FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua i-a găsit înlocuitor lui Tătăruşanu » "Gulliver" e fost dinamovist şi i-a uluit pe toţi împotriva Gloriei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 08 mai 2013 11:11

Steaua a folosit la partida de aseară cîştigată la Bistriţa, scor 1-0, un portar de doar 17 ani, care a avut însă o evoluţie entuziasmantă. Este vorba despre Valentin Cojocaru.

Tînărul care măsoară 1.95 a închis poarta Stelei la partida de ieri, deşi se afla la debutul într-un meci oficial pentru echipa din Ghencea. Pentru intervenţiile lui spectaculoase şi eficiente, el a primit nota 8 în caseta tehnică a partidei din Gazetă.

" Gulliver", aşa cum este poreclit, a fost folosit pentru prima dată la prima echipă pe cînd avea doar 15 ani, într-un amical cu Dacia Chişinău, fiind promovat de Sorin Cîrţu la prima echipă.

Valentin poartă deja 46 la picior şi este fiul fostului arbitru Ispas Cojocaru. A fost adus de la Dinamo, după ce i-a impresionat pe oficialii Stelei într-un derby în care apărase poarta echipei din Ştefan cel Mare.

A dat probe la Liverpool

Pe cînd nu împlinise 17 ani, Cojocaru a participat la un trial timp de o săptămînă în Anglia, unde a încercat să-i convingă pe şefii lui Liverpool că merită să îl transfere.

Tînărul s-a antrenat alături de Gerrard şi compania, însă a stat mai mult la echipa secundă a "cormoranilor", dar nu a reuşit să îi dea pe spate pe şefii legendarului club din Anglia.

Susţinut de toată lumea

Înaintea partidei de ieri, Mihai Stoica a ţinut să le facă o scurtă prezentare a lui Valentin Cojocaru fanilor Stelei. Managerul general al roş-albaştrilor este convins că tînărul de 17 ani va fi înlocuitorul perfect al lui Tătăruşanu.

"Să nu uitaţi acest nume. Obişnuiţi-vă cu el. Cînd am venit la Steaua era într-o situaţie delicată, acum i-a revenit plăcerea de a se antrena şi a crescut enorm".

Nici Reghecampf nu l-a uitat la finalul partidei, cînd a ţinut să îl laude pentru evoluţia foarte bună: "Uitaţi-va la Cojocaru cum a apărat. E foarte bun. Îl poate înlocui pe Tătăruşanu în orice moment. Mă bucur foarte mult".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
speedy73
speedy73  •  08 Mai 2013, 14:20
Postat de hooligan22 pe 08 Mai 2013, 14:19

Corect. Dar l-am vazut pe acest copil si in amicalele din iarna si la fel a aparat. Nu a gafat, a aparat ce era de aparat, are reflexe bune, iese bine pe mingile inalte. N-am avut nici o emotie aseara stiind ca e titular.

asa sa fie, cum zici tu. m-as bucura

old_shatterhand
old_shatterhand  •  08 Mai 2013, 14:20
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

are 17 ani...sa incepe sa il joace serios la anul si o sa creasca.Toti marii portari s-au remarcat inca de la 20-21 de ani nu de la 30

hooligan22
hooligan22  •  08 Mai 2013, 14:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Corect. Dar l-am vazut pe acest copil si in amicalele din iarna si la fel a aparat. Nu a gafat, a aparat ce era de aparat, are reflexe bune, iese bine pe mingile inalte. N-am avut nici o emotie aseara stiind ca e titular.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează