FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a făcut rost de bani pe axa UEFA - Bucşaru - Gigi!

Gigi Becali, Becali, Steaua
Gigi Becali, Becali, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 16 iunie 2010 00:00

Urziceni a primit un surplus de peste 5 milioane de euro de la UEFA, din această sumă Bucşaru achitîndu-i jumătate din datorie lui Becali. Gigi a anunţat ieri că a achitat salariile restante ale jucătorilor şi că i-a pus la dispoziţie lui Piţurcă un cont din care să facă transferuri. Dumitru Dragomir: "Tănase s-a născut talent şi mi-e frică să nu moară speranţă" (video)

Ultima piedică în calea venirii lui Piţurcă la Steaua a fost rezolvată. Gigi Becali a făcut rost de bani ca să plătească salariile fotbaliştilor pe luna mai şi să alimenteze contul solicitat de fostul selecţioner, cont destinat campaniei de achiziţii. "Gata, le-am băgat jucătorilor banii pe card şi Piţi are un cont cu 5 milioane de euro", a declarat ieri Becali la GSP TV.

De unde au provenit aceşti bani? De la Bucşaru, care, la rîndul său, a încasat o sumă neaşteptată de bani de la UEFA, surplus din profitul obţinut de forul de la Nyon din Champions League 2009-2010. Urziceniul s-a trezit cu peste 5 milioane de euro în cont de la UEFA, iar Bucşaru a decis ca jumătate să-i direcţioneze spre Becali, la care avea o datorie de 4 milioane de euro de mai bine de un an.

"Bucşaru mi-a băgat două milioane şi zilele viitoare îmi va da şi restul datoriei", a confirmat Gigi Becali, care acum îl aşteaptă pe Piţi lîngă echipă: "Se va duce la antrenament cînd vrea el, dar în ziua în care va merge, o să mă duc şi eu cu el".

Refuz de un milion?
Bun prieten cu Victor Piţurcă, Viorel Păunescu a făcut o dezvăluire în ceea ce îl priveşte pe viitorul antrenor al Stelei. "Multă lume spune că este ahtiat după bani, însă nu e deloc adevărat. Pe el îl intereseaza doar performanţa. A refuzat o ofertă de 800.000 de lire sterline pe an de la o echipă din liga a doua din Anglia", a declarat Viorel Păunescu pentru Libertatea.

Dat afară de Hertha, bun pentru Steaua?
Potrivit cotidianului Berliner Zeitung, Hertha a decis să renunţe la serviciile lui Maximilian Nicu. Mijlocaşul care a strălucit la berlinezi în sezonul 2008-2009, dar a jucat slab în cel recent încheiat, soldat cu retrogradarea echipei în liga a doua, ar putea fi o soluţie pentru Victor Piţurcă. Fostul selecţioner l-a promovat la "naţională" în meciul cu Austria (1-2), disputat pe 1 aprilie 2009 în preliminariile CM 2010. (Aurelian Botezatu)   

Doi de la Galaţi pe listă
Piţurcă a discutat cu Marius Stan acum două săptămîni şi păstrează doi fotbalişti ai Oţelului printre ţintele avute pentru vara asta: Cornel Rîpă (fundaş dreapta, 20 de ani) şi Ionuţ Neagu (mijlocaş central, 20 de ani). Gigi Becali susţine că n-are habar de negocierile pe care le poartă Piţi: "N-am auzit de Rîpă şi de Neagu. Ştiu că el are mulţi jucători pe listă, dar habar n-am nume!".

Răchită l-a refuzat pe Piţi
Valeriu Răchită, fostul fundaş al Stelei, care a evoluat în Ghencea între 1996-1999 şi 2002-2004, a dezvăluit că a fost ofertat de Victor Piţurcă pentru a-i deveni secund în Ghencea. "Ultima propunere mi-a făcut-o miercurea trecută, însă eu vreau să duc la capăt proiectul pe care l-am început la Petrolul. Dacă nu voi promova nici în următorul sezon, atunci o să plec de aici", a spus Răchită, care a împlinit 40 de ani luna trecută.

"Eu am inventat funcţia lui Piţurcă"
Viorel Păunescu a comentat instalarea fostului selecţioner în Ghencea. "Funcţia de manager general eu am inventat-o la Steaua, pe vremea cînd eram preşedintele clubului. Piţurcă nu va coordona doar activitatea echipei de seniori. Va pune accent şi pe echipa a doua, pe care nu numai că intenţionează să o păstreze, dar vrea să o şi dezvolte", a spus Păunescu.

- Gigi Becali a spus ieri că fundaşul brazilian de la Cordoba, David Lopes, nu e pe placul lui Piţurcă: "Eu i l-am propus, dar el a zis că nu ia jucători fără să-i fi urmărit într-un meci".
- Steaua va pleca sîmbătă în primul cantonament al verii, care va dura pînă pe 2 iulie şi în cadrul căruia se vor disputa două partide de verificare.
- Robinson Zapata a efectuat ieri vizita medicală, iar astăzi vor face acelaşi lucru şi ceilalţi străini din lot: Emeghara şi Toja

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
thebluestlion
thebluestlion  •  16 Iunie 2010, 13:25

Max Nicu e dreptaci, joaca pe 2 posturi : mijlocas dreapta si in spatele varfurilor (al treilea varf) ...macar jucatorii care au trecut pe la nationala de i-ai sti :))

corneliu90
corneliu90  •  16 Iunie 2010, 11:19

Max Nicu nu ar fi rau la Steaua,parca joaca mijlocas stanga iar Steaua mereu a avut probleme acolo de la plecarea lui Cristocea.

sevilla_1986
sevilla_1986  •  16 Iunie 2010, 11:17

Mai prietene, ceva sigur e inainte cu 24 ore de-a incepe campionatul!Pina atunci totul e...bla,bla,...stiri de senzatii etc,etc...Asa ca ia si tu stirea ca pe o duda,si nu mai jigni ziaristi!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează