dedu, potrivit frf.ro.

Conducătorii, impresionați de prezentarea sistemului

Prezent la întrunire, Valeriu Argăseală, președintele celor de la FCSB, a fost explicat: 

„A fost interesant, mai ales că am avut două sesiuni de discuții. Una, despre camera VAR, direct în camera tehnică, dar și o prezentare a sistemului. Eliminarea greșelilor din arbitraj este beneficiul acestui VAR. Sunt situații care sunt judecate la limită, astfel că în prima parte de implementare a sistemului vor mai exista discuții”.

Am aflat lucruri noi, care ne dau speranță că așa cum ni s-a promis, din sezonul viitor nu vor mai exista problemele cu care ne-am confruntat în ultimele sezoane. Ținând cont de specificul nației noastre, o nație de specialiști în fotbal, cred că va fi un moment foarte important, pentru că energiile multe cheltuite în momentul de față vor putea fi canalizate spre lucruri mai bune și mai folositoare fotbalului
- Cristian Bivolaru, director general Farul

Am avut experiența cu CFR de a avea acests sistem, e foarte așteptat în România. Este benefic, acum din câte am înțeles doar la vară va fi disponibil. Îl așteptăm
- Marius Bilașco, manager sportiv CFR Cluj

Kyros Vassaras, prezent și el

La întâlnire a participat și președintele CCA, Kyros Vassaras.

„Am apreciat faptul că toate părțile implicate au fost de acord cu propunerea noastră de a avea un număr de 8 camere care să furnizeze imaginile necesare în camera VAR. Vom prezenta protocolul VAR și toate informațiile necesare tuturor cluburilor din timp, pentru a fi pregătiți la startul noului sezon”, a declarat grecul.

Citește alte știri din Liga 1:

Gala „Ilie Balaci” 2021 » Laureații fotbalului doljean

Patronul Rapidului îi dă replica lui Gigi Becali: „Cum să ne dăm la o parte? E obișnuit cu alte timpuri”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează