FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a devenit cea mai valoroasă şi tînără echipă din România!

Chipciu (stînga) este cotat de site-ul german la 1.3 milioane de euro, cea mai scumpă achiziţie din această iarnă a Stelei.
Chipciu (stînga) este cotat de site-ul german la 1.3 milioane de euro, cea mai scumpă achiziţie din această iarnă a Stelei.

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2012 22:57

Întreg lotul roş-albaştrilor este cotat la 34 de milioane de euro, cu 7,5 milioane mai mult decît următoarea clasată, CFR Cluj.

Steaua este cea mai activă formaţie din Liga întîi pe piaţa transferurilor. Roş-albaştrii au adus deja cinci jucători noi faţă de turul campionatului. Cu aceste investiţii, Steaua a devenit de departe echipa cea mai valoroasă din întrecerea internă, depăşindu-şi cu mult rivalele. Conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, roş-albaştrii conduc detaşat într-un top al valorii întregului lot.

Achiziţii de 5,3 milioane de euro
În acest moment, roş-albaştrii au un lot format din 30 de jucători, aici fiind incluşi şi puştii Cojocaru, Năstăsie şi Iulian Roşu. Conform nemţilor, valoarea totală a acestor jucători este de 34.975.000 de euro, cel mai valoros dintre aceştia rămînînd Cristi Tănase, care este cotat la 3,5 milioane de euro.

Cele cinci achiziţii ale roş-albaştrilor sînt cotate la o valoare de 5,3 milioane de euro. Cel mai scump nou-venit este Alexandru Chipciu, 1,3 milioane de euro, fotbalist pe care conducerea roş-albastră a plătit cu 100.000 de euro mai puţin pentru a-l aduce de la FC Braşov. Stoperul Vlad Chiricheş are o cotă de piaţă de 1,2 milioane de euro, cu o sută de mii mai mult decît Ovidiu Dănănae, chiar dacă acesta a venit liber de contract la Steaua. Împrumutat pentru jumătate de an de la U Cluj, brazilianul Machado are o valoare de 800.000 de euro.

Pe locul secund în acest top se află CFR Cluj, cu o valoare a lotului de 26 de milioane de euro. Podiumul este încheiat de actualul lider, Dinamo, ai cărui fotbalişti valorează 22,8 milioane de euro, în timp ce Rapidul, fără nici un transfer efectuat în această iarnă, e pe 4, cu un total de 21,6 milioane de euro. Pe cinci se află echipa lui Porumboiu, FC Vaslui, aceasta avînd dezavantajul că nu a mai putut face transferuri de un an şi jumătate din cauza unei interdicţii a UEFA.

Au ajuns şi cei mai tineri
Steaua mai bifează o premieră importantă. Este echipa cu media de vîrstă cea mai mică din Liga întîi, 24 de ani şi jumătate. Roş-albaştrii sînt la egalitate în acest top cu Sportul Studenţesc şi cu Ceahlăul Piatra-Neamţ.

"Militarii" şi-au scăzut media în această iarnă, aducîndu-i pe Vlad Chiricheş, 22 de ani, Ovidiu Dănănae, 26 de ani, Alexandru Chipciu, 23 de ani, Paul Pîrvulescu, 23 de ani, şi Machado, 22 de ani.

Saltul lui Rusescu
Adus în vară de la Unirea Urziceni pentru doar 100.000 de euro, Raul Rusescu a ajuns să fie al treilea stelist din lot ca valoare! Site-ul transfermarkt.de îl cotează la 2,1 milioane de euro, cu jumătate de milion de euro mai mult decît era cota sa atunci cînd a venit la Steaua. Rusescu este golgeter-ul echipei, cu nouă goluri marcate în toate competiţiile.

1,2 milioane de euro este valoarea medie a unui jucător din lotul Stelei. Un CFR-ist are o valoare medie de 980.000, un rapidist 900.000 şi un dinamovist de 760.000

3,5 milioane este cota lui Cristi Tănase, el fiind considerat cel mai scump jucător din Liga întîi

Topul valorii loturilor:
1. Steaua: 33.975.000 de euro
2. CFR: 25.825.000 de euro
3. Dinamo: 22.800.000 de euro
4. Rapid: 21.600.000 de euro
5. FC Vaslui: 19.800.000 de euro

Topul mediei vîrstei:
1-3. Steaua, Sportul, Ceahlăul: 24,6 ani
4. Pandurii: 24,7 ani
5. Astra Ploieşti: 25,1 ani

Gigi se ia de Nilă

Patronul Stelei, Gigi Becali, spune că e nerăbdător să vadă cum se vor prezenta jucătorii săi în cantonamentul de la Poiana-Braşov. "Sînt şi eu curios de modul în care va putea să alerge Mihai Costea după ce şi-a petrecut atît timp împreună cu Daniela Crudu. Să vedem dacă o să ţină el pasul pe la munte, pe acolo. Dacă nu înţelege că o asemenea femeie îl distruge, îi va fi foarte greu să aibă o carieră în fotbal", a spus patronul roş-albaştrilor.

"Îl împrumut eu pe Copos!"
Gigi Becali continuă să rîdă de rivalele echipei sale. "Rapidul e pa, nu mă interesează pe mine de ei. A zis Copos că-l ia pe Sînmărtean? Poate doar dacă îi dau eu împrumut unul, două milioane de euro, că la el s-au terminat banii. A zis că nu vrea, ştie că-l pîrăsc şi rîde lumea de el pe stradă!", a declarat Becali.

Carlos, şomer, dar la Cupa Africii
Fostul portar al roş-albaştrilor, Carlos Fernandes, va participa la Cupa Africii în perioada 21 ianuarie-12 februarie. Carlos, acum în vîrstă de 32 de ani, ultima oară în Turcia la Bucaspor, este singurul jucător şomer de la această competiţie. Carlos este portarul echipei naţionale a Angolei.

McClaren: "Ne concentrăm pe campionat!"
Proaspăt reinstalat la cîrma lui Twente, englezul Steve McClaren spune că obiectivul său principal este cucerirea titlului în Olanda. La prezentarea lui oficială, McClaren nici măcar nu a discutat despre "dubla" cu Steaua, din Europa League, de pe 16 şi 23 februarie. Twente a terminat turul pe locul 3, la 5 puncte în spatele liderului AZ Alkmaar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (243)
marbostgms
marbostgms  •  08 Ianuarie 2012, 10:20

Super lot ! Cu lotul asta sigur are asigurat locul 7-8 !! Astept cu nerabdare sa-l vad pe JIJI cum isi dacu caramida in oua dupa primele 3-4 etape !!!

samertx
samertx  •  07 Ianuarie 2012, 23:13
Postat de alpin pe 07 Ianuarie 2012, 21:32

Excelent lotul! Te pishi pe el si iese iarba instantaneu!!!

Belea de părare. Te susțin pe viață. , Alpin. No, greuățile ne aduc la origini!!

alpin
alpin  •  07 Ianuarie 2012, 21:32
Postat de bogdansteaua93 pe 07 Ianuarie 2012, 18:25

fortza steaua ..cel mai bun lot din romania

Excelent lotul! Te pishi pe el si iese iarba instantaneu!!!

Vezi toate comentariile (243)
Comentează
Close