FOTBAL  »  Superliga  »  STADION TÂRGOVIȘTE

Dosarele X la Târgoviște: cheltuieli nejustificate de 6 milioane de lei » Primăria a dat în judecată firma care construiește stadionul și la care e acționar unic

Articol de - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 08:12 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 10:14

În urma unui raport al Curții de Conturi, care a găsit cheltuieli nejustificate de 6.000.000 de lei la arena „Eugen Popescu", Primaria a dat în judecată firma SC Municipal Construct, unde acționar unic e chiar Primăria.

În Târgoviște continuă se se întâmple lucruri ciudate în jurul reabilitării stadionului „Eugen Popescu", unde lucrările au început din 2019, dar, în ciuda mai multor termene, sunt departe de a fi finalizate. Executarea acestora a fost atribuită către CS Municipal Construct SA, o societate la care Primăria Târgoviște e unic acționar. În urma unui control de la Curtea de Conturi s-a descoperit că fuseseră cheltuiți nejustificat 6.000.000 de lei.

În baza acestui raport, Primăria a dat în judecată chiar firma sa, la Tribunalul Dâmbovița! Iar SC Municipal Construct SA, pentru recuperarea datoriei, ar fi urmat să plătească în plus și dobânzi, și penalități.

Săndoi întrerupe seria victoriilor lui Mutu, dar se pregătește de baraj! Clasamentul din play-out ACUM
Chindia - Rapid 0-0
Săndoi întrerupe seria victoriilor lui Mutu, dar se pregătește de baraj! Clasamentul din play-out ACUM

Primarul urbei, Cristian Stan, susține că „a fost un raport al Curții de Conturi, dar nu era vorba despre cheltuieli nejustificate. Primăria acordase un avans de 6 milioane de lei firmei Municipal Construct. Conform legii, aceasta trebuia să-i returneze până la finalul anului, dacă nu i-a cheltuit. Dar nu a făcut-o. Până la urmă, acea sumă mare a fost recuperată integral. Acum ne-am judecat pe penalități, fiindcă a returnat banii cu întârziere. Nu mai știu exact, probabil că a fost vorba de câteva luni. 

Iar legea ne obligă să recuperăm acele creanțe, chiar dacă este vorba despre o societate unde Primăria este acționar unic. Are patrimoniu separat, e o societate comercială, cu care avem un contract".

Morișca banilor

În primă fază, SC Municipal Construct a fost obligată de Tribunalul Dâmbovița să achite Primăriei Târgoviște 664.393 lei, adică penalități de 460.836 lei și dobânzi de 203.557 lei.

În concluzie, SC Municipal Construct, firma Primăriei, trebuie să plătească tot Primăriei aceste sume. Din ce resurse? Primarul Stan: „Din celelalte lucrări pe care le execută, e problema lor! Nu îmi permite legea să nu recuperez aceste dobânzi".

SC Municipal Construct SA este condusă de directorul general Mihai Staniu. Iar reprezentanta Primăriei în conducerea firmei, Alina-Loredana Eftene, e funcționară a forului municipal. Aceasta a fost mandatată să ocupe respectivul post de către viceprimarul Cătălin Rădulescu, cel care ține legătura între Primărie și constructor. 

11,8 milioane de leiau fost cheltuiți de SC Municipal Construct la stadionul „Eugen Popescu" doar în 2021

VIDEO Adrian Mutu: „Cunosc foarte bine Chindia. Vom avea mult de muncă”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Clachează iar FCSB în finalul play-off-ului? 4 precedente care le dau fiori roș-albaștrilor

Tamaș amenință cu plecarea de la Voluntari: „De ce nu-mi dați ce mi-ați promis?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
1649349508759944
George Oancea  •  29 Aprilie 2022, 20:12

Un adevăr pe care îl știa toată lumea dar site-urile locale de știri nu au suflat o vorbă. A trebuit să vină GSP-ul ca să spună acest lucru. La Târgoviște e un fel de dictatură rusească.

380912830348081
Gogu Steriade  •  29 Aprilie 2022, 16:51
Postat de Dumitrescu Alin-Marian pe 29 Aprilie 2022, 14:07

Stau și urmăresc comentariile și le respect. Însă avem și noi o întrebare simplă. Oameni buni dar stadionul FCSB există, daca da unde? Cum se poate că echipe fara stadion propriu sa primească licență? Dați numai în chindia ca de este mai mică. Să-mi răspunda Raureanu.

Corect! Când este vorba de "stadionul" fcsb-ului schimbă toți vorba, echipa stăpânului nu se pune, nici regulamente nu mai există! De ce nu faceți o emisiune pe tema asta? A! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1155979811106621
Dumitrescu Alin-Marian  •  29 Aprilie 2022, 14:07

Stau și urmăresc comentariile și le respect. Însă avem și noi o întrebare simplă. Oameni buni dar stadionul FCSB există, daca da unde? Cum se poate că echipe fara stadion propriu sa primească licență? Dați numai în chindia ca de este mai mică. Să-mi răspunda Raureanu.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează