FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua îi oprește progresul » Mișcările din iarna asta îl condamnă pe Man: va juca foarte puțin de acum

Până să semneze cu Steaua, Man (stânga) era om de bază în
Până să semneze cu Steaua, Man (stânga) era om de bază în "B", la UTA Bătrâna Doamnă:"14 goluri în 32 de meciuri

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2017 00:00

Cel mai scump tânăr tranzacționat în România în ultimii ani devine un ”șomer”.

Steaua e "devoratoare" de tineri fotbaliști! Dennis Man e cea mai recentă victimă a politicii vicecampioanei, un atacant cumpărat de la UTA cu 300.000 de euro care a prins doar un meci ca titular în prima parte a sezonului. Și va juca tot mai puțin în 2017, întrucât zona în care poate să joace Mann se aglomerează.

Au venit Gnohere și Alibec, Florin Tănase se va recupera și el, probabil până în martie, după o accidentare la genunchi. Man n-a prins meciuri multe nici când lipseau acești jucători.

MM mai încearcă o dată

Arădeanul e o soluție ca vârf sau atacant retras, posturi pe care concurența devine teribilă, mai ales pentru un tânăr în care Reghecampf a arătat deja că nu are încredere.

Mihai Stoica a garantat recent, într-o declarație pentru ProTV: "Nu mă sfiesc să bag mâna în foc de tabără pentru Man. Va deveni un fotbalist important pentru naționala României într-un timp scurt".

Talentul de prezicător al lui MM nu constituie o garanție pentru Dennis. Managerul garanta acum câțiva ani: "Gabi Matei va juca măcar o dată în echipa națională! Dacă nu, înseamnă că tot ce am realizat în fotbal a fost doar rodul hazardului!".

La 26 de ani, Matei joacă la ASA, penultima clasată din Liga 1, după ce a trecut și prin eșalonul secund, la Clinceni, din momentul în care a fost dat afară de la Steaua.

A pierdut vedete

Marcel Pușcaș, șeful centrelor de excelență ale FRF, crede că Steaua și Dinamo sunt periculoase pentru tineri. "Copiii sau părinții, de fapt, sunt atrași de ideea de a juca la cluburi mari, doar că acolo e mai greu să fie promovați la seniori, mai degrabă echipele mici le acordă încredere copiilor", a spus Pușcaș la DigiSport, cu referire și la Man.

"Dacă ar fi folosit constant o vreme, ca să capete experiență și încredere, nu l-ar mai scoate nimeni din echipă pe Dennis! Îl știu, l-am văzut la UTA și e foarte bun!" e opinia oficialului FRF.

Lupta pentru titlu și pentru grupele cupelor europene îi împiedică pe steliști să aibă răbdare pentru tineri. Politica asta a anulat progresul mai multor copii talentați pe care Steaua i-a avut în ultimii ani. Pe Toșca l-a dat la Viitorul și apoi l-a răscumpărat.

Vătăjelu, pe care Craiova l-a vândut la Sparta Praga cu 1,3 milioane de euro, a fost juniorul roș-albaștrilor și a plecat din Ghencea gratis.
Alibec, cumpărat de la Astra cu 1,7 milioane, a făcut și el parte din grupele de copii ale roș-albaștrilor.

Ca și Răzvan Marin, pe care Hagi l-a "pescuit" din Ghencea pentru Academia lui. Marin a devenit, la 20 de ani, o atracție pentru mai multe cluburi italiene, cu Fiorentina favorită, pentru un preț de 3 milioane de euro.

Reghe mai are trei

Lotul Stelei conține și alți tineri, în afara lui Man: fundașul dreapta Gabriel Simion, mijlocașul Mario Mihai, atacantul Cristian Onțel. Toți trei au participat la antrenamentele lui Reghecampf și în prima parte a sezonului, dar nu și-au făcut loc în echipă.

Onțel, 18 ani, are 5 prezențe în Liga 1, însă niciuna din postura de titular. A și marcat un gol, într-o victorie cu 4-1 la Târgu Mureș, în finalul sezonului trecut.

În acest sezon a jucat la 1-1 cu Iași, partidă în care a intrat după pauză și a fost eliminat la 11 minute distanță de primul pas pe care l-a făcut pe teren.

500.000 €va valora transferul lui Man cu tot cu bonusuri, 100.000 euro în funcție de prezențele din Liga 1 și încă 100.000 euro la debutul la națională, bani de plătit de Steaua către UTA

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
widoqq
widoqq  •  09 Ianuarie 2017, 11:41

Inca un tanar talent `omorat`de Gigi Puscarie! Va vaitati ca moare fotbalul daca dispare Steoaia! Nu, se salveaza fotbalul daca dispare mizeria asta din fotbalul romanesc.

iacobeusebiu
iacobeusebiu  •  09 Ianuarie 2017, 09:39

Asa e viata, sunt legile naturii sau daca vreti ale capitalismului ,cei puternici supravietuiesc

vasglo
vasglo  •  09 Ianuarie 2017, 09:33

*** ii pute tot ce se intampla la Steaua. Daca ia Steaua cei mai "tari" atacanti din tara, nu e bine, ca Man, copilul promitator de 18 ani, nu mai apuca sa creasca. Cu alte cuvinte, Steaua nu trebuia sa-i transfere pe cei doi atacanti consacrati, ci sa joace cu "copilul" pana ce acesta va creste mare! Mai sunteti neamule?!..-:)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează