FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a luat un jucător-problemă! Machado era tare la 18 ani, dar nu mai e la 22!

La U Cluj, Gabriel Machado a pierdut lupta pentru titularizare cu Tony şi Niculescu
La U Cluj, Gabriel Machado a pierdut lupta pentru titularizare cu Tony şi Niculescu

Articol de GSP - Publicat marti, 03 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2012 13:38

Cea mai surprinzătoare achiziţie a Stelei, Gabriel Machado, juca şi marca pentru Grasshopper în 2007. Între timp a ajuns rezervă la U Cluj şi listat pentru a fi împrumutat.


Pe lîngă Chipciu şi Chiricheş, Steaua s-a mai ales şi cu un jucător de la care nu aşteaptă minuni. Mai mult, se presupune că ea o să-l salveze! U Cluj l-a oferit pe Gabriel Machado în Bucureşti, ca să scape de toanele unui fotbalist talentat şi bun, la un moment dat, dar devenit între timp o rezervă frustrată. Concurenţa cu Claudiu Niculescu şi cu Tony, una pierdută de el, l-a transformat pe Machado dintr-un atacant tehnic într-un colecţionar de nervi şi de cartonaşe.

În sezonul trecut a luat patru "galbene" şi două "roşii", acum a fost deja eliminat o dată, deşi a jucat puţin, numai şase partide ca titular. În ultimul an şi jumătate, cifrele lui arată îngrijorător: 8 cartonaşe şi 7 goluri! Dar lucrurile n-au stat mereu aşa pentru el. CV-ul lui Gabriel o lasă pe Steaua să spere că-l poate recupera.

Brazilianul a fost cotat la un moment dat drept un tînăr cu un potenţial foarte bun. A ajuns în Europa în 2007, de la Juventude la Grasshopper, şi elveţienii au mizat pe el de la început, deşi avea doar 18 ani. A dat un gol în 13 partide bifate în primul sezon şi a urmat regresul. Un împrumut la Nyon, apoi transferul la U Cluj, unde a repetat experienţa pe care a avut-o printre "lăcuste", adică a fost un om important la început, dar a sfîrşit prin a fi cedat.

6 luni va juca pentru Steaua Gabriel Machado, după care va redeveni fotbalistul Universităţii Cluj. Pentru ardeleni are 16 goluri în doi ani şi jumătate, dar 9 reuşite au fost în Liga a doua

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
alpin
alpin  •  03 Ianuarie 2012, 20:38

Machado e prea slab pentru U Cluj. Dar, la Steaua se poate impune. E mult peste toti atacantii de acolo. La un loc!

mrjuve1919
mrjuve1919  •  03 Ianuarie 2012, 15:29

"A dat un gol în 13 partide bifate în primul sezon şi a urmat regresul." Despre ce vorbim aici? Dai un gol in 13 meciuri si apoi urmeaza regresul? Sa fim seriosi, eu as zice ca anul acesta, cu cele 7 goluri marcate, intr-un campionat mai puternic decat cel elvetian, sau cel putin de aceeasi valoare, este un real progres. Si-a imbunatatit rata cu 700%!

superstar20
superstar20  •  03 Ianuarie 2012, 14:13

Sper sa il vad jucand in tricoul Stelei doar in meciurile amicale!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează