FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Start la transferuri » Steaua a demarat deja tratativele pentru prima ţintă a iernii!

Sergiu Muth are o înălţime de 1,88 metri, mai scund ca Szukala şi Gardoş, dar cu 5 centimetri peste Varela
Sergiu Muth are o înălţime de 1,88 metri, mai scund ca Szukala şi Gardoş, dar cu 5 centimetri peste Varela

Articol de - Publicat miercuri, 18 decembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 17 decembrie 2013 23:21

Steaua vrea să-l transfere în iarnă pe stoperul celor de la Gaz Metan Mediaş, fost internaţional de tineret şi unul dintre remarcaţii din trupa lui Dulca în acest sezon.

Azi şi sîmbătă joacă două finale pentru titlul de campioană a sezonului, însă Steaua lucrează deja la campania din pauza de iarnă. Cum în ultimii ani, trupa din Ghencea a căutat să aducă mereu tinerii cei mai promiţători din Liga 1, există şi acum măcar un nume care se încadrează perfect în această strategie.

Sergiu Muth, de la Gaz Metan, a intrat în atenţia Stelei, mai ales după prestaţiile foarte bune din actualul campionat, cînd a jucat multe partide fără greşeală în defensiva trupei lui Cristi Dulca. Muth evoluează ca fundaş central şi a fost, pînă în vara lui 2012, cînd vîrsta nu i-a mai permis, titular în "naţionala" de tineret a României.

Suma în jurul căreia se negociază transferul său e de 300.000 de euro. E foarte posibil ca, dacă Steaua şi Gaz Metan se vor pune de acord asupra lui Muth în această iarnă, fotbalistul să fie lăsat în continuare la Mediaş şi pentru partea a doua a campionatului.

La fel a procedat Steaua şi cu Vlad Chiricheş, cînd l-a achiziţionat în vara lui 2011, dar a venit în Ghencea abia în ianuarie 2012, deşi Gigi Becali a plătit integral suma de transfer în momentul semnării actelor.

Stoperi pe bandă rulantă
În ultimii 3-4 ani, Steaua a transferat nu mai puţin de 13 fundaşi centrali! În 2009-2010 au fost aduşi Jelev, Parpas şi Gora Tall, în sezonul următor au venit Geraldo, Gardoş, Abrudan, Martinovici, Galamaz şi Iliev, iar în 2011-2012 doar Chiricheş. Pe parcursul campionatului trecut au fost achiziţionaţi Szukala şi Doru Bratu, iar în vară a venit Fernando Varela.

CV - Sergiu Muth
- în iulie a împlinit 23 de ani
- a jucat în Liga 1 doar la Gaz Metan, unde a debutat pe prima scenă în meciul Oţelul - Gaz 1-0, disputat în octombrie 2011
- are 38 de partide în Liga 1 şi nici un gol înscris
- în actualul sezon a jucat 14 meciuri, de fiecare dată fiind integralist
- are 10 selecţii în echipa naţională de tineret a României, bifate în perioada februarie 2011 - august 2012

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"S-a greşit pro-Steaua!"
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la Dolce că există greşeli de arbitraj în fotbalul românesc, dar că nici un arbitru nu ţine cu vreo echipă: "Nu e adevărat că arbitrii sînt pro-Steaua! E adevărat, au greşit în favoarea Stelei în destul de multe meciuri. Dar nu sînt corupţi de Steaua. În general, pe undeva, echipele mari ale lumii, Juventus, Real Madrid, Barcelona, au o anumită protecţie, dar neacceptată. Se întîmplă. Probabil că în subconştientul arbitrului există această protecţie pentru marile cluburi".

Reghe merge pe mîna adversarilor!
Laurenţiu Reghecampf crede că la meciul din această seară formaţia giurgiuveană este favorită: "Dacă ne uităm la clasament, favorită e Astra, e pe primul loc. Dar noi avem trei meciuri în minus. Eu cred că în momentul de faţă la cîştigarea titlului favorită este Astra şi după aceea Petrolul. Eu vreau să văd cum se vor descurca aceste echipe cînd vor fi pe primul loc, pentru că, sincer, nu este uşor".

N-a pierdut niciodată cu Astra
Tehnicianul Stelei are 4 meciuri ca antrenor împotriva celor de la Astra, dar nu a pierdut niciodată în faţa giurgiuvenilor în ultimele trei sezoane ale Ligii 1. Chiar dacă era antrenor la Gloria Bistriţa, la Chiajna sau la Steaua, Reghecampf a reuşit să cîştige trei meciuri din cele patru. Doar primul duel al lui Reghe cu Astra s-a terminat la egalitate, 1-1, atunci cînd acesta era "principal" la Bistriţa. În schimb, Isăilă are două meciuri contra Stelei, unul terminat la egalitate şi unul pe care l-a pierdut.

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (18)
assf
assf  •  18 Decembrie 2013, 20:14
Postat de gymd pe 18 Decembrie 2013, 13:55

Acest ziarist nou in redactie pe nume Frisca :)))) nu stie saracutzul ca Muth a jucat si la Iasi, ce sa-i faci, e mai grele tehnologiile pe goagle :)))))

ai vrut si tu sa fi ironic ..dar ai aratat doar cat esti de pr0st. ia vezi in ce liga a fost iasi in sezonul in care a fost muth imprumutat acolo. daca gazu ia o suma buna pe el si muth ia un salar bun sa plece ..dar pe de alta parte nu cred ca in momentul de fata poate emite pretentii sa fie titular la steaua ..si asa sa mearga sa fie rezerva parca nu e treaba buna. poate n-ar fi rau sa mai stea cel putin pana in vara.

yakon
yakon  •  18 Decembrie 2013, 19:33

Foarte bine ,v-a avea aceeasi soarta ca Parvulescu.Banca,banca si nu mai auzim de tine.

gymd
gymd  •  18 Decembrie 2013, 13:55

Acest ziarist nou in redactie pe nume Frisca :)))) nu stie saracutzul ca Muth a jucat si la Iasi, ce sa-i faci, e mai grele tehnologiile pe goagle :)))))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează