FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN BURTON UPON TRENT (ANGLIA)

Stanciu şi-a cîştigat locul » Cum l-a cucerit pe Reghe fotbalistul transferat de la FC Vaslui

Articol de , - Publicat joi, 04 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2013 22:45

Un singur meci, amical, cel de sîmbătă, cu Sheffield Wednesday, locul 18 în liga a doua engleză, mai desparte campioana de prima partidă, oficială, a sezonului, Supercupa cu Petrolul, miercurea viitoare.

Cu şase zile înainte de startul unui nou sezon, se prefigurează un implant, care-i mulţumeşte pe roş-albaştri. Nicuşor Stanciu, 20 de ani, i-a luat prim-planul lui Mihai Răduţ, 23 de ani, şi are toate şansele să înceapă ediţia ca titular.

Cum l-a cucerit
Fotbalistul venit în această vară de la Vaslui arată o mai mare implicare în joc, ca atacant retras, în dauna celui revenit de la Pandurii. Stanciu şi-a asumat mai multe responsabilităţi în joc, iar acest lucru place celor din staff-ul tehnic al Stelei.

În plus, surse autorizate susţin că Nicuşor este şi mai volubil decît Mihai în relaţiile cu ceilalţi coechipieri, astfel că a fost asimilat foarte rapid de către colegi.

Costea e opţiunea 1
Stanciu îl va avea alături în ofensivă pe Costea. Olteanul va începe ca vîrf împins, deşi era văzut ca variantă secundă, după Nikolici. Rudimentar şi stîngaci în Austria, Stefan n-a bifat nici un minut în stagiul din Anglia, de-abia revenind alături de echipă.

Mihai Costea a marcat de 4 ori în două meciuri, şi-a mai creat şi alte ocazii, însă a arătat în multe rînduri că-i este dificil să se descurce singur cu apărătorii adverşi, chiar dacă cei de la Livingston şi Notts County n-au fost "zmei". "Are nevoie de susţinere, îi va fi greu să reziste în atac, fără un alt om care să-l susţină", spun steliştii.

"Cangurul nebun", la turaţie maximă
Revenit după accidentare, Daniel Georgievski a arătat că este stăpîn pe banda dreaptă, iar Cornel Rîpă nu poate emite pretenţii. "Cangurul nebun" a fost printre cei mai buni stelişti contra lui Notts County, chiar dacă a jucat doar în prima repriză. A fost activ pe ambele faze, fără teamă şi cu atitudine în joc, ex-gălăţeanul nu are deloc siguranţa macedoneanului.

Tatu, soluţia de pe bancă
Operaţia la genunchi părea să-l scoată din calcule pe brazilianul de 31 de ani şi pentru "dubla" cu Vardar Skopje, însă sud-americanul a părut viu în joc în repriza secundă cu Notts County. A contribuit la golul lui Costea, a mai avut două alte oportunităţi bune, pe care le-a judecat cum trebuie, este o soluţie reală să vină de pe bancă şi să aducă noutate. N-a arătat frică după accidentare.

700.000 de euro a plătit Steaua ca să-l achiziţioneze în această vară pe Stanciu, de la Vaslui

5 pase decisive şi două goluri a reuşit Nicuşor la formaţia moldoveană în ediţia precedentă

Cum va arăta Steaua contra Petrolului
Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş (Gardoş), Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, Tănase - Costea

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Lato e printre cei mai buni din Europa"
Pîrvulescu a început să fie folosit şi mai avansat, ca mijlocaş stînga, dar poate rămîne titular ca fundaş stînga dacă va fi transferat Latovlevici. "Să dea Dumnezeu ca Iasmin să aleagă ce e mai bine pentru el, pentru toată lumea! E un fotbalist foarte bun, printre cei mai buni pe postul lui din Europa. Ar fi o pierdere pentru Steaua", a spus Pîrvulescu.

"Supercupa e a Stelei"
Cu 6 zile înainte de Supercupa cu Petrolul, steliştii au intrat în febra marelui meci. Paul Pîrvulescu spune că ploieştenii nu vor mai sărbători un trofeu, aşa cum s-a întîmplat luna trecută, cînd au luat Cupa, în dauna CFR-ului: "Am dat drumul la motoare, iar noi, cu siguranţă, o să cucerim Supercupa. N-avem de ce să ne facem griji, sîntem foarte bine pregătiţi, poate chiar mai bine decît anul trecut".

"Nu am refuzat Steaua"
Denis Alibec s-a transferat în Italia, la Bologna, iar la plecarea din România a făcut precizări la DolceSport despre oferta refuzată venită din partea Stelei: "Oricine îşi doreşte să joace în Liga Campionilor, dar aşa a fost să fie. Nu am refuzat Steaua, cei de la Inter au decis viitorul meu".

Şi Ioan Becali a adus lămuriri: "Nu a depins de el unde a mers, el a dorit la Steaua, şi noi la fel. Din păcate, nu noi eram cei care decideau, ci Inter Milano, ei l-au vrut în Italia".

Englezii închid amicalul Stelei
Doi cetăţeni români au venit în minutul 63 să discute cu Mihai Stoica şi cu Laurenţiu Reghecampf, prezenţi la amicalul "cîinilor" cu Livingston, întrebîndu-i dacă pot asista la ultimul meci al Stelei, cel de sîmbătă, cu Sheffield Wednesday.

"Sîntem stabiliţi în Anglia, mergem la o parohie locală, am fi în jur de 150 de români care am vrea să venim la meci. Am vrut şi cu Notts County, dar am citit că e fără spectatori", a spus unul dintre ei.

MM Stoica le-a explicat faptul că Steaua ar vrea ca partida să fie deschisă publicului, dar se opun englezii. La scurt timp, roş-albaştrii au plecat de la meci, nu înainte de a mai face poze cu cîţiva români.

A revenit Nikolici
Lăsat în ţară pentru că nu avea viză pentru Anglia, muntenegreanul Stefan Nikolici a ajuns la baza de pregătire St. George's Park marţi seară. Acesta nu a fost folosit deloc de antrenorul Laurenţiu Reghecampf, dar sînt şanse foarte mari ca acesta să fie titular chiar în ultimul joc de verificare, cel cu Sheffield Wednesday.

"Nu regret că nu joc în Ligă!"
Raul Rusescu a plecat ieri dimineaţă în Spania, iar începînd de luni va începe pregătirea alături de FC Sevilla: "Nu regret că nu voi juca alături de Steaua în Liga Campionilor. A fost alegerea mea de a semna cu Sevilla şi sînt fericit că am ajuns la o echipă mare. Le doresc succes foştilor mei colegi, au trei tururi preliminare, au mult de muncă pînă în grupele Champions".

Chipciu dorit de Levante
Evoluţiile bune ale lui Alexandru Chicpiu nu au rămas fără ecou în campionatele din Europa. Chiar dacă e accidentat de la meciul cu Dinamo şi mijlocaşul va reveni pe teren abia în noiembrie, acesta este dorit în Spania. Publicaţia locală El Mercantil Valenciano a scris ieri despre interesul celor de la Levante pentru jucătorul campioanei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  04 Iulie 2013, 16:07

://www.realitatea.net/astra-domzale-in-europa-league-incep-cupele-europene_1217983.html ASTRA-Domzale, 21.45, tv DOLCE 1

al3xcronaldo
al3xcronaldo  •  04 Iulie 2013, 12:24

bine că ştergeţi comentarii,ziariştilor !

alpin
alpin  •  04 Iulie 2013, 09:47

Pai, cu Radut v-ati gasit sa-l comparati?! De ce nu-l comparati pe Stanciu cu un fotbalist?!?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează