FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

SPECIAL 5 mari greşeli ale lui Gigi Becali » De ce este principalul vinovat pentru începutul dezamăgitor de sezon

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2015 13:00

Steaua a început foarte slab sezonul 2015/2016. A fost învinsă de ASA Tg. Mureş în Supercupa României şi aseară nu a putut să treacă de Petrolul.

Care sînt cauzele începutului modest de sezon, fără gol marcat în primele 180 de minute? Multă lume îl taxează pe Mirel Rădoi pentru lipsa de experienţă şi îl consideră principalul vinovat, iar Costel Gâlcă este deja regretat de suporterii Stelei.

De ce însă nu trebuie blamat noul tehnician al campioanei, ci chiar naşul Gigi Becali, cel care l-a adus la echipă imediat după finalul sezonului?

GSP.RO îţi prezintă 5 motive care arată că Becali este principalul vinovat pentru situaţia actuală de la Steaua şi care ar putea să ducă la un dezastru, adică eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor după "dubla" cu Trencin.

1. A vîndut cei mai buni 3 jucători din Liga 1 în iarnă!

Patronul Stelei era sigur de cîştigarea titlului în iarnă cînd roş-albaştrii aveau un avans considerabil. De aceea i-a şi vîndut în ţările arabe pe cei mai buni 3 fotbalişti din Liga 1 pe posturile lor, golgeterul Claudiu Keşeru, "magicianul" Lucian Sînmărtean şi stîlpul apărării Lukasz Szukala. În locul lor nu a transferat jucători care îi pot înlocui cu brio. I-a adus doar pe George Ţucudean, aflat într-o scădere evidentă de formă, şi pe Gabi Tamaş cu probleme medicale.

2. Management dezastruos! Încă 6 fotbalişti de bază au plecat acum!

Pe lîngă cei 3 din iarnă, Steaua s-a mai despărţit şi la sfîrşitul sezonului de alţi jucători de valoare. Dacă Arlauskis (contract pe un an), Rusescu şi Bourceanu (împrumuturi), nu au mai vrut să continue la echipă, nu la fel se poate spune despre cel mai bun mijlocaş din sezonul trecut, căpitanul Andrei Prepeliţă.

Becali nu s-a grăbit să-i prelungească acordul cu Steaua şi fotbalistul, intrat în ultimele 6 luni, a preferat să negocieze cu alte formaţii şi în această vară a semnat cu Ludogoreţ. Mai mult, şi Latovlevici s-a aflat în aceeaşi situaţie, iar lui Tănase i s-a permis să plece de la campioană, "pentru că şi-a făcut datoria pentru Steaua în ultimii ani".

3. A transferat jucători modeşti, mult sub valoarea celor plecaţi

Deşi a promis că îi va aduce lui Rădoi jucători de valoare, Becali nu a făcut asta. Ba mai mult, a adus jucători de la echipe retrogradate la finalul sezonului trecut, pe Tahar (Gaz Metan) şi pe Tudorie şi Hamroun (ambii Oţelul). A adus şi un puşti de 16 ani de la Braşov, pe Mihalcea, dar şi pe Muniru şi Alcenat. Dacă Muniru deja a jucat în primele două meciuri, fără să impresioneze însă, Alcenat a fost prezent la Gold Cup şi va reveni abia săptămîna viitoare la echipă.

4. Nu a adus fotbalişti care pot scoate adversari din joc

Plecarea lui Sînmărtean a lăsat un gol la mijlocul terenului în iarnă, iar transferul lui Tănase de acum cîteva zile a lăsat Steaua fără fotbalişti care pot scoate oameni din joc. În acest moment, campioana îl mai are doar pe Nicuşor Stanciu, singurul care încearcă să creeze superioritate pe faza ofensivă. Chipciu, Popa şi Iancu au alte calităţi (viteză, forţă, execuţie), iar Stelei îi lipseşte creativitatea în acest debut de sezon, aşa cum reporterul Gazetei Cătălin Popescu a şi notat după cantonamentul din Austria.

Cernat, Teixeira, De Amorim, Martinus şi Budescu erau variante excelente pentru Steaua în condiţiile date, dar toţi au fost rataţi, rînd pe rînd, de Steaua.

5. Gigi Becali nu a adus nici un atacant de valoare!

Pe lîngă jucătorii creativi, Stelei îi lipseşte mai mult ca oricînd un atacant. Keşeru a plecat în iarnă, Rusescu în vară, iar Ţucudean nu s-a adaptat şi ieri s-a despărţit de roş-albaştri. Singurele variante viabile pe care i le-a pus Becali la dispoziţie sînt Alexandru Tudorie, un jucător de perspectivă, dar care nu a convins nici la Oţelul, fiind în multe meciuri şi rezervă, plus Gabi Iancu, obişnuit mai mult cu posturile din spatele atacantului de careu.

Rădoi cere şi acum un atacant de valoare după ce Steaua nu a marcat deloc în primele două meciuri oficiale ale sezonului, dar Becali i-a ratat pînă acum pe Tamuz, Tade, Alibec şi M. Roman.

Diferenţă mare între echipele de start ale Stelei:

Cum arăta Steaua în sezonul trecut: Arlauskis - Papp, Varela, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă (Breeveld), Sînmărtean - Popa, Chipciu, Tănase - Keşeru

Cum arată acum: Cojocaru - Papp (Alcenat), Varela, Tamaş, Guilherme (Toşca) - Breeveld, Muniru - Popa, N. Stanciu, Chipciu - Tudorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (57)
alex_1973
alex_1973  •  12 Iulie 2015, 22:36

Eliberatul condiționat este terminatorul acestei echipe.

692543900878841
Ianku Smolen  •  12 Iulie 2015, 22:30

pacat mare de tanase ,eu traiesc in slovacia si mi-am luat bilet sa merg la meciul cu trencin,credeam ca o sal vad si pe tanase,din pacate nu.bine ca a mai ramas popa chipciu si stanciu.bani vorbesc cum castiga céva pe jucatori asa i sii vinde.sper sa castige cu trencin.hai steaua

854605894625108
Silviu Apostol  •  12 Iulie 2015, 22:12

Amicilor , "greseli" pot face oamenii NORMALI , nu habotnicul asta care se crede credinciosul credinciosilor ! Vai de capul lui de ratacit si vai de inimile stelistilor !

Vezi toate comentariile (57)
Comentează