FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

ȘOCANT: gazonul de pe Arena Națională a fost al nimănui 7 săptămâni!

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 07 august 2018 08:42

După ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit modul în care Firea a atribuit FCSB-ului administrarea gazonului, firma care întreţinea terenul a luat decizia de a rupe contractul.

Primăria a anunțat ieri că a găsit o altă variantă, deocamdată doar pentru următoarele 45 de zile.

Explicaţia pentru care gazonul de pe Arena Naţională arată deplorabil? E una surprinzătoare.

O voce din Primărie explică: "După ce ziarul vostru şi Cătălin Tolontan au scris despre contractul de întreţinere pe care Primăria l-a atribuit FCSB-ului, fără licitaţie, firma pe care FCSB o contractase pentru a se ocupa de teren s-a speriat de ce a apărut şi a renunţat la colaborare. Pur şi simplu a renunţat, iar de atunci nu s-a mai intrat cu niciun fel de utilaj pe el. Au plecat și la revedere!".

GSP a scris despre înţelegerea dintre Firea şi Becali pe 18 iunie. Firma cu care FCSB avea contract e Cris Garden, codusă de Stelian Dia.

Aceasta a renunțat imediat, iar Primăria a rupt, la rândul ei, colaborarea cu FCSB pe 30 iunie. Rezultă că ieri s-au împlinit 7 săptămâni, aproape două luni, în care iarba n-a fost tratată, iar pe gazon n-au mai intrat nici măcar aparatele care ajută gazonul la procesul de fotosinteză.

Gazonul, la "terapie-intensivă" 45 de zile

Ieri după-amiază, Primăria a anunțat oficial că de gazon se va ocupa o nouă firmă. "Primăria Capitalei a demarat o nouă procedură, care a fost atribuită recent: procedura organizată a fost achiziția directă, având în vedere urgenţa serviciului solicitat. Dintre cele 3 oferte depuse, operatorul economic desemnat câștigător a fost cel care îndeplinea cerințele tehnice și a depus oferta cu prețul cel mai scăzut, respectiv 99.780 lei (fără TVA).

Contractul va fi încheiat pe o durată de 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregătește în prezent. Astfel, pentru restul perioadei până la sfârșitul anului 2018 și pentru primele 4 luni din anul 2019, Primăria Capitalei va derula o procedură simplificată pentru achiziția serviciilor de întreținere și mentenanță a gazonului pentru Arena Națională", a anunţat Primăria. 

2 meciuri a disputat FCSB în această vară pe Arena Naţională: cu Rudar Velenje şi cu Poli Iaşi

"Primul meci pe pământ. Gazonul e sublim, dar lipsește cu desăvârșire! E inimaginabil cât de slab e terenul. Nu s-a intrat deloc pe el și arată foarte rău. Sperăm să se întâmple ceva până la returul cu Hajduk, e sub orice critică"
Mihai Stoica, director sportiv FCSB

"Este cel mai slab gazon de când sunt antrenor în Liga 1. Este penibil. Nu credeam vreodată că Naţional Arena va ajunge să arate aşa cum arată acum"
Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

"Din păcate, gazonul este foarte prost. E greu să joci pe un astfel de teren"
Dennis Man, atacant FCSB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
10206340845939523
Iulian Anton  •  07 August 2018, 12:01

Nu ar fi mai simplu si mai ieftin ca primaria sa cumpere ceva utilaje si sa creeze cateva posturi pe care sa angajeze specialisti in intretinerea gazonului?... Nu stiu... Zic si eu...

104343947122875
Anton Pan  •  07 August 2018, 11:37

Pentru realizarea epocala de a transforma gazonul de pe Arena Nationala in camp de cartofi, multumim din inima inegalabilului, incoruptibilului, viteazului si nesupusului Tolontan, precum si sefilor lui care lucreaza din umbra pentru linistea noastra. Acesti martiri care se sacrifica pentru noi si pentru democratie trebuie apreciati si laudati. Traiasca si infloreasca buruienile pe Arena Nationala!

ticbis
ticbis  •  07 August 2018, 11:21

Mda... Deci, sa rezumam: Primaria Capitalei a fost acuzata ca a incredintat fara licitatie activitatea de intretinere a gazonului Arenei Nationale societatii ce administreaza clubul lui Becali, care joaca saptamanal meciurile de acasa acolo, platind chiria legala. Perioada in care Becali a platit firma de intretinere din buzunarul lui iar gazonul a fost mereu in perfecta stare. Acum, dupa ce firma aia si-a reziliat "speriata" contractul si dupa 7 saptamani in care gazonul s-a distrus complet, Primaria acorda tot prin incredintare directa si tot fara licitatie lucrarile de intretinere a gazonului unei alte firme, platind 20 de mii de euro pentru doar 45 de zile!!! Cred ca nu-ti trebuiesc studii economice si masterat in contabilitate ca, dupa ce tragi linie si faci socotelile, sa constati ca Primaria scoate acum mai multi bani din buzunarele cetatenilor pentru gazonul Arenei Nationale decat in situatia anterioara, Becali va plati mai putin pentru chirie primariei (fiind exonerat de cheltuielile suplimentare cu gazonul), iar gazonul propriu zis a ajuns un maidan! Halal afacere pentru primarie si pentru banii bucurestenilor! In conditiile in care nema licitatie; adica e la fel ca mai inainte, dar cu cheltuieli mai mari din bugetul primariei! Bravo!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează