FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua i-a aruncat, Hagi le-a schimbat carierele! Iată cei 9 stelişti cu care "Regele" vine în Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2012 12:57

Viitorul Constanţa, echipa patronată de fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi, are şanse mari ca din vară să evolueze în Liga 1. Şi asta după ce echipa a petrecut un singur an în liga secundă şi înainte un sezon în Liga a III-a! Acum e lider în Seria B1, la 4 puncte de locul 2, iar trupa lui Hagi se bazează pe mulţi jucători aruncaţi de Steaua şi "recondiţionaţi" la malul mării.

Cei mai mulţi dintre ei au fost componenţi ai echipei a doua a roş-albaştrilor, cea care la finalul sezonului trecut a retrogradat în Liga a III-a şi a fost desfinţată de Gigi Becali. Gică Hagi a profitat de acest lucru şi i-a transferat la Viitorul Constanţa, iar acum rezultatele se văd.

Ce fost stelişti sînt acum la Viitorul:

Vlad Rusu - atacantul a prins doar două meciuri la prima echipă a Stelei, el evoluînd mult mai des pentru "satelitul" roş-albaştrilor. Acum, vîrful este golgeterul Viitorului în tur, cu 5 reuşite.

Ducu Ninu - fundaşul ajunsese titular în banda dreaptă în mandatul italianului Cristiano Bergodi, dar a fost dat afară imediat după ce acesta a plecat de la echipă.

Mihai Onicaş - a fost proeclit "Noul Rădoi" şi, ca şi Ninu, a fost folosit constant de Bergodi pe cînd avea doar 18 ani. Acum, e om de bază la Viitorul.

Alexandru Lazăr - unul dintre căpitanii de la Steaua II, un mijlocaş central pe care conducerea stelistă l-a considerat prea slab pentru a rămîne vara trecută în Ghencea.

Florin Bejan - a fost şi în vară cu Steaua în cantonament în Austria, a prins chiar şi lotul de 18 în prima etapă, cu Voinţa, dar a fost cedat apoi la Viitorul. Poate juca atît stoper, cît şi închizător.

Marius Albu - şi el a jucat la Steaua II, dar s-a renunţat la el în vară. Fost component al loturilor de juniori ai României, Albu a avut un tur de campionat reuşit pe malul mării.

Alexandru Iacob - cînd a fost adus la Steaua, în 2007, era considerat unul dintre cei mai de perspectivă juniori din România. Fusese selecţionat la toate loturile de juniori, dar la Steaua a prins doar două meciuri. A ajuns în această iarnă la Viitorul.

Nicolae Dică - deşi a ajutat-o pe Steaua să cucerească singurul trofeu din ultimele 6 sezoane, marcînd anul trecut contra lui Dinamo în finala Cupei, el a fost îndepărtat de la echipă. După şase luni mediocre la Mioveni, Dică a fost adus de Hagi la Viitorul pentru a fi liderul echipei.

Vasilică Cristocea - a jucat la Steaua între 2006 şi 2009, a cucerit un titlu şi a jucat în Liga Campionilor. Acum, la 31 de ani, e om de bază la Viitorul.

Şi Farul încearcă aceeaşi tactică
Pe poziţia a zecea în Liga secundă, şi cu şanse reduse de promovare, Farul a investit masiv în această iarnă, aducînd la echipă mai mulţi jucători cu nume. Printre aceştia, Vali Badea şi Sorin Paraschiv. Ei nu sînt însă singurii ex-stelişti de la Farul. La echipă mai sînt portarii Cornel Cernea, Marius Toma, trecut şi el pe la Steaua, fundaşul central Cosmin Stegaru, şi el sezonul trecut la Steaua II, dar şi Robert Neagoe, mijlocaşul prinzînd cîteva antrenamente în Ghencea. Pe lista de achiziţii a "marinarilor" se mai află şi Iulian Apostol, fost la Steaua, dar şi la Rapid.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
talpaiadului
talpaiadului  •  26 Februarie 2012, 05:11

In sfarsit Hagi a inteles ca trebuie sa incepi din diviza B ca sa ajungi antrenor de divizia A. Cu Viitorul are continuitatea asigurata, nu poate sa-l dea nimeni afara, asa ca rezultatele vor veni, pentru ca el intodeauna a fost serios si nu a pacalit niciodata fotbalul.

terminatorul2
terminatorul2  •  22 Februarie 2012, 17:48
Postat de criticul89 pe 22 Februarie 2012, 13:29

nici nu mai poate glumi omul cu voi ca rpd sariti cu insultele....

Nu parea gluma .

nelutu.h
nelutu.h  •  22 Februarie 2012, 16:30

Daca promoveaza probabil ca vine si Bicvalvi !!!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close