FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

SPECIAL Toate calculele financiare! » Insolvenţă sau bonus colosal pentru Steaua

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iulie 2015 09:11

La finalul partidei cu Trencin, Gigi Becali făcea o declaraţie surprinzătoare: "Dacă pierdeam calificarea, într-un an de zile clubul era în insolvenţă".

În spatele afirmaţiei lui stătea faptul că fără o prezenţă măcar în grupele Europa League încasările Stelei ar scădea dramatic şi cum finanţatorul nu mai e dispus să investească din propriul buzunar, clubul ar urma să aleagă strategia aplicată şi de Dinamo, Rapid, CFR şi Petrolul.

11 
prezențe consecutive în grupele unei competiții europene are Steaua în perioada 2004-2014, toate obținute venind din preliminarii, record absolut pe continent

Totuşi, ameninţarea lui Becali rămîne încă în picioare, fiindcă în ciuda accesului în turul 3, Steaua nu are în momentul de faţă garantată prezenţa în vreo grupă europeană.

Dacă va pierde cu Partizan şi va fi eliminată şi din play-off-ul Europa League, atunci s-ar ajunge fix în situaţia în care s-ar fi aflat echipa dacă era scoasă de Trencin.

Totuşi, în cazul unei calificări în play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua ar putea încasa un bonus financiar uriaş!

O analiză a situației financiare de la Steaua puteți citi în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau în Gazeta Digitală. Cum se modifică bugetul Stelei în funcție de competiția în care accede și ce sume ar urma să intre în contul clubului. 

65%
este procentul cu care UEFA a mărit cota de market pool în Europa League în sezonul 2015-2016 față de anul trecut, de la 93 de milioane de euro la 152 de milioane de euro 

Alte subiecte exclusiv print:

✓Mircea Lucescu împlinește mîine 70 de ani! Gazeta prefațează aniversarea cu un superreportaj din Hunedoara
✓Primul partizan a fost român! Povestea lui Virgil Popescu, fost fundaș la Juventus București și fondator al lui Partizan Belgrad
✓Interviu cu Gorobsov, care a povestit ce-i place în România, dezvăluind și care este fotbalistul său preferat din L1
✓Cele mai tari ponturi sînt doar în ziar! Mizează pe noi și cîștigă!
✓10 concluzii după Turul Franței, ce am înțeles din el: cel mai complicat din ultimul deceniu!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (70)
shab
shab  •  28 Iulie 2015, 18:24
Postat de wertus pe 28 Iulie 2015, 17:18

palmaresul nu il are . De unde stiu ? Nu exista un loc unde este expus.Cupa campionilor si Supercupa Europei nu sunt in posesia lui plus titlurile castigate din 1948-2002.FCSB prin oficialii sai nu au anuntat ca au luat palmaresul , care fara sigla si nume este egal cu zero , fiind alta echipa , nu continuatoarea nu stiu cui .

http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50065/profile/index.html

60old
60old  •  28 Iulie 2015, 17:46
Postat de wertus pe 28 Iulie 2015, 17:18

palmaresul nu il are . De unde stiu ? Nu exista un loc unde este expus.Cupa campionilor si Supercupa Europei nu sunt in posesia lui plus titlurile castigate din 1948-2002.FCSB prin oficialii sai nu au anuntat ca au luat palmaresul , care fara sigla si nume este egal cu zero , fiind alta echipa , nu continuatoarea nu stiu cui .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wertus
wertus  •  28 Iulie 2015, 17:20
Postat de danielo pe 28 Iulie 2015, 14:41

A facut CFR-ul de 5 ori mai multi bani din transferuri decat Steaua, aia au facut bani grei nu "nea gigi" : Sougou - 3mil Bastos - 3,5mil Dubarbier - 1.5mil Deac - 3mil Culio -2mil Traore - 4mil Renan - 4mil Weldon - 1mil Pereira - 5mil Semedo - 1mil Becali a avut noroc cu Gardos si Chiriches, dar si-a luat la tepe la viata lui numai de la cfr cred ca a luat vreo 3-4.

5. Adauga pe Muniru .

Vezi toate comentariile (70)
Comentează