FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Situație unică în Liga 1 » Care e compartimentul în care Steaua stă într-un singur jucător

La 33 de ani, Tamaș rămâne cel mai sigur fundaș stelist
La 33 de ani, Tamaș rămâne cel mai sigur fundaș stelist

Articol de - Publicat sambata, 04 februarie 2017 00:00

Steaua e singura echipă din playoff cu un singur fundaș central de meserie, Tamaș. Reghe mai apelează la reprofilații Moke și Bălașa.

La Steaua, banii sunt invers proporționali cu logica! Lotul lui Reghecampf nu respectă nicio regulă, în afara recrutării jucătorilor care-i sar în ochi patronului.

Consecința faptului că MM Stoica și Reghe n-au avut niciun cuvânt de spus în mercato: vicecampioana e singura din playoff cu un singur apărător central specializat! Tamaș e unicul stoper de meserie din lot, crescut și afirmat ca profesionist pe această poziție.

Antrenorul are soluții la îndemână, improvizații la care poate să apeleze pentru a completa apărarea. Mijlocașul Moke, cumpărat de la Chiajna astă-vară, a devenit fundaș central la Steaua.

"Am zis de când s-a transferat Moke că el nu e fundaș central. Reprofilarea asta explică randamentul sub așteptări pe care l-a avut el", a comentat Pancu la DigiSport.

Pancu a fost coleg cu Moke la Voluntari, unde africanul evolua ca închizător. Reghecampf are nevoie de el doar ca apărător.

Cumpărat și reprofilat

Moke nu e singura invenție pe care Laur o are la dispoziție. Nou-venitul Bălașa a fost fundaș dreapta la Viitorul și a ocupat aceeași poziție și la Crotone, unde a evoluat cel mai mult în 2016. Mihai a fost fie "lateral", fie stoper dreapta într-un sistem cu trei fundași centrali.

Bălașa, 22 de ani, va face pereche cu Tamaș atunci când va lipsi Moke. În condiții normale, fotbalistul crescut de Viitorul va ocupa postul lui de bază, pe banda dreaptă, unde concurează pentru titularizare cu Ovidiu Popescu.

În criză de fundași, dintre formațiile bine clasate la sfârșitul anului trecut, mai e doar adversara de mâine, CFR. Miriuță are doi stoperi, pe Larie și pe Horj. Ca și Reghe, deține și un "joker", pe mijlocașul Andrei Mureșan, care poate să joace și în defensivă.

Ce fundași centrali au echipele din playoff

Club Stoperi
Viitorul Țâru, Boli, Mladen
Steaua Tamaș
Craiova Popov, Barthe, Acka, Kay
Gaz Metan I. Cristea, Trtovac, Akaki
Dinamo Nedelcearu, M. Popescu, Marici
CFR Larie, Horj

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
kyil
kyil  •  04 Februarie 2017, 12:56

cel mai bun articol. cea mai buna fraza: La Steaua, banii sunt invers proporționali cu logica! asa e cand ai un cioban dictator la echipa

valentinn10
valentinn10  •  04 Februarie 2017, 10:56
Postat de daniel_daniel00 pe 04 Februarie 2017, 10:31

V-a tras-o si Tamas si Biiiiiiizon :)) Si aia care au mai fost anul trecut.Caini pana la moarte...

Caini pana la moarte , morti de foame , ca de aia au venit la FENOMENUL FOTBALULUI ROMANESC , STEAUA , de foame de aia au venit la singura echipa unde se plateste munca jucatorului, plata pe care o face CEL MAI MARE PATRON AL TARII. FORTA STEAUA , LUPTA FCSB , HAI STELUTA , CURAJ VITEZISTI 27.

juliusmad
juliusmad  •  04 Februarie 2017, 10:55
Postat de daniel_daniel00 pe 04 Februarie 2017, 10:30

Mie imi suna mai bine un cuplu de fundasi centrali reali.Iar Ov Popescu imi place cum se misca in dreapta, nu e un post care sa necesite niste calitati nemaivazute, chiar daca la noi se vb non-stop de fundasul dreapta...

se zice ca asta ar fi echipa pentru meciul cu cluj: Fl. Niță - Bălașa, Tamaș, Moke, Momcilovic - Pintilii, Muniru - Jakolis, Achim, De Amorim - Alibec. moke e slab ca fundas central iar in locul lui muniru as fi vrut sa apara achim :). am zis ! :))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează