FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Start de coșmar pentru Craiova » În urmă cu 14 ani a retrogradat după un parcurs identic

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 06 august 2018 14:01

U Craiova are două egaluri și o înfrângere după primele trei etape, fix ca în sezonul 2004-2005, la finalul căruia oltenii ieșeau pe ușa din dos din Liga 1 pentru prima dată în istorie.

După primele trei runde, oltenii nu au câștigat niciun meci, contabilizând două egaluri, cu Poli Iași, 0-0, și FC Botoșani,  2-2, și o înfrângere, cu Sepsi Sf. Gheorghe, 0-1. "Suntem la pământ! Dacă jucăm cum am făcut-o în acest sezon, Leipzig ne dă cu terenul în cap în meciul din Europa League. Nu reuşim să ne revenim! Nu știu de ce.... Publicul să fie alături de noi pentru că avem nevoie de susţinerea sa, nu să ne înjure", spune Bancu.

În întreaga istorie a Craiovei în prima ligă, acest start de sezon s-a mai înregistrat de doar patru ori! Prima dată în sezonul 1971-1972, atunci când echipa condusă de Constantin Cernăianu bifa două remize, cu Steaua și CFR Cluj, și pierdea în etapa a 3-a cu Bacău, 3-0. La finalul sezonului, Știința termina pe un neplăcut loc 8. Însă nu acesta este sezonul care trebuie să-i spere pe Mangia și compania!

În urmă cu 14 ani, Craiova retrograda pentru prima dată în istorie din primul eșalon, după un sezon dezastruos, cu un start identic celui de-acum. Oltenii antrenați de Mircea Rednic terminau la egalitate în primele două runde, 1-1 cu FC Argeș și 0-0 cu Farul, apoi pierdeau 0-2 cu Sportul. Prima victorie a venit abia în runda a 6-a, cu CFR, dar după alte două partide Rednic era demis. 

Însă acesta nu este ultimul campionat în care oltenii au pornit la fel de prost ca și acum. În urmă cu 4 ani, aveau zero puncte după primele trei etape și erau pe poziția a 15-a, însă până la finalul campionatului s-au mai redresat, terminând pe locul 5. 

Starturi identice cu cel de acum

8,00 este cota caselor de pariuri ca Universitatea Craiova să câștige campionatul la finalul sezonului, marea favorită a bookmakerilor fiind FCSB, cota 2,25

1singură dată în istoria Craiovei echipa a avut 3 înfrângeri după primele trei runde, în sezonul 1988-1989, când a pierdut cu FC Bihor, Inter Sibiu și FC Argeș

 "Îmi folosesc energia pentru a munci. Încerc să dau totul în fiecare zi şi trebuie să mă gândesc la acest lucru, nu la alte probleme" Devis Mangia, antrenor Craiova

"Este normal că toţi suporterii aşteaptă trofee de la noi. Dar trebuie să aibă răbdare, nu să ne huiduie aşa de mult! Jucăm acelaşi fotbal, ne pregătim la fel de bine, pentru ce trebuie să schimbăm? Aşa am început şi anul trecut şi ne-am revenit" Alex Mitriţă, mijlocaș Craiova

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
1842766099136755
Alin Panescu  •  07 August 2018, 14:16

Ma cum poti sa fii *** sa latri asemenea aberatii... ?!? Auzi acum 14 ani,pai saracio,s'au infiintat in 2013 *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  07 August 2018, 00:35

Numai o hartie gigista poate sa spuna ca in urma cu 14 ani a retrogradat o echipa infiintata acum 5 ani.

1750608241640964
Diegis Diegis  •  06 August 2018, 22:49

Mai nene, ce ziarist ești tu??? Ce legătură are o echipa din Craiova cu ȘTIINȚA de acum 14 ani??? Vai de capul vostru , spălătorie de creiere! Clonați ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează