FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Sorin Cârțu avertizează autoritățile din Bănie: „Tu până aici ai voie! Țipă, urlă, dar când ai trecut zona ta, te-am luat!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 iunie 2021 21:45 / Actualizat miercuri, 09 iunie 2021 23:04

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a fost invitatul special din această săptămână al lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”. „Sorinaccio” și-a spus părerea despre tensiunile apărute în oraș odată cu promovarea celor de la FCU Craiova 1948 în Liga 1 și are un mesaj clar pentru autorități. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Sunteți mulțumiți doar cu câștigarea Cupei României?

- Parțial. Echipa a avut trei obiective când a început sezonul. O participare în cupele europene, campionatul și Cupa României. Dacă nu câștigăm campionatul, trebuia să avem asigurat lotul pentru cupele europene. L-am bifat.

- Cu Mihai Rotaru cum te împaci?

- Foarte bine. Eu am în fișa postului exact ce am negociat cu el. Dacă voiam stres maxim, aș fi antrenat, nu m-aș fi pus în poziția asta.

- Ce zici de promovarea celor de la FCU Craiova 1948?

- Pe noi nu ne interesează! Atât timp cât lumea își respectă zona sa de confort. Nu intra în zona mea de confort, asta cer și asta vorbim. Tot timpul se discută... Apropo! Și aici a fost o răceală între noi și GSP, mata știi foarte bine. Totul a plecat de la nume. Spuneți-ne Universitatea, că Universitatea suntem! De la nume sunt cele mai mari divergențe. Pe noi nu ne interesează ce fac ei.

- Cum crezi că o să primească Craiova meciul direct?

- N-am nicio chestie cu ei, așteptăm să fie stadionul plin, să fie încasări. Pe noi ne-a dezavantajat că am jucat fără spectatori. Sunt convins că dacă jucam cu spectatori nu pierdeam finala cu CFR, din sezonul trecut. Nu cred! Noi avem o echipă care are nevoie de un imbold.

- Nu crezi că va exista o problemă cu suporterii în oraș?

- Toată problema pleacă de la educație și de la cultură. Reacțiile astea de a te bate sunt atunci când nu niște ai argumente și vii cu gesturi de violență! Dacă o să fie scandal, e problema autorităților. Să îți mai spun ceva. Uitați-vă la mine! Mi-au scris de vreo două ori pe casă, am făcut plângere, nu mi-au dat niciun răspuns.

- Cum nu ți-au dat niciun răspuns?!

- Eu nu am primit niciun răspuns din partea lor! Să-mi zică: "Domnule, la plângerea pe care ai făcut-o, nu l-am găsit p-ăla! Suntem fraieri și nu știm cum să dăm de el. Sau l-am găsit pe ăla și asta am făcut". Nu! Dacă ești autoritate de tipul ăsta, atunci o să se taie, o să se bată între ei, dacă ești fraier... Dar uitați-vă cum a fost situația acum, la serbare, când a fost foarte bine organizată.

- A fost și multă pază, poliție...

- Au împărțit orașul și l-au împânzit de jandarmi. N-au mișcat! Așa se face! Nu există alt mijloc sau vreo jumătate de măsură. Tu până aici ai voie! Țipă, urlă, dar când ai trecut zona ta, te-am luat! Dacă te respecți ca autoritate. Așa trebuie să facă.

- În noul sezon ce planuri aveți?

- Obiectivul nostru e titlul! Pentru că suntem Universitatea Craiova și așa trebuie să fie! Așa a fost și pe timpul meu: campionat și Cupă. Așa și acum! Nu poți să vii... La ce condiții ai, la ce oferi, salarii, mijloace de antrenament. Nu știu dacă există echipă în România care să aibă posibilitatea de aici.

- Aveți condiții de top, nu?

- Nea Ovidiule, vii la antrenament, ai mic dejun, poți să te odihnești, te antrenezi, te refaci, te culci, poți să pleci. Echipa asta a fost transportată cu avionul de la Craiova la București! Despre ce vorbim? Tot în ideea ca să nu irosești energiile. Avem autocar de 600.000 de euro, dar faci mai mult de trei ore până la București...

VIDEO. EMISIUNEA INTEGRALĂ CU SORIN CÂRȚU

CITEȘTE ȘI

Un nou club e pe urmele lui Bogdan Stancu! FCSB se luptă cu 3 echipe pentru transferul atacantului

EXCLUSIV Povestea emoționantă a puștiului de la FCSB: „La 11 ani, când am ajuns în București, luni întregi plângeam privind, singur, la tavan" » Ce planuri are cu banii din fotbal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
stefy29
stefy29  •  12 Iunie 2021, 10:35

*** cofetare, ce minti ai! Pai cum ma, dupa mintili tele, corcitura fabricata la mogosoaia e Stiinta? Ba, nu aveti cum sa schimbati istoria. Echipa din mogosoaia s-a infintat in 2013 si o sa ramana in istorie ca o pata neagra a fotbalului oltean, pentru ca a fost parasutata direct in liga a II -a, fara vreun merit sportiv. Si pentru ca nu era de ajuns asta, la ordin politic a mai fost schimbat si regulamentul, de catre obedientii de la frf, sa poata promova facatura din primul an in liga I. Explica tu cartulica de ce UEFA nu v-a dat drept de joc in cupele europene, atunci la inceput. Lucrurile astea murdare nu se vor uita niciodata. Indiferent cat urlati si tipati spunand ca voi sunteti aia adevarati, nu o sa reusiti sa convingeti, pentru ca majoritatea stie ca echipa pe care o sustii este un fals grosolan.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ren999
ren999  •  10 Iunie 2021, 18:54
Postat de george.br pe 10 Iunie 2021, 17:12

Cand i-am raspuns mai jos, amicului tau, ca e pierdere inutila de timp incercarea de a explica cateva lucruri simple, clare si de notorietate unui "surd", stiam ce zic. Esti in aceeasi situatie! Nu am nicio indoiala ca stii despre ce am vorbit, la fel cum sunt convins ca ai mai participat la "contre" p-aici si de pe alt cont, dar ii dai cu trollul inainte... Bafta!

Niste lucruri simple si clare legate de motivele pentru care e gresita si partinitoare o decizie a ICCJ? Sunt foarte curios. Spune-ne si noua, ca pana acum tot ocolesti subiectul. Asa, pe fond, nu ca cine a decis ce intr-un dosar de sechestrare.

george.br
george.br  •  10 Iunie 2021, 17:12
Postat de pamparam2021 pe 10 Iunie 2021, 16:01

Tu nu înțelegi că acea dezafiliere a fost votată în comitetul executiv al FRF, nu de Sandu și Dragomir ? Nu pricepi că aia au făcut doar o formalitate, pentru că atâta timp cât Mititelu a încălcat ROAF, aia aveau obligația de a ii exclude echipa, altfel ei ca federație și liga erau penalizați de forurile europene ? Pricepi că orice litigiu de natură sportivă se judecă la comisiile sportive apoi la TAS, nu în instanțele civile ? Referitor la sintagma "echipa partidului" îți reamintesc, pentru că observ că ai memoria scurtă, că cea care a permis accesul echipei lui Mititelu pe Oblemenco a fost Olguța, aceiași care era îmbrăcată în tricoul FCU pe holurile tribunalului. Pavel Badea din câte știu era PNL-ist, nu știu afinitățile politice ale lui Rotaru sau Andrici, dar nu cred că sunt membrii marcanți ai vreunui partid așa cum influenta politică a CFR-ului e arhicunoscută. Tu nu vezi că nu ai argumente în ceea ce spui, discuți doar de teorii ale conspirației si aduci în discuții judecătoare de la Braila, dar de soția președintelui FCU nu amintești nimic ? :))) Voi nu aveți o musculița în ochi mă băieți, aveți un căpăstru de cal tras pe cap. Va veni o nouă decizie la Tibunalul Timișoara care iar vă va dezavantaja, OSIM-ul vă va interzice să folosiți și stema aia pătată pe care o purtați pe piept și iar veți poza in victime ale sistemului, Pavel Badea are OSIM-ul la mana, îi manevrează cum vrea el, nu ? :)))

Cand i-am raspuns mai jos, amicului tau, ca e pierdere inutila de timp incercarea de a explica cateva lucruri simple, clare si de notorietate unui "surd", stiam ce zic. Esti in aceeasi situatie! Nu am nicio indoiala ca stii despre ce am vorbit, la fel cum sunt convins ca ai mai participat la "contre" p-aici si de pe alt cont, dar ii dai cu trollul inainte... Bafta!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează