FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Sixto Peralta: "Campioni!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 februarie 2008 00:00

Mijlocaşul Sixto Peralta crede că echipa sa are potenţial pentru a juca în grupele Ligii Campionilor

După ultimul amical din Cipru, Andone i-a creditat pe Sixto Peralta (28 de ani) şi Sebastian Dubarbier (22 de ani) cu şanse reale de a prinde un loc în echipa care va juca împotriva Universităţii, în prima etapă din retur. Peralta vrea să demonstreze că merită salariul pe care-l va încasa la CFR în următorii trei ani şi jumătate, 1,3 milioane de euro.

- Sixto, ce impresie ţi-a lăsat CFR?
- E un club serios şi adevărul e că mă simt foarte bine aici. Din ce am văzut în partidele amicale de pînă acum, echipa e una foarte bună. Se vede şi la antrenamente, sînt mulţi jucători de calitate, echipa fiind una valoroasă. Ce dovadă mai bună vreţi? CFR e lider, nu? Mă înţeleg bine cu toată lumea. La început nu îl cunoşteam decît pe Culio, cu care am jucat la Racing. Între timp m-am împrietenit cu toţi.


- Ai reuşit să te integrezi în grup?
- Vorbesc şi italiana, şi puţină engleză, astfel încît reuşesc să mă fac înţeles de către toţi. Majoritatea jucătorilor vorbesc engleză. Vreau să învăţ şi limba română pentru că e foarte important să cunosc limba. O să mă apuc să studiez, mă vor ajuta şi colegii care vorbesc deja româneşte. Nu ştiam foarte mult despre fotbalul românesc, mai mult despre naţionala voastră, despre campionat nu prea multe. Abia cînd au început să vină argentinieni în România şi presa de la noi a început să scrie am început să aflu mai multe.


- Nu ai auzit de nici o echipă de club din România?
- Despre Steaua, Dinamo şi Rapid ştiam de mai demult decît de CFR. Dar mai mult de Steaua, care a jucat în 1987 finala intercontinentală cu River şi de atunci ştiu de ei. Era cea mai cunoscută echipă românească în Argentina.


- Tot Steaua e prinicipala contracandidată la titlu?

- Cred că toate sînt periculoase, Steaua, Dinamo şi Rapid, dar trebuie să ne gîndim doar la noi şi să continuăm să jucăm bine. Dacă sîntem pe locul 1, înseamnă că am jucat bine şi pînă acum. În primul rînd, vreau să ies campion. Să le luăm pe rînd. Să nu sărim etapele. Să ne vedem mai întîi cu titlul luat, apoi vom vedea cu cine vom juca în Ligă. Ar fi frumos să fie Real, cum vrea Cadu, dar după ce sîntem acolo, nu mai contează.

"Prea bătrîn"
Clujenii s-au răzgîndit în privinţa fundaşului lui Levski, Igor Tomasici (31 de ani), după ce şefii lui CFR l-au urmărit în amicalul bulgarilor cu Rapid (3-2). "L-am văzut pe Tomasici, dar nu este deosebit. E şi bătrîn, face 32 de ani. Oricum, îl avem şi pe Viera care a făcut o impresie bună şi poate deveni chiar titular într-un viitor apropiat. Nu mai vine nimeni, ne-am decis", a spus preşedintele Mureşan. Altfel, Trică şi Sousa au revenit la antrenamente după ce au fost menajaţi la ultimul amical, din cauza unor probleme medicale. (Cosmin Lucaci)

Vin astăzi

Lotul lui Andone va efectua în această dimineaţă un ultim antrenament în Cipru. Liderul va părăsi Larnaca în cursul serii, cu o cursă charter, urmînd să ajungă la Cluj în jurul orei 23:30. Ieri, "Murinio" şi-a consolat jucătorii de Valentine's Day. "Băieţii nu sînt chiar singuri. Am aflat că într-un hotel din apropiere este cantonată şi naţionala feminină a Suediei. Poate invităm Suedia la masa organizată de noi", a glumit Mureşan. (Cosmin Lucaci)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
 •  17 Februarie 2008, 09:57

Te-ai gandit cum ai putea sa faci rost de bani fara sa investesti nici un leu? Solutia e foarte simpla. Din publicitate. Sunt multe site-uri care platesc sa primeasca vizitatori si acum e timpul sa primesti si tu o parte din banii astia. Respecta pasii de mai jos si o sa ai niste venituri consistente: 1. Mai intai intra pe b* u* x *.to. (fara stelute si legat) in dreapta sus da click pe register. 2 Completeaza casutele de acolo. Unde scrie REFERRER SCRIE huzdupel (eu fiind un Premium Member pe site si tu primind invitatia de la mine o sa primesti un bonus la inscriere) . 3. Apesi pe SurfAds si dai click pe link-urile care iti apar acolo. Pe fiecare site pe care intri trebuie sa astepti 30 de secunde. Pentru fiecare site pe care intri vei primi 0.01$ . De asemenea pe link-urile care ti le da acolo poti sa intri doar odata pe zi. 4. Facand doar ce scrie la pasul 3 poti castiga aproximativ 100$ pe an. Totusi, pentru fiecare persoana inscrisa de tine o sa primesti inca pe atat. De exemplu daca mai inscri pe mama si pe tatal tau in total o sa ai 2 invitati si in loc de 100$ primesti 300 $ pe an. Daca ai 9 invitati atunci primesti 1000$ pe an si tot asa mai departe. 5. Asta e pasul cel mai important si anume luarea banilor. In momentul in care ai ajuns la 10$ poti sa scoti banii. Tot ce trebuie sa faci e sa apesi pe "Payments" si alegi suma care vrei sa o scoti. Banii ii vei primi in 30 de zile lucratoare fie pe card Visa fie prin depozit bancar, in functie de cum vrei tu. Daca nu ai incredere ca o sa primesti banii la timp poti sa intri pe forumul site-ului si sa vezi ca acolo toti zic ca nu e nici o problema cu retragerea banilor. Cam astia ar fi pasii. Daca ii respecti poti sa ai un venit destul de frumusel din asta. Site-urile pe care o sa intri platesc bani foarte multi ca sa primeasca vizitatori si merita sa profiti de asta. Eu sunt membru pe site-ul asta din iulie 2007 si pana acum fac 230 de euro pe luna si e in crestere. E drept, nu e mult, dar avand in vedere ca tot ce fac e sa intru pe link-urile date de ei timp de 30 de secunde eu zic ca merita

 •  16 Februarie 2008, 12:22

@ LOY: hai t.zigane, mars in caruta vierme!

 •  15 Februarie 2008, 19:42

LIGA CAMPIONILOR INTERZISA UNGURILOR

Vezi toate comentariile (21)
Comentează