FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

VIDEO+FOTO Stadion de 100 de milioane de euro în Liga 1 » Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar clubul vrea să îl inaugureze în cupele europene

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a transmis că studiul de fezabilitate pentru noua arenă „Nicolae Dobrin” a fost finalizat. +13   FOTO
Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a transmis că studiul de fezabilitate pentru noua arenă „Nicolae Dobrin” a fost finalizat.

Articol de GSP - Publicat marti, 27 septembrie 2022 19:22 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 03:20

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a transmis că studiul de fezabilitate pentru noua arenă „Nicolae Dobrin” a fost finalizat.

Orașul Pitești a făcut încă un pas spre construirea unui nou stadion. Acesta urmează să fie ridicat pe locul vechii arene. Va avea 15.200 de locuri, iar costurile totale de construcție vor fi de aproximativ 100 de milioane de euro. Suma va fi suportată de Compania Națională de Investiții și din bugetul local.

Ce se întâmplă cu postul de selecționer » Răzvan Burleanu: „Vrem să îl avem până la tragerea pentru Euro 2024. Vă zic propunerea mea!”
FRF
Ce se întâmplă cu postul de selecționer » Răzvan Burleanu: „Vrem să îl avem până la tragerea pentru Euro 2024. Vă zic propunerea mea!”

 Stadion de 100 de milioane de euro la Pitești

Primarul Cristian Gentea a făcut astăzi anunțul într-o conferință de presă, stabilind și un obiectiv îndrăzneț. Vrea ca în momentul inaugurării stadionului, durata de construcție estimată fiind de 24 de luni din momentul dărămării vechii construcții, FC Argeș să evolueze în cupele europene.

Stadionul va putea găzdui și meciuri internaționale, urmând să fie încadrat în categoria UEFA 4. 

Printre dotările arenei se vor număra panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului piteștean și aproximativ 550 de locuri de parcare. De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții.

Am prezentat, astăzi, consilierilor locali interesați, dar și piteștenilor, prin intermediul presei, proiectul viitorului Stadion "Nicolae Dobrin". Piteștiul merită un asemenea complex sportiv! Suntem un oraș care a scris istorie în sport și în care există un potențial excepțional!
- Cristian Gentea, primar Pitești

+9 FOTO

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Dinamo vrea să impresioneze în Cupa României: „Momentul adevărului” » Cât costă un bilet joi, la Târgu Jiu

Ei ne-au dus în lumea a 3-a! Cele 33 de nume care au prăbușit naționala lângă Insulele Feroe și Luxemburg

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (57)
andrei_gherasim
andrei_gherasim  •  28 Septembrie 2022, 17:49

Nu-i cam mult 100.000.000 pentru doar 15.200 de locuri... ?

emil1986
emil1986  •  28 Septembrie 2022, 12:58
Postat de boolah pe 28 Septembrie 2022, 11:21

Nu stiu nici un oras de marimea Pitestiului care sa stranga macar 5.000 de spectatori in medie ... dar nu asta e problema, ci faptul ca e o investitie disproportionat de mare raportat la cat de nesemnificativ e clubul FC Arges in ultimii cativa zeci de ani.

N-are importanta ca n-a performat in ultimii, sa zicem, 20-25 de ani. Important este ca acum sunt in prima liga, chiar au prins play-off-ul sezonul trecut, orasul este destul de mare, are 170.000 de locuitori, judetul 590.000, ca au castigat campionatul si ca orasul este dezvoltat, poate sustine un astfel de proiect. Au tot dreptul sa faca aceasta investitie, cum au avut si alte orase. Dupa cum arata in macheta, pare chiar cel mai reusit proiect, mult peste stadionul de vis-a-vis de cimitirul Calvin.

dansy
dansy  •  28 Septembrie 2022, 12:25

Piteștiul nu merita stadion nou.Nu au mai mult de 2-3 mii de spectatori la meciurile mai tari!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează