FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - U CLUJ 3-0

Steaua a încheiat cel mai prost sezon din ultimele decenii cu o victorie » Iarnă la -10

Articol de - Publicat marti, 07 decembrie 2010 00:00

Cu goluri chinuite, dar muncite, Steaua şi-a asigurat aseară o victorie ce-o ţine, măcar teoretic, în lupta pentru titlu şi-i oferă linişte în preajma deplasării de la Napoli.

Motivaţi de o mînă de ex-dinamovişti care erau aseară în echipamentul lui U Cluj, dar şi de dorinţa de a nu-i pierde definitiv din priviri pe gălăţeni, roş-albaştrii s-au pus aseară pe muncă. Aşa cum pot ei în prezent, mai dintr-o atingere, mai poticnit, gol şi victorie să iasă. Iar dacă n-a fost Kapetanos pe gazon cu reuşitele lui norocoase, tip carambol, Steaua şi-a descoperit un nou erou de serviciu, Martinovici (22).

Inspiraţie cu linguriţa
Nu-i vorbă că şi clujenii au stat, ca şi în alte partide, doar în inspiraţia lui Claudiu Niculescu şi şarjele lui Machado. De aceea, gazdele şi-au trecut în cont mai multe oportunităţi de a-l îngenunchea pe Huţan. Angelov (2) a tras pe lîngă. Tănase (8), spectaculos, ar fi dat un eurogol, dar mingea s-a dus peste buturile adverse. Tot el, 5 minute mai tîrziu, a beneficiat de o eroare a lui Munteanu, însă şi-a bătut joc de execuţie. Bonfim (38) a reluat pe lîngă cu capul dintr-o poziţie mai favorabilă decît cu Liverpool. Tătăruşanu a fost pus la încercare doar o dată, în minutul 36, cînd a scos din faţa lui Boştină, servit ca la carte de Niculescu.

Cadoul serii
Bilaşco (49) ar fi putut rezolva ecuaţia victoriei, dar a reluat slab cu capul. Mai jenant a fost un minut mai tîrziu cînd nu a atacat o minge bîlbîită de ardeleni la 5 metri de poartă. Surdu (65) n-a fructificat centrarea lui Nicoliţă, care a încîntat asistenţa cu o "bicicletă" tip Ghencea. Ca o consecinţă a jocului a venit şi golul lui Bilaşco. Reuşită de vîrf aflat la post, în "buza" porţii, gheata atacantului trimiţînd mingea în plasă după şutul lui Surdu. Un gol ca un cadou de Moş Niculae, un balon de oxigen în vederea partidei anului de la Napoli.

Gardoş şi Kape n-au jucat
Marius Lăcătuş nu s-a putut baza aseară pe doi jucători de bază: Gardoş şi Kapetanos. Fundaşul central a suferit o entorsă de gleznă la meciul cu Liverpool, în timp ce grecul a acuzat o lovitură primită la meciul din etapa trecută, cu CFR Cluj. În locul lui Gardoş, Lăcătuş l-a folosit pe Martinovici, în timp ce Abrudan a rămas pe bancă. Despărţirea dintre Steaua şi fundaşul venit de la Braşov este iminentă, acesta urmînd să revină la echipa lui Isăilă.

Giovanni a negociat pentru Stancu
Ioan Becali a fost în weekendul trecut la Istanbul, unde a avut o discuţie de principiu cu şefii lui Galatasaray despre Bogdan Stancu şi despre Gabriel Torje. Conform presei din Turcia, Giovanni a tratat cu directorul sportiv al Galatei, Adnan Sezgin. Hagi şi-i doreşte pe golgeterul Stelei şi pe extrema lui Dinamo. Becali deţine jumătate din drepturile asupra lui Stancu şi a negat la GSPTV informaţia publicată de turci: "Nici nu există interes din partea lui Galatasaray".

Tănase are probleme musculare
Căpitanul roş-albaştrilor, Cristi Tănase, s-a accidentat în minutul 32 al întîlnirii de aseară şi a fost imediat înlocuit cu Surdu. Mijlocaşul stelist a alergat după o minge, moment în care s-a prăbuşit pe gazon, acuzînd dureri la coapsa dreaptă. Tănase a ieşit pe picioarele sale şi staff-ul medical speră să nu fie vorba de o accidentare gravă, care ar putea pune în pericol prezenţa sa pe teren la Napoli, pe 15 decembrie.

Gigi către Balaj: "Băi nenorocitule!"
Gigi Becali a avut aseară războiul său cu "centralul" întîlnirii, Cristi Balaj. Patronul stelist a deschis geamul lojei sale şi a început să-l certe pe arbitrul din Baia Mare. "Băi Balaj, băi nenorocitule, ai venit să ne furi? Nouă nu ne dai penalty, dar pentru ei fluieri orice!", a zbierat finanţatorul stelist. După golul de 2-0, marcat de Bilaşco, Becali s-a relaxat şi a început să scandeze împreună cu galeria de la Peluza Nord.

Napoli a cîştigat în prelungiri!
Steaua o va întîlni pe Napoli într-un moment bun al italienilor. Echipa lui Mazzari a învins-o aseară pe Palermo, pe "San Paolo", cu un gol marcat de Maggio în al 5-lea minut de prelungiri! Adversara roş-albaştrilor în grupa K a Europa League a egalat-o pe Juventus pe ultima treaptă a podiumului. Napoli a început jocul de ieri în formula: De Sanctis - Grava, P. Cannavaro, Aronica - Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani.

> Gigi Becali despre turul de campionat abia încheiat: "Actualul sezon e cel mai slab de cînd am preluat echipa, în 2003!".
> Jucătorii clujeni au purtat aseară un tricou cu un mesaj special pentru Zsolt Szilagyi. Fundaşul s-a accidentat grav în urmă cu cîteva zile şi va lipsi de pe gazon 6 luni.
> Steliştii au solicitat lovitură de pedeapsă în minutul 43, după un duel în careu între Dănuţ Munteanu şi Marius Bilaşco.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
justsamba
justsamba  •  07 Decembrie 2010, 12:46

Si de ce injuri? Hai vezi-ti de 0ile tale.

tovili
tovili  •  07 Decembrie 2010, 11:07

NOROC CA A PLECAT PITURCA, ALTFEL TERMINAU MAI JOS. CU JUCATORI AUSI DE LA ECHIPE CARE SE BAT LA RETROGADARE NU POTI LUA TITLUL. VEZI SI CAZUL CARTU.

justsamba
justsamba  •  07 Decembrie 2010, 09:01

St0aia a incheiat sezonul cam cu 2-3 locuri peste ce-a jucat. In concluzie e o realizare.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează