FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Triplul campion cu FCSB vrea să rezolve o problemă imensă a fotbalului românesc: „În Italia am văzut”

Sorin Paraschiv, flancat de Rică Neaga și Nicolae Dică
Sorin Paraschiv, flancat de Rică Neaga și Nicolae Dică

Articol de , - Publicat joi, 07 martie 2024 15:33 / Actualizat joi, 07 martie 2024 16:59

Sorin Paraschiv (42 de ani) a fost prezent în studioul GSP Live și a vorbit, printre altele, despre cel mai nou proiect al său, care a luat naștere după scurta experiență ca președinte la Foresta Suceava.

În prezent, triplul campion al României cu FCSB se îngrijește de pregătirea fizică a juniorilor: „Mă ocup de cel mai nou proiect al meu, «Fit4Football». Este un proiect care se ocupă de pregătirea fizică a tinerilor fotbaliști, în sală, împreună cu un preparator fizic, Marian Iurchevici. Asta fac acum. Stau mult cu tinerii fotbaliști pentru a-i dezvolta din punct de vedere fizic”.

Ioanițoaia la zi » Ce spune directorul Gazetei Sporturilor despre decizia TAS în cazul Simonei Halep și despre ultima etapă din sezonul regular din Superliga
GSP LIVE
Ioanițoaia la zi » Ce spune directorul Gazetei Sporturilor despre decizia TAS în cazul Simonei Halep și despre ultima etapă din sezonul regular din Superliga

VIDEO. Sorin Paraschiv: „Lipsa de pregătire fizică e principala cauză pentru care jucătorii noștri nu reușesc în străinătate”

Ideea i-a venit după ce a urmărit atent mai multe cluburi din Italia, care pun mare accent pe pregătirea fizică încă de la copii și juniori.

Fostul căpitan al celor de la FCSB a evoluat timp de două sezoane în Italia, la Rimini (2007-2009).

În Italia, am întâlnit la unele cluburi acest tip de proiect. Ei se axează mult pe tehnică și antrenamente fizice. Noi suferim la al doilea capitol. În proiectul meu, cei mai mici copii au 10 ani. Se lucrează diferit cu ei: explozie, coordonare, mobilitate. La vârsta de 14-15 ani, începem să punem masă musculară.

În ziua de azi, fără forță nu poți să mai joci. Pe vremea mea se juca mult mai tehnic. Dar astăzi jucătorii sunt compleți. Pentru a juca la cel mai înalt nivel, acum ai nevoie de tot.

Triplul campion cu FCSB vrea să rezolve o problemă imensă a fotbalului românesc: „În Italia am văzut”
Sorin Paraschiv, alături de preparatorul fizic Marian Iurchevici

Sunt sigur că lipsa de pregătire fizică e principala cauză pentru care jucătorii noștri nu reușesc în străinătate. Avem multe exemple de fotbaliști în ultimii ani, care joacă în România, poate chiar și la națională. Merg în străinătate, la echipe slab cotate și nu se impun.

130 de minutea bifat Raul Opruț în prima ligă din Belgia, la KV Kortrijk. Fundașul stânga a revenit în această iarnă sub formă de împrumut la Hermannstadt

Vă dau un exemplu, care pe mine m-a surprins: Opruț, care s-a transferat în Belgia, după ce jucase titular la națională. Și nu s-a impus la o echipă destul de modestă...”, a declarat Paraschiv la GSP Live.

Relația lui Sorin Paraschiv cu părinții copiilor

„Vorbim mult cu părinții copiilor. Sunt deschiși, e ceva nou și pentru ei. Sunt și mulți juniori care renunță imediat, după o săptămână. Într-adevăr, antrenamentele fizice în sală sunt foarte dure. Însă sunt și mulți copii care se țin, care cred că îi ajută această parte fizică. Și din punctul meu de vedere, au o șansă în plus pentru a reuși la seniori.

Șansele să joci la un club profesionist sunt mai mari dacă ești foarte bine din punct de vedere fizic, dar nu ești foarte tehnic. Invers, este mai greu. Iar din ce în ce mai mulți părinți și copii încep să înțeleagă asta”, a mai spus Paraschiv.

N-aș dori să continui pe partea administrativă la un club. Poate dacă ar fi ceva stabil. Am avut experiențe foarte neplăcute. Din punct de vedere financiar, așteptările pe care le-am avut nu s-au îndeplinit. E mai puțin important dacă mi-am luat eu banii de la cluburi. Am vrut să lucrez, să fac performanță. Am făcut lucruri bune la Academica Clinceni. Am avut o echipă puternică. Am încurcat multe echipe bune ale campionatului. Totuși, dacă vine o ofertă de la un club stabil, o voi lua în considerare.

- Sorin Paraschiv

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Sorin Paraschiv

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește mai multe articole de actualitate:

Frații Kovacs decid cine merge în play-off » Toate delegările la cele 5 meciuri de vineri
DELEGĂRI
Frații Kovacs decid cine merge în play-off » Toate delegările la cele 5 meciuri de vineri
E gata! Cele 5 meciuri de vineri au VAR: două mașini sunt în drum spre România
VAR
E gata! Cele 5 meciuri de vineri au VAR: două mașini sunt în drum spre România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sorine
sorine  •  07 Martie 2024, 17:53

Numai pregatirea fizica e de vina? Nuuu,pot sa enumar zeci de fotbalisti din primele sase locuri ale Superligii,care nu stiu sa dea o pasa din prima,nu pot sa faca un Stop pe piept,genunchi sau cu piciorul,ca sare mingea ca din coltul dulapului. Centrari? Sunt mai rare decât camilele in desert. Driblinguri,1-2 iuri sunt accidente,goluri din lovituri libere sunt o data la trei,patru etape. Afara se joaca agresiv,in viteza,combinatii repetate de mii de ori. Se antreneaza special detenta,driblingul in viteza,duelurile unu la unu,si alte chestii. La noi se antreneaza in oglinda 5 ore pe zi,frizura sau hainele de,,Firma"! Ca intr-o mare de carasi mai apare si un biban,e lucru mare. Dar si un betiv cu doua picioare e mai rapid decât 100 de oameni schiopi!

kordell
kordell  •  07 Martie 2024, 16:22

Proiectul ar trebui sa inceapa cu tine , arati ca biscuitele in dunga .

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  07 Martie 2024, 16:13

...asa face si hagi ...are grija de tot fotbalul nostru ca sa ajungem in fundul prapastiei ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează