FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FC ARGEȘ 2-2

Situație nemaiîntâlnită la Viitorul! Puștii au dispărut din echipă, record de străini la echipa lui Gică Hagi

Egalul cu FC Argeș, scor 2-2, e primul meci în care Viitorul folosește 7 străini într-un meci de Liga 1: 5 au fost titulari, 2 au intrat pe parcurs.
Egalul cu FC Argeș, scor 2-2, e primul meci în care Viitorul folosește 7 străini într-un meci de Liga 1: 5 au fost titulari, 2 au intrat pe parcurs.

Articol de , - Publicat duminica, 25 octombrie 2020 21:16 / Actualizat duminica, 25 octombrie 2020 21:24

Egalul cu FC Argeș, scor 2-2, e primul meci în care Viitorul folosește 7 străini într-un meci de Liga 1: 5 au fost titulari, 2 au intrat pe parcurs.

Viitorul continuă startul ezitant de sezon. Deși părea că-și revine, echipa antrenată de Ruben de la Barrera a egalat abia în prelungiri, 2-2 cu nou-promovata FC Argeș. Chiar pe teren propriu. Iar metamorfoza fostei campioane a României continuă.

Cu doar doi jucători produși de trupa lui Hagi, Ciobanu și Mățan, chiar cei necesari îndeplinirii regulii U21, Viitorul a folosit, pentru prima oară în istorie, 7 străini.

5 fuseseră chiar titulari, iar doi au intrat pe parcurs. Cei 7:

  • Damien Dussaut, fundaș francez, 25 ani;
  • Angel Martinez, fundaș spaniol, 29 ani;
  • Bradley de Nooijer, fundaș olandez, 22 ani;
  • Jon Gaztanaga, mijlocaș spaniol, 29 ani;
  • Kevin Luckassen, atacant olandez, 27 ani;
  • Victor Fernandez, mijlocaș spaniol, 22 ani;
  • Ely Fernandes, atacant din Insulele Capului Verde, 29 ani.

Singurul străin care n-a evoluat - dar se află în lotul echipei - este alt spaniol, Josemi Castaneda, 22 ani. Acesta e accidentat.

Nu a fost doar primul punct scos de FC Argeș în acest campionat pe teren străin. Mai mult, piteștenii au înscris primele goluri în deplasare, unde pierduseră primele 3 meciuri.

Viitorul a pierdut și în clasamentul tinerilor

Mai mult, pe lângă recordul folosirii a 7 străini, Ruben de la Barrera a rupt și bariera de 5 străini folosiți de Viitorul în același timp. În repriza a doua, când Ely Fernandes a intrat în locul lui Stoian, echipa din Ovidiu a jucat cu 6 fotbaliști născuți în afara țării.

Până acum, Viitorul folosise maximum 5 jucători străini. De patru ori în sezonul 2016/2017 și de 3 ori sezonul trecut. În total, de 7 ori. Până și CFR Cluj, cunoscută pentru folosirea multor străini, are numai 4 titulari în această etapă.

După încheierea perioadei de transferuri, Viitorul a pierdut și întâietatea în clasamentul celor mai tinere loturi din Liga 1 în favoarea FCSB.

Citește mai multe știri despre Viitorul:

Viitorul - FC Argeș 2-2 » Meci decis după un final dramatic cu „roșu” și penalty

Gică Popescu, ademenit de rivalele lui Hagi din Liga 1: „Am un salariu important la Viitorul, dar 20% din valoarea ofertelor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  26 Octombrie 2020, 15:11

Da, tinerii au cam disparut din echipa dar, in schimb, arbitrii sunt aceiasi "datornici" cu Viitorul cand o arbitreaza! Cu alte cuvinte: "Jos tinerii, sus fluierasii!"

sexilianul
sexilianul  •  26 Octombrie 2020, 07:23

aia sapte sunt pui de daci din diaspora ailalta,*** sunt la resapat si echipa e bineeeeeee.........

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  26 Octombrie 2020, 00:20
Postat de adiktedz pe 25 Octombrie 2020, 22:53

Acest lucru se vede in clasament. Cu jucatorii din academie Viitorul era de temut , acum e o gluma de echipa cu rebuturi luate de prin Liga 1 (Ely Fernandes) rezerva la Gazu'.

Pai la noi singurul care mai are incredere in tineri e chiar nea Jiji, care si-a umplut echipa de ei (luandu-i, nesuprinzator, chiar de la Viitorul). In rest, Bursucul ii baga in teren numai din obligatie , si multe, prea multe echipe, fac schimbari in primele minute de joc, si tot o festelesc (vezi FC Arges)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează