FOTBAL  »  LIGA 1  »  CAZUL GANEA

socat

Articol de GSP - Publicat marti, 28 august 2007 00:00

Asistentul Mudura povesteste prin ce a trecut si cum a reactionat copilul sau cind a vazut imaginile TV. Oradeanul Dorin Mudura (34 de ani) inca e speriat. Ieri dimineata, cind a venit la antrenamentele divizionarei secunde FC Bihor, unde e antrenor de portari, pe fata inca i se vedea zgirietura lasata de furia lui Ganea, iar sub tricou vinataile produse de pumnul agresorului.

"Nu-mi faceti poze. Nu ma victimizez si nici nu vreau sa fiu erou. Voi continua sa arbitrez, dupa acest incident am devenit mai puternic", explica el. In discutie intervine baiatul sau, Marco (3 ani), care nu rateaza nici un antrenament al parintelui: "Tati, te-am vazut ca te-ai batut la TV". "Acum e bine, dar duminica seara, sotia era socata. Mi-a povestit ca Marco, atunci cind a vazut agresiunea lui Ganea, s-a dus linga televizor si a lovit ecranul cu pumnul!", dezvaluie Mudura.

El a explicat faza care a generat reactia furibunda a atacantului. "Eram plasat pe linia penultimului aparator. Dupa ce s-a impins cu Sapunaru, Ganea a plecat pe pozitie viitoare si i-a aplicat un croseu in abdomen! Nu eram mascat de nimeni, am vazut foarte bine faza. Nu eram nebun sa semnalizez aiurea! Daca revad faza de 100 de ori, reactionez la fel".

"si colegii lui erau speriati"

Pina nu a citit "Gazeta", Mudura nu vazut nici o poza cu incidentul. "E de-a dreptul socanta!", a vorbit mai mult pentru sine. Apoi, Mudura a revazut cu ochii furia lui Ganea. "Nu mi-a trecut prin minte ca, la un meci din prima liga, se poate intimpla asa ceva. Am vazut ca venea agitat spre mine, dar nu imi inchipuiam ca va deveni violent. Mi-a pus mina in fata, m-a tras de tricou si mi-a dat un pumn in spate. Nu m-am gindit nici un moment ca nu ar mai putea continua jocul. Daca nu interveneau colegii lui, cred ca s-ar fi dezlantuit si as fi iesit mai rau. si ei erau speriati de reactia sa".

Batut la judet
Mudura activeaza de trei ani la nivelul primei ligi din Romania, unde a arbitrat circa 30 de meciuri. Este arbitru din 1992, cind s-a decis sa renunte la cariera de portar la juniorii lui FC Bihor. In primavara, pe 25 martie, el a condus la centru un meci din Liga a IV-a Bihor, Granitul Nucet - Luceafarul Oradea (0-6). La scorul de 0-4, un jucator al gazdelor, scos din minti ca a luat rosu, s-a napustit asupra lui Mudura cu pumnii si picioarele. Pe teren au intrat si citiva spectatori, iar jocul a fost intrerupt sase minute. Agresorul a fost suspendat doi ani de Comisia de Disciplina a AJF Bihor.

"Dupa meci nici nu mai putea vorbi, era blocat psihic. Nu stiu cum a mai avut puterea sa continue partida dupa acel incident"

Eduard Dumitrescu, al doilea asistent al meciului

Playtech: Veste HALUCINANTĂ despre Anamaria Prodan! Sigur îi pare rău lui Reghe, s-a întâmplat ACUM


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează