FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC BRAŞOV 2-1

Spectacol cu rapidişti

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 decembrie 2009 00:00

Giuleştenii continuă să uimească: de data aceasta şi-au depăşit foştii colegi care au scris istorie în Grant

Cînd vine istoria peste tine, şi nu una oarecare, ci poate cea mai frumoasă amintire de pînă acum, n-ai ce face, te mobilizezi. Şi cînd reuşeşti să o şi învingi, visezi mai uşor la un viitor similar, cu artificii.

Aşa au gîndit rapidiştii şi s-a şi văzut de cum au intrat pe teren. Grigorie a expediat mingea lîngă vinclul lui Mincă încă din secunda 40.  Braşovul a răspuns prin Nuno Diogo (2), cap lîngă, Rapid n-a rămas dator: Marius Constntin torpilă din lovitură liberă (4), scoasă greu de Mincă. Ce început de partidă!

Exact cînd jocul se echilibrase a venit lovitura lui Ioniţă, puştiul în vogă. La centrarea lui Bozovici (21), a traversat careul în diagonală, mişcare de mare atacant, făcîndu-i inutili pe Oros şi Nuno Diogo. Celălalt vîrf vedetă, Sburlea, a răspuns în careul opus prin două lovituri cu capul, dar ambele pe lîngă ţintă (24, 26).

Show de zile mari
Înainte de pauză Braşovul a preluat iniţiativa, două situaţii dînd emoţii giuleştenilor, însă Grigore şi Sburlea au fost blocaţi. Imediat după reluare Ioniţă a replicat, şut scos greu de Mincă (47). Tot el l-a păcălit pe Oros (55) şi a scăpat singur cu Mincă, dar şi-a făcut mingea prea lungă.

Meciul s-a animat serios  la golul lui Grigorie. Acesta l-a obligat pur şi simplu pe Mincă să intre cu mingea în poartă (65), din centrarea lui Spadacio, iar meciul părea terminat. Însă Braşovul a pus mingea la centru a pasat-o pînă la Voicu, cel care, lăsînd senzaţia că centrează, a trimis o folha seca în vinclul lui Bornescu, alungînd plictiseala. Începută spectaculos, partida s-a încheiat superb: Grigore a şutat, dar Bornesu a scos mirculos (83). Apoi Lazăr a trimis o bombă în transversală, şi Răduţă a reluat în blocajul lui Mincă. Iar Rapidul a urcat pe 2 şi visează la artificii.

Vorbesc despre titlu
Rapidiştii sînt fericiţi că au învins Braşovul şi speră ca Moş Nicolae să le deschidă drumul către titlul de campioni. "Un cadou mai frumos de Moş Nicolae nici că se putea, aşteptăm de la el şi titlul. Îmi doresc ca Braşovul să se califice în Europa League", a zis Mugurel Buga. "Am avut un meci foarte dificil, ţinînd cont că Braşovul are jucători care au făcut performanţă la Rapid. Ne dorim titlul, dar mai avem mult de muncă", a zis şi Costin Lazăr.

Minus 3 cu Bistriţa
Rapidul nu poate conta în partida următoare, cu Gloria, pe Helder, Alexandru Ioniţă şi pe Adrian Iencsi, toţi trei fiind sancţionaţi aseară cu cartonaş galben. Cum este cel de-al patrulea avertisment din acest sezon, aceştia nu vor putea juca la Bistriţa, etapa viitoare. Locul celor trei va fi luat cel mai probabil de Păun, Răduţă, respectiv Mardare. (Cătălin Popescu)

Sburlea, cel mai înjurat
Transferul anunţat al lui Sabrin Sburlea la Steaua l-a expus pe atacantul ardelenilor. Suporterii din Giuleşti l-au înjurat şi l-au huiduit la fiecare atingere a balonului! Internaţionalul de tineret, un gol în acest sezon, a fost titular aseară profitînd de absenţa lui Dorel Zaharia, suspendat pentru cumul de cartonaşe. (Radu Oprişan)

Rezerva din tribună
Braşovenii au fost puşi în dificultate din cauza absenţelor. Viorel Moldovan l-a trecut pe foaia de meci pe Robert Ilyeş, dar ex-rapidistul nu a stat pe bancă, ci în tribună, lîngă Dinu Gheorghe şi Dani Coman. Ilyeş a fost răcit şi nu putea juca, în timp ce portarul "naţionalei" s-a rupt în etapa trecută, cu Poli Iaşi, cînd i-a recidivat o leziune la muşchii spatelui. (Radu Oprişan)

Ştirile meciului:
» Viorel Moldovan nu a fost uitat de suporterii Rapidului, care i-au scandat numele în pauza partidei. Antrenorul Braşovului i-a aplaudat şi a dus mîna la inimă în semn de respect pentru fani.
» Dani Coman a dat autografe înaintea partidei, fiind asaltat de fanii rapidişti, care au încercat să-şi facă şi poze cu portarul Braşovului.
» Nae Manea a fost trimis în tribună de Augustus Constantin în minutul 78. Antrenorul Rapidului a pătruns în teren şi s-a repezit către arbitru, acuzîndu-l că a dat prea uşor o lovitură liberă Braşovului.
» Oficialii Rapidului susţin că şi Bozovici e suspendat la Bistriţa: "A luat contra Braşovului al patrulea galben stagional". Dar în statistica oficială, de pe site-ul oficial, el apărea cu doar două avertismente înaintea acestei etape.

REACŢII

"Pun maniera de arbitraj pe faptul că Augustus a prins o zi mai proastă, eu îl ştiam pe el un «central» corect şi bun. E suspect că au luat «galbene» fix acei trei jucători care erau la limita suspendării"
Nicolae Manea, antrenor Rapid

"Cine critică arbitrajul e un dobitoc! Rapidul e o echipă foarte bună, dar nu ştiu dacă va fi susţinută de club în lupta la titlu. Pentru a fi campion e nevoie de o organizare foarte bună"
Dinu Gheorghe, preşedinte FC Braşov

"După părerea mea, cel mai bun fotbal îl joacă Vasluiul şi cred că şi CFR-ul se va mobiliza altfel în retur. Sînt multe echipe care se luptă în fruntea clasamentului"
Mugurel Buga, atacant Rapid

"Ne-am detaşat de Braşov şi sîntem pe locul doi, dar momentan sînt o grămadă de echipe cu acelaşi punctaj. Sperăm ca din retur să fie biletele mai ieftine şi să vină lume multă, ca acum"
Costin Lazăr, mijlocaş Rapid

"E devreme să spunem că sîntem favoriţi la titlu. Se vor schimba multe lucruri, abia din retur vedem cine poate spera la campionat. Noi trebuie să ne respectăm tricoul şi fanii"
Mircea Bornescu, portar Rapid

"Nu am avut ce revanşă să ne luăm. Am vrut să rămînem în plutonul fruntaş. Nu a fost un joc prea reuşit, am primit goluri în momentele bune. Am cîştigat nouă trofee cu Rapid şi mereu mă simt bine cînd vin în Giuleşti"
Marius Măldărăşanu, mijlocaş FC Braşov

"Atmosfera senzaţională din tribune mi-a adus aminte de momentele în care jucam aici. Am luat două goluri din faze fixe, Rapidul a meritat victoria"
Mihai Mincă, portar FC Braşov

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  06 Decembrie 2009, 12:20

mori ba c.acatule basescian? ce a facut marlanu ala de primar la brasov?? am avut al doilea buget ca oras si la noi s-a turnat cel mai scump asfalt din toata tara, muriti in chinuri ba pdlistilor

clujeanul_din_atlanta
clujeanul_din_atlanta  •  06 Decembrie 2009, 01:20

Cum poate sa fie G Stanca asa penibil??? Sa-i fie rusine!

 •  06 Decembrie 2009, 01:19
Postat de xkrab pe 06 Decembrie 2009, 00:45

Persoanele cu drept de vot te roaga respectuos sa-i pupi in captuseala p......! Incercarile de manipulare si diversiunile neo comuniste ale trupei lui Iliescu ma lasa rece...Veniti la Brasov sa vedeti ce a facut PD-ul si apoi votati ce vreti...In fond fiecare isi merita soarta...Eu unul sunt multumit si linistit in Brasov..... PS: Si chiar traiesc bine.....

Prietene ai gresit site-ul..incearca pe pupfundulmarinarului.com acolo se intalnesc toti pupinbasestii..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează