FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Greșeala care o poate costa play-off-ul pe Universitatea Craiova: „Am un stres din punctul ăsta de vedere”

Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 20:48 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 22:09

Universitatea Craiova a început „cu stângul” 2024 și a pierdut meciul cu Farul de pe teren propriu, scor 1-2. Oltenii sunt pe locul 4 în Superliga, cu 34 de puncte, la 13 de liderul FCSB.

În acest context, oltenii „tremură” pentru calificarea în play-off. U Cluj, echipa de pe locul 7, este la 2 puncte de trupa lui Ivaylo Petev, iar Sorin Cârțu (68 de ani), legenda Craiovei Maxima, este de părere că oltenii nu sunt siguri de locul pe care îl ocupă în clasament.

Cum au încercat conducătorii de la Dinamo să păcălească un fotbalist: „Ești nebun? Am pus la punct tot și tu ai plecat?”
LIGA 1
Cum au încercat conducătorii de la Dinamo să păcălească un fotbalist: „Ești nebun? Am pus la punct tot și tu ai plecat?”

Demiterea lui Eugen Neagoe, eroarea comisă de Universitatea Craiova, crede Sorin Cârțu

Sorin Cârțu consideră faptul că Universitatea Craiova trebuia să-l păstreze pe Eugen Neagoe. Tehnicianul a fost demis după primele 2 etape, perioadă în care a înregistrat pe banca oltenilor un succes și un rezultat de egalitate. Cârțu are emoții în legătură cu ocuparea unui loc de play-off de către CS U Craiova la finalul sezonului:

„Eu cred că nu trebuia schimbat Neagoe. Tot ce ni se întâmplă la momentul ăsta pleacă şi din decizia de la vremea respectivă. Eu am un stres din punctul ăsta de vedere, că văd ecartul cu echipele din spatele nostru că se micşorează de la meci la meci”, a declarat Sorin Cârțu, pentru Orange Sport.

CS U Craiova se pregătește pentru derby-ul cu FCSB. Partida va avea loc duminică, 28 ianuarie, de la ora 20:00. În cazul în care oltenii vor pierde, FCSB se va distanța la 16 puncte avans de ocupanta locului 4 din Superliga.

Partida va fi arbitrată de Marcel Bîrsan. Meciul Universitatea Craiova - FCSB va fi partida cu numărul 209 din cariera „centralului” bucureștean în Superliga.

Universitatea Craiova cu Marcel Bîrsan la centru

  • 34 jocuri - 22 victorii - 4 remize - 8 înfrângeri;
  • În sezonul 2023/2024, un singur meci: etapa a 7-a, Farul - Universitatea Craiova 2-0.

FCSB cu Marcel Bîrsan la centru

  • 23 jocuri - 14 victorii - 4 remize - 5 înfrângeri;
  • Două meciuri în 2023/2024: etapa a 4-a, FCSB-CFR Cluj 1-0; etapa a 18-a, FCSB-Otelul Galați 0-2

FCSB, „coșmarul” Universității Craiova

Universitatea a dezvoltat un adevărat complex în fața rivalei din Capitală, pe care a învins-o pentru prima oară abia după patru ani de încercări. Nici publicul, nici energia noului stadion n-au adus din prima un succes în fața roș-albaștrilor.

Momentul s-a petrecut, în cele din urmă, într-o dată de tristă amintire pentru suflarea craioveană. Pe 21 octombrie 2018, chiar în ziua morții lui Ilie Balaci. Era, totodată, prima victorie reușită de o echipă din Craiova în fața FCSB-ului după 16 ani de așteptare.

Din acel moment, deși s-au întâlnit în fiecare sezon de patru ori (campionat + play-off), juveții numără victoriile cu FCSB pe degetele de la o singură mână. Ultima a venit în septembrie 2022, acum un an și jumătate, o victorie la limită reușită pe „Oblemenco”, 2-1.

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

Citește și alte știri:

De ce Hagi își vinde titularii la preț redus: „De asta renunță la bani”

Pe cine vede Helmut Duckadam favorită în meciul Universitatea Craiova - FCSB

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Ianuarie 2024, 13:09

...noi tinem cu U Cv neconditionat ...nu ne pasa de puncte si locul in clasament ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dandana
dandana  •  26 Ianuarie 2024, 10:42

Domnule Cîrțu de la tine încoace Craiova a făcut o eroare. A început sa adică apărători și a uitat de mijloc și atac. De 5-6 ani frate vine câte 2 apărători, pai pana la urma dăm o echipa numai de apărători., ați neglijat mijlocul terenului și atacul. Fostele vedete au început sa se stingă nefiind utilizate, nu este normal ca un atacant la Craiova sa se întâlnească cu mingea de 2 ori pe meci maxim. Și vrem sa dăm goluri?. La Craiova ar merge și un 4-4-2 și cu niște apărători laterali ofensivi ar fi super ofensivă. Nu noi băgăm 5 apărători care înafară de Mitriță unul nu face nimic. De ce nu se schimbă ceva acolo? Să-l băgăm pe Ivan în echipă care nu mai joaca fotbal de un an, de când se zvonea ca era dorit în Franța. Ok Rotare ai dat bani mulți pe el, dar trebuia sa ști ca dacă nu a jucat niciunde pe unde a fost, ceva nu este bine. Nu cred ca dai o grămadă de bani pe un jucător și îl ți rezervă de prost. Uite acuma ți-a arătat ca atât poate el, are limite. Ști ne-am saturat sa auzim ca nu poate sa joace decât pe stânga, bai băiatule noi ce am face dacă în uzina ne pune la o altă mașinărie și sa găsim scuza ca nu este mașina noastră. Pai ne dau dracu afară în secunda doi, asa este și cu tine. Trezește-te Ivane! Dă-ți 2 palme și învață să joci și pe dreapta, chiar și apărător dacă este nevoie. Primești bani mulți, nu stai ca noi pentru 40 de milioane ne ostenim oasele zilnic. Rotare Dă-l și pe asta dacă nu mai vrea, împrumută-l sau Dă-l afara ca ne ia la mișto pe restul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează