FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a ales soluţia de avarie: Ronny Levy!

Antrenorul israelian a mai lucrat cu MM Stoica la Unirea Urziceni
Antrenorul israelian a mai lucrat cu MM Stoica la Unirea Urziceni

Articol de , - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 10 iunie 2011 12:41

MM a discutat deja cu tehnicianul israelian, care şi-a dat acordul de a prelua trupa din Ghencea. Astăzi urmează să se facă anunţul oficial.


Steaua a alergat aproape o lună după nume importante de antrenor, ca Olăroiu, Zenga, Boloni, Hagi, dar a ajuns să fie refuzată de toată lumea şi, în mare criză de timp, a apelat la o soluţie de urgenţă: Ronny Levy.

MM a discutat deja cu tehnicianul israelian, care şi-a dat acordul de a prelua trupa din Ghencea. Astăzi urmează să se facă anunţul oficial.

Steaua a alergat aproape o lună după nume importante de antrenor, ca Olăroiu, Zenga, Boloni, Hagi, dar a ajuns să fie refuzată de toată lumea şi, în mare criză de timp, a apelat la o soluţie de urgenţă: Ronny Levy.

Gazeta Sporturilor a anunţat în ediţia tipărită de ieri că Levy e varianta de avarie propusă de Mihai Stoica (facsimil). Cum tot ieri Antonio Conceicao şi-a prelungit angajamentul cu FC Braşov şi a declinat oferta Stelei, iar Petre Grigoraş şi-a menţinut poziţia de a nu accepta să vină în Ghencea, Gigi Becali i-a acceptat lui MM varianta cu care actualul manager al roş-albaştrilor a colaborat şi la Urziceni după plecarea lui Dan Petrescu.

Ronny se întoarce în Liga 1 după 10 luni, el plecînd de la Unirea în august 2010, la doar cîteva săptămîni după ce Stoica fusese dat afară şi el. Levy a luat apoi o pauză de 4 luni, iar în ianuarie 2011 a semnat cu Beitar Ierusalim, reuşind să îndeplinească obiectivul impus de conducere: evitarea retrogradării.

Tehnicianul de 44 de ani urma să răspundă aseară oficial ofertei Stelei, însă în discuţia pe care a avut-o cu MM l-a anunţat: "Vin, poţi anunţa patronul că am acceptat". Tocmai de aceea, Stoica a spus apoi: "Am bătut palma cu un antrenor, patronul îi va anunţa numele în cursul zilei de vineri". Chiar dacă Levy e sub contract cu Beitar Ierusalim, are o clauză care îi permite să plece în cazul în care are o ofertă de la un club important din afara Israelului.

A ratat totul cu Unirea
În cele 8 luni petrecute la Urziceni, Levy a ratat absolut toate şansele de face performanţă. A pierdut titlul în faţa lui CFR, după care a ratat şi Supercupa în faţa aceleiaşi echipe. A fost scos din Champions League de Zenit, după care a compromis în proporţie de 99 la sută şi calificarea în Europa League, după 1-4 la Split, cu Hajduk. A plecat după primele 4 etape din campionat în care Unirea avea doar două puncte şi nici măcar un gol marcat!

Are 3 titluri cu Haifa
CV-ul lui Ronny Levy nu conţine nume mari, însă are mai multe trofee cîştigate ca tehnician. Ca "principal" la Maccabi Haifa a reuşit să bifeze de 3 ori la rînd locul 1 în campionatul din Israel, între 2004 şi 2006.

Primul în Israel cu analiză computerizată
Levy şi-a cîştigat respectul în ţara sa, ca tehnician, datorită trofeelor pe care le-a luat cu Maccabi Haifa, dar şi pentru că a fost primul antrenor din Ţara Sfîntă care a folosit programe computerizate ca instrumente de măsurare a performanţelor jucătorilor, dar şi de analiză a jocurilor.

Gigi a găsit 2 antrenori în 1: Costaicao :)
Încercînd ieri să explice de ce Steaua n-a putut să-l convingă pe portughezul Toni Conceicao să vină în Ghencea, Gigi Becali a comis o gafă: "Costaicao n-a acceptat pentru că mi-a zis că adusese deja 5 jucători la Braşov şi nu-i poate lăsa acolo, iar el să meargă la Steaua. De-asta n-a venit Costaicao". Practic, Gigi a făcut un mix între două din ţintele Stelei din ultima perioadă: Costacurta şi Conceicao.

L-a refuzat pe Zico
Pe lista propunerilor de antrenori pe care Steaua le-a primit în ultima vremea s-a aflat şi brazilianul Zico. Gigi Becali a zis însă "nu" imediat: "Nu mă interesează Zico, eu vreau fie un român, fie unul care a mai antrenat în România". Zico (58 de ani) a fost un fotbalist fabulos, cu 72 de meciuri şi 52 de goluri în naţionala Braziliei, iar ca antrenor a trecut pe la "naţionala" Japoniei, Fenerbahce, ŢSKA Moscova şi Olympiakos Pireu.

Stoichiţă se propunea şi el
Ieri dimineaţă, Mihai Stoichiţă şi-a arătat disponibilitatea de a veni el ca "principal" în Ghencea. "Eu discut acum cu o echipă din Arabia Saudită, însă dacă mi se va propune să preiau Steaua, atunci aş accepta imediat pentru că această echipă a rămas în inima mea". Stoichiţă a pregătit-o ultima oară pe Steaua în perioada septembrie 2009 - mai 2010, a terminat pe locul 4 şi a fost dat afară de Becali.

Ce a făcut Levy la Urziceni:
- a stat 8 luni, în perioada ianuarie - august 2010
- a preluat echipa de pe locul 2 şi a lăsat-o pe locul 2 la finalul campionatului 2009-2010
- a bifat 27 de meciuri: 8 victorii, 12 egaluri şi 3 înfrîngeri, golaveraj 32-24
- a reuşit o serie de 16 meciuri consecutive fără înfrîngere în Liga 1
- a obţinut 53,97 la sută din punctele puse în joc
- a avut o medie de 1,33 goluri marcate pe meci şi de doar 0,71 goluri încasate pe meci

"Situaţia nu e foarte clară cu Levy. I-am trimis o ofertă, aşteptăm răspuns din partea lui, dar i-a spus lui MM că dacă e vorba despre Steaua lasă tot şi vine" (Gigi Becali, patron Steaua)

5 antrenori străini va bifa Steaua în istoria ei o dată cu instalarea lui Levy. Ceilalţi 4 sînt Zenga, Protasov, Pedrazzini şi Bergodi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (47)
costy81gl
costy81gl  •  11 Iunie 2011, 00:34

Chestionar nou: Pe cine vrei la Steaua in locul lui Levi? Gigi deja cauta...

costy81gl
costy81gl  •  11 Iunie 2011, 00:33
Postat de marafetu pe 10 Iunie 2011, 15:39

O luna, atat prinde si tre sa caute altul Becali.

Exact. Gigi deja ii cauta inlocuitor lui Levi, si in cateva zile va aprea si sindajul pe GSP: Il vrei la Steaua in locul lui Levi

marafetu
marafetu  •  10 Iunie 2011, 15:39

O luna, atat prinde si tre sa caute altul Becali.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează