FOTBAL  »  Superliga  »  DEMOLARE

VIDEO+FOTO Stadionul pe care s-a născut „Campioana unei mari iubiri” e la pământ » Imaginile venite de la reporterii GSP

Foto: Stadionul Tineretului demolat complet/ Iosif Popescu +10   FOTO
Foto: Stadionul Tineretului demolat complet/ Iosif Popescu

Articol de , , - Publicat luni, 17 aprilie 2023 16:03 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 16:46

Stadionul Tineretului din Craiova a fost demolat complet pentru a se construi un complex sportiv în valoare de 75 de milioane de euro. 

Din ceea ce mai amintește arena unde s-a născut „Campioana unei mari iubiri”, generația Craiovei care avea să aducă primul titlu oficial în Bănie, au mai rămas doar gazonul, care ar urma să fie scos în următoarea perioadă, și câteva porți ruginite.

Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”
CSU CRAIOVA - RAPID 3-1
Mutu dat afară? » Informație-bombă dezvăluită în direct, în dimineața de după eșecul Rapidului la Craiova: „E posibilă instalarea celor doi”

VIDEO+FOTO. Stadionul Tineretului din Craiova a fost demolat

FOTO: Stadionul Tineretului demolat/ Iosif Popescu
FOTO: Stadionul Tineretului demolat/ Iosif Popescu
FOTO: Stadionul Tineretului demolat/ Iosif Popescu
FOTO: Stadionul Tineretului demolat/ Iosif Popescu
FOTO: Stadionul Tineretului demolat/ Iosif Popescu
+6 FOTO

Din micuța arenă pe care FC Craiova triumfa în Campionatul de război din 1942-1943 a mai rămas doar gazonul și câteva porți ruginite.

1943e anul în care FC Craiova a obținut titlul pe stadionul "Tineretului", performanță nerecunoscută oficial pentru că s-a disputat pe timp de război, când mulţi dintre fotbalişti se aflau pe front

Inclusiv arborii care împrejmuiau stadionul au fost toaletați, iar crengile au fost strânse într-un colț, pentru a nu bloca și restul operațiunilor. 

Complex sportiv de 75 de milioane de euro în Craiova

Inaugurat în 1933, „Tineretului” a fost stadionul pe care „Știința” a făcut istorie din 1948 până în 1967, locul unde a fost îngenuncheată Steaua în '79, 10-0 pentru olteni în unica ediţie a Cupei FRF. 

În locul lui, Consiliul Județean Dolj a stabilit o investiție de 367.622.835 milioane de lei (74,4 milioane de euro), urmând a se construi o arenă multifuncțională. 

Arena va avea 6.000 de locuri și va putea găzdui competiții de atletism, baschet, handbal, volei și futsal și va avea pistă de ciclism indoor, potrivit Gazeta de Sud

Noul complex sportiv ar urma să fie gata în 30 de luni de la începerea lucrărilor.

11 ani și implicare din partea Regelui Carol al II-lea

Construcția arenei „Tineretului” a durat nu mai puțin de 11 ani, din cauza faptului că amplasarea e într-o zonă mlăștinoasă. A fost nevoie de muncă susținută din partea militarilor din Craiova.

Implicarea Regelui Carol al II-lea a fost decisivă, motiv pentru care stadionul i-a preluat numele. Inițial, a fost conceput ca un complex sportiv amplu, cu teren de fotbal, pistă de alergare, chiar poligon de tragere, terenuri de volei și tenis. Și tribunele primiseră nume speciale, „Regală" - tribuna oficială, „Populară" - tribuna a II-a.

Arena „Tineretului” are un trecut bogat

Istoria arenei e una plină de evenimente, unele chiar extrasportive. Acolo s-au organizat zeci de spectacole propagandiste, iar mareșalul Antonescu a vizitat stadionul la 10 ani de la darea în folosință, în 1943, cu prilejul manifestărilor Săptămânii Olteniei. 

Inclusiv armata germană a folosit stadionul și a expus parade dedicate lui Adolf Hitler. Totuși, în memoria microbiștilor „Tineretului" rămâne stadionul care a adus primul titlu național al unei echipe din Craiova. FC Craiova, pregătită de Puiu Pleșa, cu Angelo Niculescu în teren, reușea să triumfe în sezonul 1942-1943. Totuși, acest sezon e șters din cartea de istorie a fotbalului pentru că s-a disputat pe timp de război.

Citește și alte știri:

Contrast la case » Reporterii GSP au mers azi să vadă cum merg vânzările biletelor la FCSB - Farul și Steaua - Dinamo

Mihai Rotaru și-a făcut bilanțul la Universitatea Craiova: „Sunt dezamăgit” » Ce spune despre proiectul lui Dîncu și varianta de a investi la CSA Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
.Caravela
.Caravela  •  17 Aprilie 2023, 18:04

acolo s-au turnat si secvente pentru 2 filme, unul e Balul de Sambata seara. 90 de ani de istorie dispar.

tivireli
tivireli  •  17 Aprilie 2023, 17:35
Postat de ionescugeorge77 pe 17 Aprilie 2023, 16:47

Uraaaaa !!!...o sa avem un nou stadion in oras ...noi craiovenii ne bucuram tare mult si ii uram lui Olguta Paste fericit si viata lunga ...ca tare mult tine la noi sa facem sport ...

Asa, asa*** ***, băăăăăăăăi Ionesculeeeeeeeeeeeeee, băi. Dar eu apreciez foarte mult eforturile comunității locale, de a creea condiții pentru tinerii iubitori de sport, dar nu cu osanale gen Ionescu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Aprilie 2023, 16:47

Uraaaaa !!!...o sa avem un nou stadion in oras ...noi craiovenii ne bucuram tare mult si ii uram lui Olguta Paste fericit si viata lunga ...ca tare mult tine la noi sa facem sport ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează