FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV, MÎINE, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua e coşmarul lui Emeghara » O etapă pe teren, trei la spital!

Contractul lui Emeghara cu Steaua expiră în această vară
Contractul lui Emeghara cu Steaua expiră în această vară

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 martie 2011 19:44

Ifeanyi Emeghara a venit la Steaua cu gîndul la trofee, dar s-a ales cu un palmares bogat doar la capitolul accidentări.

L-a impresionat pe Piţi
Fundaşul i-a atras atenţia selecţionerului Victor Piţurcă imediat după transferul din 2006 la Poli Timişoara. Interesul românilor l-a flatat pe Eme, dar nu l-a putut convinge să lase Nigeria, naţională pentru care a bifat ulterior 3 selecţii. Două sezoane foarte bune în Banat l-au propulsat la Steaua, "roş-albaştrii" plătind 1 milion de euro plus Stelian Stancu pentru serviciile sale.

Problemele au început la Cupa Africii
Emeghara a prins lotul Nigeriei pentru CAF 2008, dar s-a accidentat la genunchi încă de la primul meci. De aici s-a rupt filmul. Au urmat accidentări pe bandă rulanta, operaţii şi luni întregi de recuperare. În patru ani de zile, fundaşul lateral a ajuns să evolueze în numai 39 de meciuri pentru Steaua. Cu opt mai puţine decît cele jucate pentru Timişoara în doar un an si jumatate petrecut în Banat!

Exemplu pentru colegi
Emeghara este unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Ghencea. Şi-a rupt genunchii la Steaua şi a impresionat la fiecare partidă prin determinare si disciplina, chiar dacă numărul acestora a fost unul redus. Un jucător apreciat de toţi antrenorii care au trecut pe la "militari" în ultimii ani pentru profesionalismul, caracterul şi seriozitatea sa.

Afecţiune rară
Durerile nigerianului au apărut în 2008, iar medicii au descoperit că acesta suferă de o afecţiune foarte rară. Cartilagiul de la genunchi s-a distrus în timp, dar problemele au început să apară în momentul în care oasele au ajuns în contact. Emeghara a fost tratat la Bologna, unde i s-au făcut injecţii cu acid hialuronic pentru reconstrucţia cartilagiilor.

Cît l-au costat pe apărătorul Stelei accidentările? 116 partide în toate competiţiile pentru "roş-albaştri", dar şi echipa naţională, unde acesta avea şanse mari să ajungă unul dintre jucătorii de bază ai Nigeriei.

Echipă Meciuri Jucate Accidentat
Poli Timişoara 54 47 3
Steaua 165 39 116

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
sniper29
sniper29  •  29 Iunie 2011, 19:01

Imi pare rau pt. el Multe sal. Eme.

stancuvlad
stancuvlad  •  11 Mai 2011, 18:18
Postat de star01 pe 05 Martie 2011, 11:38

"Steaua e cosmarul lui Emeghara"...cam aiurea titlul ,fara nici un fel de fundament logic....Eme s-a accidentat la Cupa Africii,Steaua l-a sustinut financiar in toata perioada ...de ce ar fi Steaua"cosmarul" lui ?...du-te Dinca si scrie la "gazeta de perete"!!!

titlul trebuie sa fie SOCANT FABULOS INCREDIBIL...ce nu ai inteles? cu cratime, semne de punctuatie multe; trebuie sa fie ceva sa acolo sa atraga retina ca altfel.... Credeai ca el face meseria asta cu scopul de a transmite niste idei coerente si obiective?? Rar gasesti asa ceva, mai ales pe site-ul asta

steaua06
steaua06  •  06 Mai 2011, 19:31

hh

Vezi toate comentariile (14)
Comentează