FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

EXCLUSIV Oficialul CSA Steaua explică de ce Ghencea a fost blocată pentru FCSB: „Așa s-a nimerit”

Stadion Ghencea // foto: GSP
Stadion Ghencea // foto: GSP

Articol de , - Publicat marti, 21 septembrie 2021 07:57 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 10:46

Bogdan Marinescu, managerul secției de rugby a CSA Steaua, explică de ce stadionul din Ghencea a fost blocat la singura dată disponibilă în care FCSB putea să evolueze acolo până la final de 2021.

Gazeta Sporturilor a scris săptămâna trecută despre ultima decizie care a fost luată în interiorul clubului Steaua, aceea de a împiedica prin orice mijloace clubul FCSB să evolueze pe noua arenă din Ghencea. Secția de rugby din cadrul CSA Steaua a decis să propună Universității Cluj ca meciul de la finalul acestei săptămâni, din ultima etapă a SuperLigii, să se dispute la București, ocazie cu care să se inaugureze arena Steaua și pentru jocuri de rugby. 

FCSB solicitase în prealabil ca pe data de 25 septembrie, adică sâmbătă seara, să poată evolua în Ghencea, la confruntarea cu Academica Clinceni.

Managerul secției de rugby CSA Steaua: „Era singura variantă să jucăm și noi un meci pe noul stadion”

Cum însă jocul de rugby CSA Steaua - U Cluj a fost programat vineri, solicitarea FCSB a fost respinsă. Bogdan Marinescu, managerul secției de rugby, a comentat de ce s-a ajuns la acest scenariu.

„Ca să înțeleagă toată lumea de ce am solicitat să jucăm acasă meciul cu U Cluj, trebuie să dezvălui că era ultima variantă pentru ca și echipa de rugby să intre în acest an 2021 pe noua arenă să joace. Inițial am dorit să evoluăm acolo la meciul cu Timișoara, programat pe 4 septembrie, dar echipa națională de tineret avea meciul cu Anglia, pe data de 3. E adevărat că acesta s-a anulat, dar informarea a venit cu numai o zi înainte din pricina cazurilor de Covid de la englezi. 

Apoi, cum campionatul se va termina acum, noi am mai fi avut un singur joc pe teren propriu, care e programat pe data de 9 octombrie, dar nici atunci n-am fi putut intra pe noua arenă fiindcă pe 11 octombrie naționala de fotbal va disputa jocul cu Armenia. Cum finala e pe teren neutru, rezultă că singura soluție pentru a juca aici era acest meci cu U Cluj”, a declarat Bogdan Marinescu pentru Gazetă.

Întrebat dacă această mișcare nu a fost făcută tocmai cu scopul de a bloca intrarea FCSB pe Ghencea, managerul secției de rugby a respins ideea: „Așa n-a nimerit. Că unii așa au speculat, în această direcție, chiar nu vreau să comentez așa ceva, sunt doar speculații. Eu v-am explicat raționamentul. Plus de asta, noi avem acest meci vineri, pe 24 septembrie, în vreme ce FCSB, din ce știu, avea solicitarea pentru 25 septembrie”.

Marinescu susține că deși Universitatea Cluj va susține la București și nu pe teren propriu meciul cu CSA Steaua, clubul Armatei nu va suporta nimic din cheltuielile pe care clujenii le vor avea. „Nu plătim noi nimic, își achită singuri deplasarea, cazarea, masa și tot ce mai au nevoie”, a adăugat Marinescu.

13 meciuriva găzdui stadionul Steaua până la finalul anului 2021: cel de inaugurare, alte 9 jocuri de acasă ale echipei de fotbal CSA Steaua, două ale naționalei României, cu Islanda și Armenia, plus confruntarea de rugby Steaua - U Cluj

FCSB încă n-a decis unde va pleca

Din cauza turneului de jocuri electronice DOTA 2, care va fi găzduit de Arena Națională între 7 și 17 octombrie, FCSB va fi nevoită să joace în afara Bucureștiului un meci de Liga 1. Cel de pe 16 octombrie, cu CS Mioveni, programat în runda cu numărul 12. Conducerea clubului roș-albastru încă n-a luat o decizie definitivă în privința arenei pe care va merge să susțină acest joc, dar prima variantă e Giurgiu. Astra are în acel weekend meci în deplasare în Liga 2. 

Edi Iordănescu a propus și soluția Buzău. De asemenea, Gloria nu are meci acasă în acea rundă din liga secundă.

VIDEO. Marcel Pușcaș: „Din punctul meu de vedere FCSB ar trebui să aibă dreptul să joace în Ghencea!”

Citește mai multe știri despre CSA Steaua: 

Oprița, contrat în direct după discursul de la final: „Băi, băiatule, hai să-ți spun ceva!”

CSA Steaua - CS Comunal Șelimbăr 0-0 » Două borne negative pentru „militari”: primul pas greșit pe teren propriu și primul meci fără gol marcat

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (71)
137729076992236
Conache Pavel  •  22 Septembrie 2021, 11:31

Nu e in regula deloc deoarece stadionul a fost construit cu banii nostri, cheltuielile de intretinere sunt platite de noi si nu produce nimic; joaca acolo cu 2000 de spectatori echipa de fotbal CSA, probabil ca la meciul de rugby vor fi cateva sute dar cei de acolo se cred stapani si " smecheri" ; poate va interveni Curtea de Conturi finnd vorba de bani publici. Un lucru e cert : stadionul trebuie INCHIRIAT cat mai des indiferent de numele solicitantului, altfel va deveni o " gaura neagra" la bugetul de stat.

freddy
freddy  •  22 Septembrie 2021, 00:34
Postat de 1947forumer pe 21 Septembrie 2021, 19:37

Marinescu a produc o povestioara frumoasa, bravo lui, asa n-are nimeni ce sa-i zica. O sa mai scoata cate una oricand barssanele vor dori pe Stadionul STEAUA. Aveti INTERZIS, clonatilor, ca asa avem noi chef, ahahahahhaa!

Mai devreme sau mai tarziu nu vor mai avea scuze. Si vom juca pe stadionul pe care meritam sa jucam. Tic Tac... :))))

orlick
orlick  •  21 Septembrie 2021, 22:20
Postat de 1947forumer pe 21 Septembrie 2021, 19:37

Marinescu a produc o povestioara frumoasa, bravo lui, asa n-are nimeni ce sa-i zica. O sa mai scoata cate una oricand barssanele vor dori pe Stadionul STEAUA. Aveti INTERZIS, clonatilor, ca asa avem noi chef, ahahahahhaa!

Hai sa verificam. CSA Steaua: emblema furată de la FCSB, antrenor consacrat la FCSB, manager de la FCSB, Enceanu, Pacionel etc de la FCSB, echipament luat din Dragonul Roșu... Clona perfecta!

Vezi toate comentariile (71)
Comentează