FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua i-a păcălit pe toţi! » Au vrut fundaş dreapta, s-au ales cu un litigiu la FIFA

Rafael Cruz rămîne doar cu cele 54 de minute jucate în meciul cu Basel. +1   FOTO
Rafael Cruz rămîne doar cu cele 54 de minute jucate în meciul cu Basel.

Articol de , - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 22:26

Becali l-a dat afară pe Rafael, nemulţumit că brazilianul n-a impresionat în 54 de minute jucate cu Basel. Agentul şi clubul jucătorului o pîrăsc pe Steaua c-ar fi făcut un fals.

Rafael Cruz n-a fost fundaşul dreapta pe care îl căuta Steaua, e doar sursa unui scandal pentru clubul roş-albastru. Brazilianul a jucat 54 de minute în testul cu Basel (1-1), l-a enervat pe Becali şi a fost trimis acasă. "N-are forţă, n-are viteză. Se vede pe faţa lui că nu e fotbalist, nu are sens să-l mai testăm" au fost concluziile patronului.

Mihai Stoica îl lăudase pe Cruz imediat după amicalul cu campioana Elveţiei: "Că e brazilian ştiam, azi ne-a demonstrat că e şi fotbalist". Dar managerul şi antrenorul nu s-au opus deciziei pe care a luat-o Gigi, deşi Reghecampf fusese cel care-l recrutase pe Rafael.

Despărţirea de sud-american nu se face în linişte, cum ar vrea steliştii. Julio Fontes, agentul fundaşului dreapta, s-a enervat şi-i acuză pe români de înşelătorie. El a prezentat un document, de fapt o promisiune de împrumut de la Atletico Mineiro, semnat de către Mihai Stoica (foto 2).

Dar managerul general nu are dreptul să semneze astfel de acte în numele Stelei, aşa că hîrtia e nulă! Ea conţinea toate condiţiile care urmau să-i fie oferite fotbalistului: contract pe cinci luni cu salariu de 10.000 de euro lunar, casă, maşină şi bilete de avion pentru el şi pentru familia lui. Cruz nu va beneficia de nimic din toate astea.

"Steaua nu va mai lua nici un brazilian!"
Impresarul a anunţat că răzgîndirea steliştilor i-a scos din sărite şi pe cei de la Atletico Mineiro, proprietarii jucătorului: "Clubul va face plîngere la FIFA, deoarece Steaua a testat fotbalistul într-un amical fără să fi avut acordul scris al lui Atletico".

Fontes vrea să se răzbune pe roş-albaştri: "Din acest moment, li s-au închis uşile în Brazilia. Mă voi ocupa personal ca Steaua să nu mai ia nici un jucător din această ţară, vor afla cu toţii că e vorba despre un club neserios! Noi, în Brazilia, ne uitam pe clasamentul din România şi ne întrebam de ce tot timpul alt club era pe primul loc, nu Steaua. Acum mi-e clar de ce echipa asta n-a mai luat titlul de şapte ani, nu mai am nici un dubiu: amatorismul conducerii a distrus clubul!".

Rîpă vrea, dar costă prea mult
Becali a găsit şi un înlocuitor pentru Cruz. Cornel Rîpă, de la Oţelul, are 23 de ani, cu cinci mai puţin decît brazilianul, numai că nu e gratis. "Mai mult de 50.000 de euro nu dau pe el, că oricum peste cinci luni devine liber şi-l iau gratis" e planul pe care şi l-a făcut Becali. Dar şefii Oţelului vor 200.000 de euro pe jucător şi susţin că au deja oferte. Rîpă ar putea ajunge în Ucraina dacă Gigi nu va plusa în curînd.

L-a umilit pe MM
Gigi a povestit că managerul s-a supărat din cauza deciziei legate de Cruz. MM Stoica apucase să-l laude pe jucător cu o seară înainte ca Becali să-l dea afară. Patronul a povestit cum i-a redus la tăcere pe angajaţi: "MM se cam supărase, dar îi trece. Iar Reghe mi-a zis «Ce, Gigi, ne certăm de la un jucător?! Să vină Rîpă şi aia e!». Eu mă consult cu ei, dar cînd zic ceva, e ca mine!". Mihai Stoica apreciase deja că nu e de acord cu achiziţionarea lui Rîpă.

7 dueluri în defensivă a avut Cruz în amicalul cu Basel (1-1), dintre care a cîştigat unul singur. A reuşit o recuperare, o intercepţie şi a faultat o dată

"Brazilianul ăla parcă nu mîncase de cîteva zile. Eu l-am propus la Steaua pe Bandalovski, titular în «naţionala» Bulgariei, dar dacă acolo sînt oameni «pricepuţi», să facă ce vor ei!" (Ioan Becali, impresar)

"Rafael a stat 18 ore pe drum, două zile a făcut doar teste fizice, a avut un singur antrenament cu echipa. Şi e dat afară după 54 de minute?!" (Julio Fontes, impresarul lui Cruz)

"Cruz e sub Dumitraş, pe care l-am dat afară. Mai bine-l iau pe Rîpă. E adevărat că nici el nu-i inteligent în apărare, dar e dat naibii în atac!" (Gigi Becali, patron Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
hofer
hofer  •  20 Ianuarie 2013, 21:22

Nu e nici o problema , Ajax o sa le scoata fotbalul din cap. O sa vada in curand unde le este locul.

axi1
axi1  •  20 Ianuarie 2013, 17:22

Acum mi-e clar de ce echipa asta n-a mai luat titlul de şapte ani, nu mai am nici un dubiu: amatorismul conducerii a distrus clubul!". - Scurt si la obiect. Bravo, ciobane, nu era de-ajuns sa stie britanicii in ce hal ai adus un club precum Steaua, acum au aflat si brazilienii. Intr-o tara civilizata, erai declarat persona non-grata de ani buni! Sper totusi sa ajungi si acolo,impreuna cu meme si argaseala!

anonimulx
anonimulx  •  20 Ianuarie 2013, 11:12

Si cum ziceam Steaua incepe sa se strice.... :)

Vezi toate comentariile (32)
Comentează