FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

Avem costume, dar n-avem selecționer! » Naționala va fi îmbrăcată de firma unui om de afaceri turc, refuzat de Dinamo

Naționala va fi îmbrăcată de firma unui om de afaceri turc// Foto: FRF.ro
Naționala va fi îmbrăcată de firma unui om de afaceri turc// Foto: FRF.ro

Articol de - Publicat marti, 21 decembrie 2021 16:32 / Actualizat marti, 21 decembrie 2021 16:38

Federația Română de Fotbal a anunțat azi semnarea unui parteneriat cu brandul Kigili privind ținuta oficială a a primei reprezentative și a echipei naționale U21. Durata contractului este de doi ani de zile cu opțiune de prelungire a acestuia.

Evenimentul în care a fost oficializat parteneriatul a avut loc la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, în prezența președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a directorului executiv Kigili, Kamil Hilal Suerdem, a ambasadorului Turciei în România, doamna Fusun Aramaz, dar și a altor invitați FRF și Kigili.

Înainte de a ajunge la FRF, omul de afaceri turc Abdullah Kigili, 77 de ani, s-a arătat dispus să investească la echipa de fotbal Dinamo. În acest sens, au existat negocieri în iarna lui 2020.

Avem costume, dar n-avem selecționer! » Naționala va fi îmbrăcată de firma unui om de afaceri turc, refuzat de Dinamo
Răzvan Burleanu, FRF a anunțat azi semnarea unui parteneriat cu brandul Kigili// FOTO: FRF.ro

Naționala va fi îmbrăcată de firma unui om de afaceri turc, refuzat de Dinamo

Într-o încercare de a atrage fonduri pentru Dinamo, Radu Birlică a luat legătura cu Abdullah Kigili, vicepreşedinte la Fenerbahce de 11 ani și fondatorul şi actualul patron al companiei ce-i poartă numele, retailer de haine important pe piaţa din Turcia. Totuși, Abdullah Kigili nu a părut interesat să preia clubul, însă era dispus să semneze un contract de sponsorizare pentru Dinamo, susține Radu Birlică.

„Discuția cu investitorul turc a avut loc, dar nu vreau să spun acum de ce nu s-a închis contractul. Turcii au fost de acord, dar a fost reticență financiară și nu am vrut să închei acel contract în decembrie. Mai ales că spaniolii erau cum erau. Îmi era frică de un aspect financiar cerut de ei.

A rămas să reluăm discuția la finalul lunii martie sau în aprilie. Da, se poate realiza acordul. Și atunci s-ar fi făcut dacă eram de acord. A fost o chestie financiară. Da, mi-a fost frică. Nu pot da detalii. Spaniolii erau doar după furat și după bani și mi-a fost frică să fac acel contract”, a spus Radu Birlică, directorul de marketing Dinamo, la GSP LIVE, în emisiunea din 10 martie.

Cine e Abdullah Kigili

Kigili este fondatorul şi actualul patron al companiei ce-i poartă numele, retailer de haine important pe piaţa din Turcia. În total, compania Kigili are 225 de magazine în străinătate, pe lângă cele deschise în Turcia.

Afaceristul de 77 de ani este vicepreşedinte la Fenerbahce de 11 ani, unul dintre cluburile de tradiţie din Turcia şi din Europa. A mai ocupat funcţii de conducere la Istanbulspor, federaţia de wrestling şi federaţia de schi. Turcul a avut şi un mandat scurt în funcţia de preşedinte al federaţiei de fotbal din țara sa, în toamna 1997.

În ce constă parteneriatul dintre FRF și brandul Kigili

În urma acestui nou parteneriat, Kigili va oferi costume delegațiilor celor două selecționate ale României: prima reprezentativă și cea U21, pentru aceasta din urmă cu ocazia participării la EURO 2023. Durata contractului este de doi ani de zile cu opțiune de prelungire a acestuia.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat pentru site-ul FRF.ro: „Imaginea este foarte importantă, iar la un costum contează foarte mult calitatea materialului. Sunt sigur că de azi înainte tricolorii vor beneficia de o ținută oficială confortabilă, adaptată nevoilor lor. 

Mă bucur că Federația Română de Fotbal reușește, nu doar să atragă parteneri din piața autohtonă, dar și din cea internațională. Urăm azi bun venit în familia fotbalului românesc unui brand internațional cu peste 230 de magazine în Europa și Asia!”.

Avem costume, dar n-avem selecționer! » Naționala va fi îmbrăcată de firma unui om de afaceri turc, refuzat de Dinamo
Răzvan Burleanu, FRF a anunțat azi semnarea unui parteneriat cu brandul Kigili// FOTO: FRF.ro

Directorul executiv Kigili, Kamil Hilal Suerdem, a precizat: „Suntem bucuroși să fim în România, această frumoasă țară care a format și a lansat nume celebre în fotbal și în sport la nivel mondial, și suntem încântați să încheiem acest parteneriat cu FRF. Știm că obiectivele președintelui Răzvan Burleanu sunt înalte, urmărim cu interes activitatea federației de la București, pe care o considerăm de succes. Tocmai de aceea ne-am dorit să ne unim energiile și întreaga experiență.

Suntem cea mai mare marcă de confecții din Turcia, iar președintele companiei, Abdullah Kigili, este o persoană care și-a adus aportul în lumea sportului, în calitate de președinte al federației turce de fotbal și mai apoi în rolul de vicepreședinte al lui Fenerbahce. Vom fi alături de naționalele României, le susținem și le urăm mult succes!”.

Citește și:

Criză profundă la Galatasaray! Turcii s-au revoltat în vestiar! » Cicâldău și Moruțan, în centrul protestului

Informații din culise » Cum i-a forțat Dan Petrescu mâna lui Neluțu Varga + Tridentul care a blocat plecarea antrenorului la națională: „El, Dâncu și Ioan Rus nu-l lasă să plece!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  21 Decembrie 2021, 22:47

Urmeaza Dragonul Rosu

mafa
mafa  •  21 Decembrie 2021, 22:32

Brandul Kigili !!...mi-a venit in cap Baiazid si Mircea cel Batran....daca si asta este brand, Nike, Adidas, Puma ,si celelalte sunt sub brand-uri.

paiazze
paiazze  •  21 Decembrie 2021, 18:58
Postat de dodo001 pe 21 Decembrie 2021, 17:59

Mi se pare absurd ca Nationala sa poarte un brand strain sau care nu are o legatura puternica cu Romania sau românii.

Stii vreo firma de echipament romanesc la nivel de top? Da, producem pentru altii echipament foarte bun, dar o firma romaneasca eu nu stiu. Fac niste baieti niste pantofi de alergare - S-Karp - si cam atat. Asta cu "nationala nu poate purta un brand strain" mi se pare genul de ineptie numai buna de pompat in adeptii AUR.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează