FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Situaţie jenantă în care a ajuns Steaua » Trupa din Ghencea distruge cota fotbaliştilor!

După ce au semnat cu Steaua, achiziţiile nu s-au mai ridicat la nivelul aşteptărilor
După ce au semnat cu Steaua, achiziţiile nu s-au mai ridicat la nivelul aşteptărilor

Articol de - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 aprilie 2012 20:57

Zece jucători pe care roş-albaştrii i-au transferat începînd din vara lui 2010 au acum o cotă de piaţă mai mică decît pînă să ajungă la clubul bucureştean.

" Steaua nu se refuză nici ca antrenor, nici ca jucător. Dacă ai Steaua în CV, automat îţi măreşti cota, mai ales ca jucător" e unul dintre argumentele care sînt întotdeauna invocate atunci cînd un fotbalist sau un tehnician important acceptă să lucreze cu Gigi Becali. Ceea ce s-a întîmplat însă începînd din vara lui 2010 nu numai că nu confirmă respectivul argument, dar e infirmat categoric în privinţa unor jucători.

În lotul actual se află nu mai puţin de 10 fotbalişti care aveau, conform site-ului transfermarkt.de, cote foarte bune înainte de a ajunge în lotul roş-albaştrilor. Aceiaşi jucători au acum, după ce au au stat relativ puţin în Ghencea, cote mult mai proaste, chiar dacă nici o echipă de la care au venit nu era cu performanţe interne sau externe mai mari ca ale Stelei.

Erau mai scumpi cînd jucau la retrogradare
Cele mai mari prăbuşiri sînt în cazul fraţilor Costea. Florin era evaluat la nu mai puţin de 4 milioane de euro acum 3 ani, iar acum abia mai "respiră" la un milion de euro. Chiar şi cei care au venit de la echipe modeste, care se luptau să scape de retrogradare, şi-au scăzut cota la Steaua, ceea ce e o performanţă negativă rară.

Tatu era cotat la 800.000 de euro în august 2010, cînd a ajuns la Beira Mar, iar acum, după 8 luni fără gol marcat în campionat cu Steaua, face cu 50.000 de euro mai puţin. Acelaşi lucru e valabil şi pentru Tibi Bălan. Acum un an, se lupta cu Sportul pentru evitarea matineului, dar făcea un milion de euro. Acum, se bate cu Steaua la titlu, dar cota lui a scăzut aproape la jumătate.
472188-caseta-fotbalisti-cote.jpg

Contraexemplul e Rusescu
Există în lotul actual al Stelei şi un fotbalist pentru care trupa roş-albastră a însemnat o adevărată explozie în ceea ce priveşte cota lui. E vorba despre Raul Rusescu. El valora în ianuarie 2011 un milion de euro, atunci cînd se afla în lotul Unirii Urziceni. În vara lui 2011 a venit în Ghencea, iar acum e evaluat la de 3 ori mai mult decît era în ianuarie anul trecut, adică la 3 milioane de euro.

Adrian Ilie: "Pe mine, Gigi m-ar fi distrus!"
Un fost mare fotbalist al Stelei, Adrian Ilie, a comentat modul în care tinerii fac faţă cu greu presiunii la care sînt supuşi de către Becali. "Dacă aş fi avut un patron ca Gigi Becali, atunci cînd am venit la doar 19 ani la Steaua, aş fi fost terminat! M-ar fi distrus psihic şi n-aş mai fi reuşit să am încredere în mine să fac ceea ce am făcut în tricoul Stelei", le-a spus Ilie celor din club chiar atunci cînd a activat ca manager la Steaua. Adrian a evoluat în Ghencea în perioada 1993-1996, timp în care a cîştigat 6 trofee, a jucat de 3 ori consecutiv în grupele Champions League şi a marcat 28 de goluri în 85 de meciuri de campionat.

Numai 6 jucători peste două milioane în aproape 10 ani
Cu Becali patron, Steaua a vîndut foarte puţini fotbalişti pe sume mari în străinătate. Peste pragul de două milioane de euro au trecut doar 6 jucători în perioada 2003-2012, cînd Becali a fost patron. Dintre cei 6, nu mai puţin de 4 au fost achiziţionaţi de echipe care erau antrenate de foşti antrenori ai Stelei: Zenga, Olăroiu şi Hagi.

Ce vînzări importante a făcut Steaua cu Becali patron
Anul: Jucătorul - Cine l-a luat Suma (euro)
2011: B. Stancu - Galatasaray 5.200.000
2009: M. Rădoi - Al-Hilal 5.000.000
2006: G. Ogăraru - Ajax 3.300.000
2007: Thereau - Anderlecht 3.000.000
2009: D. Goian - Palermo 2.000.000
2008: N. Dică - Catania 2.000.000

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
uzum
uzum  •  24 Aprilie 2012, 18:31

Au venit cu cote umflate arificial, poate si pt a fi pacalit fraierul de Gigi.Multi au fost adusi de verii lui care au incasat sau vor incasa bani pe spinarea lui Gigi care-si asuma toate cheltuielile.Cand au ajuns la un club care vrea sa faca performanta se vede ca voloare nu prea e si le scade cota.Fratii Costea, Bourceanu, ca sa dau doar putine nume, acum cativa ani nici sa duca echipamentul nu erau acceptati le Steaua.

daniel_volintiru
daniel_volintiru  •  08 Aprilie 2012, 11:26

Florin Costea era cotat in 2009 la 4 mil, ori el a venit la Steaua in 2011. De ce nu scrii care era cota lui in momentul venirii la Steaua dupa o accidentare grava. Ziarist de rahat....chiar numai ai despre ce sa scrii, noroc ca mai exista si un Andrei Vochin, Catalin Oprisan. Altfel suntem scarbiti de asa-zisi ziaristi ca tine...Rau...reanu

done8989
done8989  •  08 Aprilie 2012, 11:00

Eu nu inteleg cine v-a putut angaja. Comparati cote de piata din 2009-2010 (ani cu preturi astronomice ale jucatorilor pentru ca tuturor bisnitarilor de terenuri le mergea bine) cu cele de acum cand inca suntem in criza si, cum zicea altcineva pe aici, preturile jucatorilor cand aveau mai putin de 30 de ani cu cele de acum cand au 31-32.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează