FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA 1-1

Steaua a rata şansa de a deveni lider » Măcel? Nu, Măţel!

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2010 00:00

Dezamăgit de scor şi de scandările suporterilor împotriva lui, Dumitrescu şi-a anunţat plecarea de la echipă imediat după meci la DigiSport.

Visul tactic al lui Ilie Dumitrescu este să îşi subordoneze adversarul. De fapt, Steaua arată ca o echipă cuminte, dresată să nu muşte.

Posesia este un cuvînt inventat pentru a explica şi pentru a ascunde o mulţime de lucruri. Steaua începe meciul cu Astra avînd o posesie superioară. Îl continuă la fel, dar asta nu înseamnă nici pericol pentru poarta adversă, nici spectacol. Mingea se plimbă agale de la Geraldo la Galamaz, de la Galamaz la Bicfalvi, la Brandan, la Bonfim, la Bănel şi Latovlevici. Ajunge mai greu însă la Tănase şi la Bogdan Stancu, dar cînd se întîmplă aşa se simte. Cei doi se înţeleg tot mai bine şi e clar că golul de pe Anfield nu a fost rodul hazardului.

Rampa Tănase, ghiuleaua Kapetanos
Centrarea lui Tănase pe capul lui Kapetanos (18) rezolvă scurt problemele. Grecul şterge uşor mingea sub marcajul blînd al lui Goian, iar Miron priveşte cum aceasta intră în plasă. E 1-0, lumea se bucură, dar e surprinsă, fiindcă nimic nu anunţa desprinderea. Ploieştenii ripostează cu o lovitură liberă bătută de Mihalache şi prinsă artistic de Tătăruşanu. Tibi Selymes se agită mai mult decît oamenii din teren, dar zbaterea fostului fundaş de bandă al naţionalei nu-l poate învăţa fotbal pe Miranda, care seamănă cu un panou publicitar umblător. Japonezul Takayuki parcă a obosit şi el de atîta mers cu bicicleta, iar Fatai se complică atunci cînd se află în preajma lui Galamaz şi Geraldo.

Acelaşi film, aceiaşi actori
Repriza secundă curge în ritmul consacrat în primele 45 de minute. Steliştii împing jocul spre poarta lui Miron, dar o fac fără scînteie şi cu idei puţine. Bănel aleargă cît doi, Bogdan Stancu încearcă rezolvări tehnice. E o pîine de mîncat în faţa Astrei, dar lipseşte cuţitul care să o taie. Cornerele devin momente de graţie şi bucuria publicului aduce cu atmosfera de pe stadioanele englezeşti.

În urma uneia dintre puţinele incursiuni ploieştene, Măţel (73) strică petrecerea sau, mă rog, ceea ce ar fi trebuit să fie o petrecere, executînd precis o lovitură liberă care evită zidul şi mîinile nu suficient de lungi ale lui Tătăruşanu. 1-1. Ilie mută ofensiv cu Răduţ în locul lui Bonfim. Suporterii îşi pierd răbdarea, dar asta parcă mai iuţeşte acţiunile roş-albaştrilor. Latovlevici bate cu putere o lovitură liberă (80), poarta e însă prea mică, lui Stancu nu-i iese foarfeca. Rămîne egal, un egal care nu premiază pe nimeni, doar că Astra putea da lovitura prin Fatai în penultimul minut, la o ratare imensă care a provocat publicul să strige ceva vechi de cînd fotbalul: De-mi-si-a, de-mi-si-a!

Spionaţi de olandezi
Jocul Stelei a fost supervizat aseară de un trimis al lui Utrecht. Spionul grupării olandeze a luat loc la masa presei şi şi-a notat de zor pe timpul partidei. Următorul joc în grupele Europa League al elevilor lui Dumitrescu e programat pe 30 septembrie, acasă cu Napoli, iar apoi, pe 21 octombrie, Steaua o va înfrunta pe Utrecht în deplasare.

Brigadă poloneză cu Napoli
UEFA a anunţat ieri că arbitrul Marcin Borski (37 de ani) din Polonia va conduce la centru meciul cu Napoli, programat pe 30 septembrie în Ghencea. El a arbitrat primul joc internaţional în 2006 şi este recunoscut ca un "central" care acordă multe cartonaşe galbene.

Pîrît de tuşier
"Eşti nesimţit!", i-a strigat Strătilă arbitrului asistent Octavian Şovre în minutul 52, după o semnalizare a acestuia la care s-a considerat nedreptăţit. Tuşierul l-a pîrît imediat pe mijlocaş lui Robert Dumitru şi "centralul" n-a stat pe gînduri, arătîndu-i cartonaşul galben fotbalistului ploieştean.

Nicoliţă huiduit!
Suporterii au început să-l fluiere pe Bănel Nicoliţă, enervaţi că mijlocaşul a centrat în blocajul primului adversar, fază petrecută cu o jumătate de oră înaintea fluierului de final. Înainte, fanii ceruseră insistent băncii tehnice să-l scoată de pe teren pe Bănel, iar în locul lui să fie introdus Răduţ.

Niculae, la braţ cu Bucşaru
Patronul Astrei, Ioan Niculae, şi omologul lui de la Urziceni, Dumitru Bucşaru, au văzut meciul împreună din loja pusă la dispoziţie de stelişti echipei oaspete. Cei doi au vrut să arate că au îngropat securea războiului, după ce deunăzi s-au contrat pe seama transferurilor lui Galamaz şi Bilaşco, fotbaliştii curtaţi insistent de astrali şi ajunşi în cele din urmă la Steaua.

Măţel a spart gheaţa
Fundaşul dreapta Alexandru Măţel a reuşit pe terenul Stelei primul lui gol în Liga 1, cu un şut din lovitură liberă de la 20 de metri. Fotbalistul Astrei este internaţional de tineret, va împlini peste o lună 21 de ani şi a bifat pînă acum 23 de prezenţe pe prima scenă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
forzasteaua86
forzasteaua86  •  30 Septembrie 2010, 22:46

www.football-lineups.com/referee/259/?fo=435 dati-i tot ce merita

mariusgsl
mariusgsl  •  21 Septembrie 2010, 19:33

ASTAZI CRED CA SI DACA ERAU ACTIONARI, SPECTATORII AR FI STRIGAT IMPOTRIVA ANTRENORULUI, IN LOC SA INCURAJEZE ECHIPA. BRAVO ILIE DUMITRESCU! ESTI STELIST, NU MERCENAR. ATAT TIMP CAT DIN TRIBUNE SE AUD TAMPENII SI NU INCURAJARI JUCATORII, CARE PE LANGA FAPTUL CA SUNT SPORTIVI AU IN MOD SIGUR SI SUFLET DE ARTIST, NU VOR PUTEA JUCA. HAI STEAUA! ASTIA, DE FOC SA INJURE PE CINEVA, I-AR INJURA, DACA AR ACCEPTA SA ANTRENEZE, CHIAR SI PE IENEI SI IORDANESCU... HAI STEAUA!!!!!!!!!!!!!!!!

andrei_129
andrei_129  •  21 Septembrie 2010, 10:47

Matel omul meciului, bravo tinere!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează