FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - DINAMO, AZI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

”Steagu'” peste Steaua » Dinamo întîlneşte azi echipa care-i pune cele mai mari probleme în deplasare

Articol de , - Publicat luni, 06 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 august 2012 02:36

Meciul de la Braşov poate fi catalogată drept ”horror” pentru roş-albi, întrucît Dinamo întîlneşte ”cel mai greu adversar în deplasare” din istoria clubului


Nu Steaua, nu Rapid, rivalii tradiţionali ai "cîinilor", nu CFR Cluj sau FC Vaslui, adversarii mai noi ai roş-albilor, sînt formaţiile care le-au dat frisoane dinamoviştilor în meciurile din deplasare. FC Braşov este formaţia care a băgat spaima în "cîini". O spun cifrele. Pe terenul Braşovului, Dinamo a cîştigat doar 10 din cele 43 de meciuri disputate acolo, adică o medie de doar 23 la sută! Pe arena Stelei, roş-albii au o medie mai mare, de 30 la sută, iar pe cea a Rapidului media e şi mai mare, 38 la sută.

Din cele 43 de partide disputate pe terenul "stegarilor", 10 sînt victorii ale roş-albilor, 12 s-au terminat la egalitate, braşovenii avînd supremaţia directă, 21 de succese în faţa dinamoviştilor. Mai mult, "cîinii" au doar două victorii, în 14 meciuri, sub Tîmpa în ultimii 19 ani: 1-0 în 2009 (gol Andrei Cristea) şi 4-3 în 2003 ("duble" Dănciulescu şi Niculescu).

În afara istoriei, roş-albii vor fi motivaţi şi din alte cauze. Şefii le-au transmis că 3 puncte la Braşov vor duce la achitarea unei părţi din salariile restante. Jucătorii s-au plîns deunăzi că au ajuns, unii dintre ei, chiar la întîrzieri financiare de 3 luni. Acţionarii vor să profite de începutul bun de sezon al echipei, pentru a păstra echilibrul şi liniştea, de aceea au decis să plătească, pentru a nu destabiliza situaţia.

"Sîntem îndreptăţiţi să solicităm banii restanţi, mai ales că noi ne-am făcut datoria pe teren, iar în ultimele luni, pe lîngă două trofee interne, am şi învins în startul campionatului"
Srgian Luchin, fundaş Dinamo

"Stegarii" îşi fac imn
Înaintea partidei, pe stadion, va avea loc lansarea oficială a imnului stegarilor. "În oraşul de sub Tîmpa" este un cîntec pe care fanii îl fredonează în timpul meciurilor de zeci de ani, fiind o adaptare a celebrei melodii "Andrii Popa" a lui Mircea Baniciu. Tocmai de aceea reputatul muzician a fost ales să interpreteze şi imnul ardelenilor, înregistrările avînd loc alături de suporteri, acum cîteva zile, în staţiunea 2 Mai din Constanţa. (Iulian Cuibar)


Gazeta de duminică: Onyema la mica publicitate
Gazeta de duminică a prezentat un interviu exclusiv al lui Elvis Onyema, nigerianul de 25 de ani, venit să-i impresioneze pe dinamovişti. Atacantul a povestit cum s-a antrenat alături de Messi şi de celelalte staruri ale Barcelonei şi a dezvăluit cîteva din calităţile sale, făcîndu-şi reclamă: "Sînt foarte rapid, tehnic, mă mişc mult şi mă descurc foarte bine în duelurile unu contra unu". Fan al muzicii gospel, Onyema a aflat de-abia de curînd cine a fost cel al cărui nume îl poartă, Elvis Presley: "Nu ştiam cine a fost, am căutat pe net. Nu-mi place muzica lui. Mama mi-a dat acest nume, îi plăcea de el".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
bogdangelu
bogdangelu  •  06 August 2012, 13:26
Postat de lucabara pe 06 August 2012, 13:12

bate mata. OLE OLE STEAGU !!!

nu,te bate pe tine mata.

lucabara
lucabara  •  06 August 2012, 13:12
Postat de bigiu pe 06 August 2012, 11:48

bate DINAMO la scor FORZA DINAMO

bate mata. OLE OLE STEAGU !!!

bigiu
bigiu  •  06 August 2012, 11:48

bate DINAMO la scor FORZA DINAMO

Vezi toate comentariile (9)
Comentează