FOTBAL  »  Superliga  »  

Speranță pentru Neșu » Invenția care l-ar putea ajuta pe fostul fotbalist să meargă din nou: ”O să iau legătura cu inventatorii”

Articol de - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 09:29

Mihai Neșu este imobilizat într-un scaun cu rotile de mai bine de șapte ani, după ce a suferit a fractură a celei de-a treia vertebre cervicale pe 10 mai 2011, în timpul unui antrenament al lui FC Utrecht.

Ulterior acelui nefericit incident, fostul fotbalist în vârstă de 35 de ani a sperat că va putea merge din nou cândva, dar ședințele de terapie la unele dintre cele mai bune clinici din lume (din SUA și din Olanda, printre altele) au rămas fără rezultate notabile.

Un motiv de optimism îi oferă acum descoperirea cercetătorilor de la Școala Federală Politehnică din Lausanne, Elveția. Dispozitivul inventat de aceștia se implantează în jurul coloanei vertebrale a unei persoane paralizate, ajutând-o pe aceasta să se deplaseze pe propriile picioare.

Potrivit BBC, aparatul respectiv ajută la transmiterea semnalelor electrice din creierele persoanelor paralizate către picioarele acestora și contribuie la recuperarea nervilor din șira spinării. Până acum, dispozitivul a fost testat pe trei persoane, concluziile fiind încurajatoare. Începând din 2021, aparatul va fi testat pe un număr mult mai mare de oameni.

Nu auzisem de acest aparat, dar o să mă interesez și voi încerca să iau legătura cu inventatorii. Mi se pare o veste bună”, a declarat Neșu pentru Libertatea.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
cobra_z
cobra_z  •  02 Noiembrie 2018, 11:32

sunt sigur ca toti care stim de cazul tau iti tinem pumnii si iti dorim mult noroc si sanatate !

jonescu
jonescu  •  02 Noiembrie 2018, 11:31

...din toata inima iti doresc sa ai bafta! Esti un om extraordinar si meriti sa ai parte si de noroc in viata ! Doamne ajuta !

881165428637603
Sorin Sfetcovici  •  02 Noiembrie 2018, 11:15

Doamne ajuta!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează