FOTBAL  »  Superliga  »  STADIOANE

GALERIE FOTO Un nou pas spre construcție! Aviz favorabil pentru stadion Dinamo + Undă verde și pentru o altă arenă de 170 de milioane de euro

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 14:54 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 15:55

Stadioanele Dinamo (București) și „Dan Păltinișanu” (Timișoara) sunt tot mai aproape de a fi înlocuite cu arene moderne. Azi au primit avize din partea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Într-un comunicat emis azi, ANPM anunță că dat undă verde, din punctul de vedere al protecției mediului, pentru cele două arene care vor fi construite pe amplasamentul actualelor stadioane, după ce acestea vor fi demolate.

Gigi Becali, un nou atac la Dan Șucu: „E om bun, dar o să-i dau la căpățână ca să îl dezmeticesc”
FCSB
Gigi Becali, un nou atac la Dan Șucu: „E om bun, dar o să-i dau la căpățână ca să îl dezmeticesc”

Un nou aviz favorabil pentru stadioanele Dinamo și „Dan Păltinișanu”

„Arenele Dinamo, din București, și Dan Păltinișanu, din Timișoara, sunt două dintre proiectele destinate sportului care au primit «undă verde», din punctul de vedere al protecției mediului, de la Agențiile pentru Protecția Mediului (APM), în cursul anului 2023, conform unui bilanț al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) care include cele mai importante proiecte avizate la nivel național. 

Potrivit proiectelor, cele două stadioane de fotbal vor respecta standardele UEFA și urmează să fie construite pe vechile amplasamente, după demolarea construcțiilor existente”, se arată în comunicatul ANPM.

Am făcut un bilanț, împreună cu Agențiile pentru Protecția Mediului din toată țara, iar proiectele mari destinate sportului, care au fost avizate în cursul anului trecut, se află printre cele mai importante și așteptate investiții, în Municipiile București și Timișoara. Este vorba despre două stadioane celebre din România, care de la gloria de altădată au ajuns, în prezent, cel mult baze de antrenament: Dinamo București și Dan Păltinișanu, din Timișoara. De asemenea, tot în Timișoara a mai fost aprobată construirea unui stadion, pe structură metalică, pentru meciuri interne și antrenamente de rugby, evenimente sociale/culturale și concerte.

- Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele ANPM

FOTO. Cum ar trebui să arate noul stadion Dinamo

+14 FOTO

Detalii despre construirea arenei Dinamo

„Lucrările la stadionul Clubului Sportiv Dinamo, din șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9, sector 2, una din cele mai celebre arene din țară, ar putea începe în acest an, dacă Hotărârile de Guvern privind finanțarea și, respectiv, demolarea construcțiilor de pe actualul amplasament vor fi aprobate.

Conform oficialilor C.S. Dinamo, până la obținerea de către Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a HG de finanțare, C.S. Dinamo a finalizat etapa de expertizare tehnică necesară demolării vechiului stadion Dinamo și clădirilor de pe suprafața alocată noii arene, în vederea determinării soluțiilor pe baza cărora se va obține ulterior, prin Ministerul Administrației și Internelor, Hotărârea de Guvern pentru demolare. Conform proiectului, pentru care APM București a emis Decizia etapei de încadrare, construcția se va desfășura pe 175.377 de metri pătrați și va avea 25.000 de locuri în tribune. Stadionul ar urma să obțină și acreditare UEFA pentru competiții internaționale de fotbal, însă va putea găzdui și meciuri de rugby”, precizează ANPM.

Stadionul va costa 854,5 milioane de lei (170 de milioane de euro).

FOTO. Cum arată acum stadionul Dinamo

+41 FOTO

Noi detalii despre stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara

„Consiliul Județean Timiș este titularul proiectului privind construirea unui stadion cu capacitatea de 30.000 locuri, în str. Ștefan Covaci, nr. 1, din municipiul Timișoara, pe amplasamentul vechiului stadion Dan Păltinișanu, închis în urmă cu doi ani pentru competiții și folosit în prezent doar ca bază de antrenament, pentru fotbal.

Proiectul, pentru care APM Timiș a emis Decizia etapei de încadrare, în cadrul procedurii privind emiterea Acordului de mediu, propune demolarea stadionului existent și construirea unuia nou, care va corespunde cerințelor de acreditare UEFA. Arena va putea găzdui meciuri de nivel național (Liga 1), cu spectatori, și internațional (meciuri amicale, de calificare, precum și competitii europene până la nivelul semifinalelor). Capacitatea stadionului va fi de 30.000 locuri pe scaune, cu tribune în totalitate acoperite, iar în cazul concertelor, capacitatea este estimată la 40.000 de spectatori. Și în acest caz, atât pentru demolare, cât și pentru finanțarea lucrărilor sunt necesare două Hotărâri de Guvern”, se arată în mesajul ANPM.

Stadionul va costa 836,9 milioane de lei (167, 3 milioane de euro) și va avea o capacitate de 30.000 de locuri, urmând a fi al doilea din țară.

FOTO. Cum ar trebui să arate noul stadion din Timișoara

+20 FOTO
Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO Vlad Iacob: „Nu luam salarii de la Dinamo. Am pierdut mulți bani”

 Citește și:

Gigi Becali, un nou atac la Dan Șucu: „E om bun, dar o să-i dau la căpățână ca să îl dezmeticesc”

Legenda Craiovei s-a săturat de Rotaru și Mititelu: „Lăsați-vă, nu vă pricepeți!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
istet10
istet10  •  21 Martie 2024, 22:14
Postat de Barna pe 18 Februarie 2024, 21:10

Dar de biserici și catedrale nu te împiedici? Sau ai ce ai doar cu stadioanele?

Tu compari un stadion cu o biserica? Ai ceva in cap? Las la o parte ca bisericile sunt 90% ridicate din bani privati.

soad
soad  •  19 Februarie 2024, 15:09
Postat de Barna pe 18 Februarie 2024, 21:10

Dar de biserici și catedrale nu te împiedici? Sau ai ce ai doar cu stadioanele?

e ziar de sport sau e ziar de popi? si pe langa asta, da s-au construit multe biserci, dar ai fi surpins cat de multe s-au construit din banii comunitatilor, nu sunt crestin, dar pot sa respect dorinta oamenilor de a avea biserici.

Barna
Barna  •  18 Februarie 2024, 21:10
Postat de soad pe 16 Februarie 2024, 16:02

In romania in 30 de ani nu s-a construit un singur Spital de la 0, mi si frica sa intreb de cate scoli si licee s-au construit, dar avem stadioane peste stadioane. Pentru ca lumea vrea paine si circ!

Dar de biserici și catedrale nu te împiedici? Sau ai ce ai doar cu stadioanele?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează