FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

Situația de la Clinceni, tot mai gravă: „Mai sunt 5-6 jucători!” » Florin Gardoş se retrage

Gardos// Foto: IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica
Gardos// Foto: IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 20:03 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 21:53

Academica Clinceni, echipa care anul trecut a obținut biletele pentru playoff-ul Ligii 1, este acum pe marginea prăpastiei. Clubul de la periferia capitalei se confruntă cu mari probleme financiare, iar antrenorul Adrian Falub mai are la dispoziție foarte puțini jucători pentru partea a doua a sezonului.

Ilfovenii, aflați pe ultima poziție în clasament, au început anul 2022 cu rezilieri în masă. După ce nu și-au primit salariile de mai bine de cinci luni, jucătorii Academicii au hotărât să părăsească echipa.

Antrenorul Adrian Falub a anunțat că mai mulți jucători au refuzat să se prezinte la reuniunea lotului. Totuși, tehnicianul este optimist și speră ca situația să fie mai bună zilele următoare.

„A fost o săptămână dificilă pentru că au fost probleme financiare. Jucătorii nu și-au primit banii promiși înainte de sărbători. Câțiva dintre ei nu s-au prezentat, alții și-au reziliat contractele. O să vedem dacă lucrurile se vor finaliza în bine sau nu. Am jucători la antrenamente, dar mulți sunt de la academie. 

Cred că mai am 5-6 de la prima echipă. Mulți și-au reziliat contractele, iar alții ar putea să revină dacă lucrurile se vor rezolva”, a declarat Adrian Falub pentru DigiSport.

3 echipe din Liga 1 nu mai pot realiza transferuri: „UEFA ne-a sancționat”
SANCȚIUNI
3 echipe din Liga 1 nu mai pot realiza transferuri: „UEFA ne-a sancționat”

Adrian Falub: „Se poate forma o nouă echipă”

Tehnicianul a vorbit despre problemele financiare de la lot și a afirmat că nu s-ar mai fi putut baza pe jucătorii care nu își primiseră salariile de aproape jumătate de an. Știe că singura soluție în acest moment ar fi formarea unei noi colectivități, așa că așteaptă întăriri din partea conducerii:

„Până acum, s-a plătit o singură primă, cea de la meciul cu Dinamo, dar din salarii nu am primit nimic. Situația este foarte complicată, nu aș spune tragică. Dacă se găsesc soluții, se poate forma o nouă echipă. Era un lot cu jucători de calitate și caracter, dar nu mai aveau motivație. 

Dacă lucrurile se rezolvă și vom reuși să facem transferuri, poate va fi mai bine. În momentul ăsta, depinde de ce vrea clubul să facă în continuare. Dacă vrem să ne salvăm de la retrogradare, trebuie să transferăm, dacă nu, continuăm cu juniorii”, a adăugat Falub.

FCU Craiova a reziliat cu 4 jucători: „Decizie unilaterală a clubului”
FCU Craiova
FCU Craiova a reziliat cu 4 jucători: „Decizie unilaterală a clubului”

Se retrage Florin Gardoş?

Falub a oferit și câteva declarații referitoare la situația lui Florin Gardoș. Fundașul de 33 de ani mai are contract cu echipa ilfoveană până la finalul acestui sezon, dar decizia acestuia pare una clară: vrea să își încheie cariera.

„Cu Gardoș e mai complicat. Mi-aș dori să revină, dar a spus că vrea să se lase de fotbal. Are o situație financiară bună și nu mai are motivație”.

În tratative cu noi jucători

Antrenorul ilfovenilor a declarat că în aceste momente există discuții cu mai mulți jucători în vederea formării unui lot competitiv care să aibă un cuvânt de spus în play-out.

„Sunt discuții cu niște jucători care au un nivel bun de pregătire. Trebuie să formăm o echipă care să se exprime foarte bine în play-out. Era inutil să plecăm în cantonament. Nu avea niciun rost”, a încheiat Falub.

Clinceni este ultima în Liga 1, cu doar 11 puncte acumulate în primele 21 de etape, iar primul adversar din 2022 va fi Mioveni.

  • articol de Maria Olteanu

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Unde se joacă amicalul dintre Dinamo și CS Blejoi + evenimentul primarului, dat peste cap

Dinamo vrea un om de bază de la revelația Ligii 1! Fotbalistul nu a fost luat în cantonament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează