FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL 4-2

Steaua a învins în campionat după 42 de zile » Descătuşare

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2010 00:00

Rănită de Napoli, Steaua şi-a revărsat furia ofensivă pe "studenţi".

Steaua are reacţie nervoasă. Chiar foarte nervoasă. Pentru cei interesaţi să afle cum arată o echipă abia trecută de coşmarul Napoli. Cu tot frigul sau poate din pricina frigului, roş-albaştrii au strîns rîndurile şi nu i-au luat de sus pe adversari. Le-au permis chiar obrăznicia de a deschide scorul, după o lovitură liberă executată de Ferfelea, apoi recuperată şi transformată de Varga, din marginea careului. În tribune, gradele au scăzut sub minus, din minutul 3, apoi au urcat brusc, peste două minute. Tănase a zburdat, a pasat, iar Stancu a egalat şutînd scurt, pe lîngă Niculescu. Iar cele cîteva mii de fani şi-au lăsat scaunele să se răcească.

Dacă asta nu înseamnă reacţie nervoasă, atunci cum se numeşte ceea ce a urmat? Furie colectivă împotriva stilului italian? Revoltă populară în careul Sportului? Prima parte a meciului a semănat izbitor cu primele 15 minute cu Napoli. Mai puţin arbitrul. Tudor pare pîinea lui Dumnezeu, unsă cu unt şi cu miere, în comparaţie cu blamatul polonez.

Stancu, "naşul" Sportului
Steaua a urcat foarte aproape de poarta "studenţilor" şi a rămas să ierneze acolo, pe tunuri. Susţinut de Tănase şi Apostol, Stancu a tras la poarta lui Niculescu din toate direcţiile. Pînă cînd adversarul a cedat presiunii, iar Pătraşcu a trimis în proprie poartă, cu capul (29). Golul nu l-a calmat pe Stancu, atacantul stelist reacţionînd din nou nervos în plasa Sportului (42). La 3-1, galeria a considerat că se impune să-i scandeze numele lui Lăcătuş. Un fior a trecut prin public cînd s-au anunţat minutele de prelungire. Doar două, iar "studenţii" se cuminţiseră şi luau notiţe.

Toată lumea cîntă şi dă goluri
Oaspeţii nu şi-au schimbat ideile modeste nici după pauză. În comparaţie cu Steaua, "gaşca nebună" a părut o clasă de tocilari, terorizaţi de sesiune. Nici un curaj ieşit din comun, nici un risc pe contraatac. Niculescu a alergat după baloane mai mult decît restul coechipierilor. Sau să execute acrobaţii, ca la balonul trimis de Ricardo spre transversală (49). Însă n-a mai avut ce face cînd s-a enervat şi Bilaşco şi a şutat din alergare, peste umărul lui, în plasă. Tribunele au început să cînte, să aplaude, gheţarul adus de Napoli s-a topit.

Tudor, tot mai polonez
Roş-albaştrii cu amprenta "Fiarei" n-au avut răbdare să danseze tiki-taka. "Un-doi"-uri agresive, sprinturi în forţă pe dreapta lui Nicoliţă sau pe stînga lui Latovlevici şi, din două-trei pase, şut la poartă. Fără filosofii latino, fără un ochi mijit la arbitru. Fotbal dintr-o bucată, la rece, ca o răzbunare cu zîmbetul pe buze. Pe final, jocul a pierdut din ritm, lucru firesc la 4-1, iar tribunele au scandat diverse rime cu Dinamo.

Tudor şi-a revendicat porţia tradiţională de fluierături, dictînd penalty în ultimul minut. A executat Varga, ca la carte. Dar meciul s-a terminat la timp, de data asta. :)

"Am jucat ce vrea publicul din Ghencea. Evoluţie spectaculoasă, în viteză, pase din prima şi multe goluri. Ştiu bine ce-şi doreşte fanul Stelei şi doar aşa îl putem readuce la stadion"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

"Sînt debusolat, dar şi şocat că unii dintre jucătorii mei nu ştiu să interpreteze jocul. Fotbalul se joacă şi cu creierul, iar dacă nu pui capul la contribuţie, n-ai cum să faci faţă"
Viorel Moldovan, antrenor Sportul

"Apostol parcă e mai bun, are mai multă experienţă decît la Urziceni. Am jucat extraordinar, un tiki-taka a la Barcelona"
Gigi Becali, patron Steaua

Steaua superofensivă
Echipa din Ghencea a reuşit cu Sportul cea mai bună partidă din acest sezon. Elevii lui Lăcătuş şi-au doborît aseară toate recordurile pe faza ofensivă, avînd 10 ocazii şi 20 de şuturi la poartă. În schimb, steliştii au mari probleme la faze fixe, primind toate golurile din acest campionat în urma unor astfel de situaţii.

Record de ocazii
Steaua    parametru    Sportul
63%    posesie    37%
58    baloane jucate în careul advers    21
20    şuturi la poartă    2
10    şuturi pe poartă    2
10    ocazii    2

Cazan a făcut comoţie
La golul de 1-1, marcat de Bogdan Stancu, Sportul şi-a pierdut şi unul dintre fundaşi. Lucian Cazan a sărit la cap cu atacantul Stelei şi, la aterizare, s-a lovit cu creştetul de ghetele portarului Niculescu. Cazan a rămas întins pe gazon, acuzînd dureri mari în zona capului şi o comoţie. Doctorii i-au acordat îngrijiri medicale, însă au făcut semn către Viorel Moldovan că fundaşul stînga nu mai poate continua. Locul acestuia a fost luat de Farmache. (Dan Udrea)

Geraldo menajat
Marius Lăcătuş a preferat să-l ţină pe banca de rezerve aseară pe Geraldo Alves. Stoperul portughez, care fusese integralist pînă acum în 13 din 14 meciuri, era la un cartonaş galben de suspendare şi ar fi riscat să nu joace în derby-ul cu Dinamo, de peste două săptămîni. Nicoliţă şi Tănase erau şi ei în aceeaşi situaţie, însă "Fiara" a considerat că ei trebuie utilizaţi pentru a aduce forţă în ofensivă. (Dan Udrea)

Bicfalvi out!
Aşa cum Gazeta de duminică a anunţat, Eric Bicfalvi nu a fost nici măcar rezervă cu Sportul, el nefiind în graţiile lui Lăcătuş. De altfel, în precedentele mandate ale "Fiarei", mijlocaşul de 22 de ani fie a jucat foarte rar, fie a fost împrumutat la Gloria Buzău. În era Ilie Dumitrescu, Bicfalvi era văzut drept om de bază în sistemul conceput de el la Steaua.

Încă un transfer
Începînd de azi, Narcis Răducan (36 de ani) este noul director sportiv al Stelei. El a mai cochetat cu această funcţie şi în perioada în care Ilie Dumitrescu era antrenor, însă mutarea nu s-a mai realizat. "Am bătut palma, a fost dorinţa lui Gigi Becali şi a lui Argăseală să vin. Mă voi ocupa cu tot ce înseamnă legătură între echipă, jucători şi conducere. Sper să am succes cu Steaua şi să cîştigăm tot ce se poate", a zis Răducan, care a evoluat ca fotbalist în Ghencea în perioada 1995-1996 şi 1998. (Dan Udrea)

"Fiara" fără voce
Marius Lăcătuş a apărut la conferinţa de presă cu o voce răguşită şi s-a făcut cu greu înţeles de jurnalişti. "Mi-am pierdut <antrenamentul> în astea trei luni cît am stat departe de fotbal, n-am avut la cine să ţip şi cînd am intrat iar în pîine, corzile vocale au cedat!", a explicat Lăcă.

L-a convins Tănase pe Lucescu?
Chiar dacă n-a fost convocat pentru meciul cu Franţa, Cristi Tănase a rămas în vizorul lui Răzvan Lucescu, care i-a transmis că în funcţie de prestaţia de aseară ar putea fi chemat la lot. "Lui Tănase i s-a spus să stea în stand-by că ar putea fi convocat în funcţie de problemele de la lot", a explicat Lăcătuş. Cu Sportul, Tănase a creat 8 situaţii de gol, însă doar două au fost concretizate de colegii săi.

"Nu citesc că mă dor ochii!" :)
Gigi Becali spune că face din Steaua un izvor de talente pentru echipa naţională: "Eu lucrez pentru România şi pentru <naţională>, mă zbat să aduc jucători ca să întăresc reprezentativa. Aşa m-a făcut mama, sînt constructiv, iar cei care sînt complexaţi să n-aibă duşmănie pe mine. Mie nu-mi place să citesc că îmi lăcrimează şi mă dor ochii, dar uite că am realizat ceva în viaţa asta şi fac imagine ţării peste tot unde merg".

Moldovan vrea să plece
Antrenorul Sportului, Viorel Moldovan, e tentat să părăsească Regia, după corecţia administrată de Steaua: "Steaua ne-a călcat în picioare cu pase, cu devieri, ăsta e fotbalul la care visez şi eu! Aşa gras cum sînt, şi eu aş fi jucat bine împotriva Sportului. Avem limitele noastre, poate jucătorii nu înţeleg ce le cer sau poate nu mă potrivesc eu cu stilul Sportului. De asta o să analizez atent zilele astea dacă mai rămîn sau nu aici".

"Am făcut un joc bun. Am luat trei puncte meritate care ne dau liniştea necesară pentru meciul cu Dinamo"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

"Am făcut doar două schimbări faţă de meciul cu Napoli pentru că relaţiile de joc se formează în partidele oficiale. Kapetanos a fost afectat psihic, dar va fi amendat conform regulamentului"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua


- Bilaşco a marcat aseară pentru prima oară în tricoul roş-albastru.
- Steliştii şi-au permis aseară să ţină pe banca de rezerve fotbalişti ce ar putea fi titulari în orice moment la Steaua: Brandan, Răduţ, Kapetanos, Geraldo, Surdu şi Lucian Marinescu.
- La fel ca în partida cu Napoli (3-3), Gigi Becali a întîrziat la meci, numai că aseară nu a prins golul Sportului, marcat de Dacian Varga în minutul 3.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
dorelsimon
dorelsimon  •  04 Octombrie 2010, 20:05

Bravo , STEAUA.

vom
vom  •  04 Octombrie 2010, 11:27

Sunt stelist dar cand vad tz-gani mor.La munca i-s buni ,marcel raducanu,marius lacatus ,ilie dumitrescu,nicolita.VIRTUOZI SI MUNCITORI.dar nu antrenor ,nu-l ajuta neuronu.Behehe ,iar i-si bate joc de noi ,nu DE banu' lui cum zice ci de-al tuturor romanilor ca terenurile de unde-a ajuns bogat si n-a intrat nimeni in puscarie nu erau a lu' m'asa ori aJENERALILOR nesimtziti

zavaidoc
zavaidoc  •  04 Octombrie 2010, 09:55

Sportul este capra CioroilorDinTiganie, doar se stie.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează