FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRACT

Situație inedită în Liga 1! Antrenorul rămâne fără contract la o zi după meci » Edi Iordănescu îi poate lua locul

Articol de - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 14:29

Astra mai are o problemă, după ce a ratat licența UEFA: antrenorul Bogdan Andone are un contract valabil doar până pe 16 iunie, a doua zi după meciul cu Gaz Metan.

Astra nu mai are vreun obiectiv clar în play-off, de când a aflat că participarea în cupele europene îi este interzisă, și ar putea să nu mai aibă nici antrenor în ultimele șapte etape. Contractul cu Bogdan Andone se va termina pe 16 iunie, marți. Luni seară va fi meciul cu Gaz Metan și a doua zi o să expire acordul clubului cu antrenorul. Conducerea i-a propus lui Andone extinderea colaborării, însă părțile nu s-au pus de acord deocamdată. Bogdan a anunțat că a mai apărut și o altă ofertă pentru el.

Bogdan Andone,  ofertat din Emirate

A povestit la DigiSport cum i s-a ivit celălalt job: „M-a sunat cineva la două noaptea: «Ce faci?». «Dorm». Și mi-a propus să antrenez un club din Emirate. E vorba despre o formație din jumătatea inferioară a clasamentului". El va hotărî în zilele următoare dacă pleacă în Asia sau continuă la Giurgiu.

Sezonul lui Andone a conținut deja multe evenimente. A început stagiunea pe banca FCSB, unde a rezistat puțin. Apoi a preluat-o pe Astra, clasată în acel moment pe un loc de play-out, și a condus echipa până pe locul al doilea, doar că patronul Niculae a acumulat datorii și alb-negrilor le-au fost luate trei puncte. Depunctată, formația de la Dunăre e a patra în acest moment și ar mai fi avut șanse să prindă un loc de Europa League. Tot din cauza nerespectării criteriilor financiare, Astrei i-a fost refuzată licența UEFA, deci ea va juca fără să aibă vreo miză clară în cele opt etape care au mai rămas din play-off.

În aceeași situație se află Gaz Metan, adversarul de luni. Nici Mediașul n-are licență și a rămas deja fără antrenor principal. Contractul lui Edi Iordănescu a expirat, el a plecat și și-a lăsat secunzii să se ocupe de echipă în rundele care au mai rămas. 

Edi Iordănescu: „Vorbesc cu Coman și cu Niculae"

Dacă Bogdan Andone eliberează postul, antrenor al Astrei ar putea redeveni Edward Iordănescu din sezonul următor. El a plecat de la Giurgiu tocmai din cauza relației proaste pe care ajunsese s-o aibă cu Ioan Niculae, dar e convins că lucrurile s-au mai schimbat.

„Am ținut permanent legătura cu Dani Coman, am mai vorbit și cu domnul Niculae. Eu am fost la Astra într-o perioadă foarte grea, când mai rămăseseră doar șapte jucători, și a trebuit să reconstruiesc un lot. Situația de acum e mai bună și economic, și sportiv. Prioritatea mea e să antrenez în străinătate, dar dacă n-o să am nicio ofertă de afară le voi lua în calcul pe cele din România. Și, dacă nu mă vrea nimeni, asta este, stau acasă și aștept!". 

VIDEO. Dani Coman: „Problemele de la Astra sunt mai mici ca la alte cluburi”

Datoria către Gigi Becali e de la Alibec

Astra mai poate obține licența pentru Liga 1, ca să continue în primul eșalon, după ce a ratat-o pe cea europeană. În demersul acesta a primit un sprijin și din partea lui Becali. Giurgiuvenii mai au față de FCSB o datorie de 100.000 de euro, un rest din transferul lui Alibec la Giurgiu. 

Gigi a acceptat să amâne datoria, altfel ar fi obligat-o pe Astra să plătească banii acum sau să retrogradeze. Își poate recupera banii dacă atacantul va fi vândut în vara aceasta. Denis a anunțat recent că vrea să plece, de când a aflat că participarea în Europa League a devenit imposibilă.

Citește mai multe știri despre Astra:

ANALIZĂ GSP. Play-off la play-off în Liga 1: pentru 4 e miză, pentru două e mimă!

Gabi Tamaș negociază plecarea de la Astra. E dorit de fosta lui echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează