FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dezvăluire după 6 luni: „Înainte să vin la FCSB am avut ofertă de la Sheriff”

Siyabonga Ngezana, al doilea de la dreapta la stânga, lângă Octavian Popescu
Siyabonga Ngezana, al doilea de la dreapta la stânga, lângă Octavian Popescu

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 10:16 / Actualizat vineri, 22 decembrie 2023 10:23

Siyabonga Ngezana (26 de ani) a fost cumpărat de FCSB de la Kaizer Chiefs cu 600.000 de euro. Înainte să ajungă în România, fundașul sud-african a avut ofertă de la campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol.

Siyabonga Ngezana a ajuns la FCSB în vară, după 7 ani la prima echipă a celor de la Kaizer Chiefs, una dintre cele mai titrate echipe sud-africane, cu 13 titluri de campioană.

Între timp, Ngezana și-a cimentat locul de titular la FCSB, pentru care a jucat deja 16 meciuri, având prestații apreciate.

La 6 luni distanță de la momentul transferului, Ngezana a dezvăluit, într-un interviu acordat presei din Africa de Sud, că înainte să ajungă la FCSB au existat tratative cu Sheriff Tiraspol, campioana din Republica Moldova.

„ZERO creier” » La două dimineața, Tavi Popescu făcea schimb de jigniri cu un stelist
FCSB
„ZERO creier” » La două dimineața, Tavi Popescu făcea schimb de jigniri cu un stelist

Siyabonga Ngezana dezvăluie: „Înainte să vin la FCSB am avut ofertă de la Sheriff”

„Transferul în România a venit ca o surpriză... mai multe echipe din Europa mă urmăreau, Sheriff chiar s-a consultat cu Chiefs pentru serviciile mele înainte ca sezonul din Africa de Sud să se încheie.

Așadar, jucam știind că exista o ofertă de la Sheriff, dar lucrurile n-au mers conform planului. Cluburile nu au ajuns la un acord, apoi a apărut oferta de la FCSB prin intermediul unei agenții. Ei căutau urgent un fundaș, așa că a apărut această oportunitate.

Acei oameni care mă urmăreau pentru a mă duce la Sheriff cunoșteau și alte echipe din Europa. Nu au avut mult timp să mă monitorizeze, dar evident că au văzut ceva în mine din moment ce m-au recomandat la club, au trimis clipuri cu mine și, din fericire, mutarea s-a înfăptuit”, a relatat Ngezana într-un interviu acordat ziarului iDiski Times.

Siyabonga Ngezana, pe lista preliminară a Africii de Sud pentru Cupa Africii pe Națiuni

Evoluțiile bune de la FCSB l-au adus pe Ngezana în circuitul naționalei din Africa de Sud. Fundașul central figurează în lotul preliminar al „Bafana Bafana” pentru Cupa Africii pe Națiuni, competiție care va avea loc în Coasta de Fildeș, între 13 ianuarie și 11 februarie 2024.

Nu mai puțin de 50 de jucători apar pe acea listă, printre care 18 fundași. În lotul final vor fi doar 23 de jucători, urmând ca acesta să fie anunțat la începutul lui 2024.

VIDEO. Ce spune Gigi Becali despre transferul unui atacant

Mai multe știri despre FCSB:

MM Stoica l-a ascultat pe Alhassan și i-a transmis un avertisment: „Dacă nu respectă programul...”
FCSB
MM Stoica l-a ascultat pe Alhassan și i-a transmis un avertisment: „Dacă nu respectă programul...”
Detalii despre ultimul accidentat de la FCSB: „Nu merge la Marijana”
FCSB
Detalii despre ultimul accidentat de la FCSB: „Nu merge la Marijana”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten1989
VanBasten1989  •  22 Decembrie 2023, 12:35

Plus Inter si Barcelona.

trifanflorin1978
trifanflorin1978  •  22 Decembrie 2023, 11:39

După 6 luni .. copilul era nenăscut.. o moasa de redactor sportiv sa trezit ca nu ia tăiat cordonului ombilical.. știre?? Sau pamflet ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează