FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALUL SUB URMĂRIRE

Sorin Udrea avea legături strînse cu clubul-fanion de pe Bega: ”Era ca acasă în vestiarul lui Poli”

Sorin Udrea cunoaşte bine lumea fotbalului din vremea cînd juca în liga a treia, la UMT // Foto: pressalert.ro
Sorin Udrea cunoaşte bine lumea fotbalului din vremea cînd juca în liga a treia, la UMT // Foto: pressalert.ro

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 08 iunie 2013 21:12

Surse timişorene vorbesc despre tovărăşia de notorietate în oraş dintre Udrea şi o parte dintre foştii jucători ai Timişoarei, versiunea 2010-2011. Plus 3 semne de întrebare din interceptările telefonice.

Apariţia numelor lui Zicu şi Alexa în dosarul interlopului timişorean Sorin Udrea, 36 ani, a produs rumoare. Primul a fost interceptat în timp ce discuta despre posibile trucări de partide pentru pariuri, iar "Chirurgul" ar fi intervenit pentru a-i solicita sprijinul mafiotului în recuperarea unor sume de bani ale unui amic numit "Contra", probabil antrenorul de acum al Petrolului, spun anchetatorii.

Arestat la mijlocul acestei săptămîni pentru multiple acuzaţii de şantaj, tîlhărie şi contrabandă, Udrea era şi fotbalist la formaţia din Chişoda, în L4 Timiş. "Se număra şi printre oamenii casei la Poli. Intra şi ieşea din vestiar cînd voia, nu îndrăznea nimeni să-l întrebe de sănătate. La un moment dat, agasat de tupeul şi profilul dubios al lui Udrea, antrenorul Dusan Uhrin junior a şi deschis discuţia despre acest individ la conducere", au punctat surse de la Timişoara.

Misterele din interceptări
Dincolo de pasajele din convorbiri invocate de procurori, persistă trei mari semne de întrebare legate de discuţiile privind aranjarea unor partide în ligile superioare:

1) La ce meci se referă dialogul Udrea - Zicu din 24 mai 2011? E vorba despre o anumită partidă care trebuia pierdută de o echipă pentru a oferi cîştiguri substanţiale reţelei lui Udrea?

Convorbirea nedecriptată e aceasta:
Zicu: Am prieteni care au cîştigat la pariuri 200 de milioane.
Udrea: Şi eu, trebuia să cîştigăm.
Zicu: Păi, şi n-aţi pierdut?
Udrea: Păi, n-am mai apucat.

2) Cine e "Cristi de la Săgeata Năvodari", cu care, potrivit procurorilor, Udrea avea stabilită o întîlnire, informaţie reieşită tot din dialogul purtat de mafiot cu Zicu?

3) Cine e jucătorul din eşalonul secund pe care, pe 23 mai 2011, Udrea îl interpela cu replica "Vreau să vorbesc ceva cu tine, dacă se poate, pentru ultimul meci"?

"Acuzaţiile prezentate în presă, în sensul implicării mele în procesul «aranjării de meciuri» alături de Udrea Sorin, nu au la bază nici o normă legală şi nici o dovadă care să le susţină" (Ianis Zicu, pasaje din comunicatul de presă)

"Îl cunosc pe Sorin Udrea şi am purtat cu acesta diverse convorbiri telefonice, dar niciodată în sensul celor arătate în presă. Discuţia telefonică e trunchiată, expresiile sînt scoase din context, tocmai pentru ca numele meu să apară într-un cadru cu implicaţii penale" (Ianis Zicu, pasaje din comunicatul de presă)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
satuldepdl
satuldepdl  •  09 Iunie 2013, 14:14

mor.ii mat.i de stelist imp.tit, sa vezi cum se va desfinta echipa vostra de rahat ...sunteti cei mai penibili.

stelist1986
stelist1986  •  09 Iunie 2013, 13:09

ne mai miram ca cloaca aia de la tm s-a desfiintat: cu niste suporteri care joaca in filmul lor si-o ard eroic, cu un patron escroc interlop, cu atarnatori interlopi la echipa. timisorenii aia saracii sunt asa de redusi mintal ca si-au vopist si autobuzele in culorile lui iancu si -i mai dadeau si vreo 3milioane pe an ca sa fie ala patron. bravo, bai , fruncea!

cristy82
cristy82  •  09 Iunie 2013, 12:35
Postat de anti_emigranti pe 09 Iunie 2013, 11:39

mda...., ce-ar fi s-o futzi in gura pe mata!!!

mai bine ciocul mic pt ca stim cu totii ce e in "cimisoara" voastra iubita, plina de nesimtiti si manelari.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează