FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua începe discuţiile cu jucătorii care termină contractele în vară: "Dacă nu semnează, aducem alţii"

Articol de GSP - Publicat marti, 16 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 decembrie 2014 22:32

Argăseală a anunţat ieri că în cazul în care Arlauskis, Prepeliţă, Latovlevici, Szukala şi Sînmărtean nu acceptă oferta clubului, vor pleca la vară şi în locul lor se vor realiza transferuri importante.

Jucătorii şi antrenorii au intrat în vacanţă, nu şi conducerea campioanei. De azi, Valeriu Argăseală va începe cea mai grea misiune din acest sezon: să convingă jucătorii care vor intra peste două săptămîni în ultimele 6 luni de contract să-şi prelungească înţelegerile. "Asta e principala problemă în perioada următoare", a confirmat ieri preşedintele roş-albaştrilor.

Cei 6 sînt: Arlauskis, Szukala, Prepeliţă, Latovlevici, Sînmărtean şi Rusescu. În privinţa ultimului, situaţia e relativ sub control, în sensul în care clubul deţine o opţiune de cumpărare definitivă în iunie 2015, dar suma e destul de mare, 1,5 milioane de euro.

Cu ceilalţi se vor purta discuţii face to face. Totuşi, nu vor exista negocieri în adevăratul sens al cuvîntului, pentru că Gigi Becali i-a transmis lui Argăseală care sînt sumele pe care e dispus să le ofere. "Vor, bine. Nu acceptă, asta e, vor pleca la vară", aceasta e poziţia inflexibilă a clubului.

Totuşi, Argăseală susţine că Steaua e pregătită şi pentru varianta în care nu se va ajunge la nici un acord. "Ne vom conforma şi vom aduce alţi fotbalişti, de aceeaşi valoare cu ei", a declarat Argăseală.

Ultimul astfel de caz s-a petrecut cu Tătăruşanu, care n-a dorit să prelungească, Steaua l-a folosit pînă la capăt, după care l-a achiziţionat pe Arlauskis.

Ce sume le oferă Steaua
Gazeta a aflat cîteva dintre ofertele pe care Becali le va face jucătorilor aflaţi pe final de contract. Propunerea către Szukala şi Sînmărtean e de cîte 20.000 de euro pe lună, fără nici un alt bonus la semnătură, aşa cum îşi doresc jucătorii.

Un caz aparte e cel al lui Arlauskis. El deja are cîteva oferte concrete din străinătate, echipe care l-ar dori chiar din această iarnă. "Am primit o solicitare chiar de la un club mare. Văd că Steaua încă n-a deschis discuţiile cu noi", a spus Leonid Istrati, agentul goalkeeper-ului lituanian.

La Bourceanu nu există opţiune
În privinţa lui Papp, Steaua a rezolvat situaţia. I-a activat opţiunea de cumpărare. Acelaşi lucru e trecut şi în contractul de împrumut al lui Rusescu de la Sevilla. În schimb, în privinţa lui Bourceanu, şefii din Ghencea n-au la dispoziţie această variantă, iar în iunie, jucătorul va reveni la gruparea turcă.

644946-steaua.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Au tăiat porcul :)
Iasmin Latovlevici, Paul Pîrvulescu şi Alex Bourceanu, alături de soţii, au plecat ieri dimineaţă în vacanţă. Cei trei vor petrece cîteva zile în comuna Mălini din judeţul Suceava, la un apropiat al steliştilor. După o plimbare cu o trăsură trasă de cai de munte, jucătorii campioanei au tăiat porcul şi au făcut un foc de tabără. "Acum mă gîndesc doar la vacanţă, nu mai vreau să aud momentan de fotbal. Merg în vacanţă, apoi discutăm despre viitorul meu", a spus Bourceanu.

Obiectivele lui Gâlcă
Costel Gâlcă a vorbit după meciul din Cupa Ligii despre dezamăgirile din acest an, dar şi despre viitor: "Regret ratarea calificării în Europa League, dar nu a fost să fie. Dacă nu marcăm, nu putem cîştiga. Turul de campionat a fost unul foarte bun pentru noi. Sîntem la nouă puncte de a doua clasată. Nu ştiu ce urmează! Trebuie să vorbesc cu domnul preşedinte. Nu ştiu ce transferuri vom face. În retur, îmi doresc să jucăm mai ofensiv şi să cîştigăm campionatul. Bineînţeles că vreau şi celelalte două trofee în care sîntem implicaţi".

Pe lista lui Lazio
Aflat în ultimele 6 luni de contract, Lukasz Szukala are şanse mari să plece de la Steaua. Dorin de Laurenţiu Reghecampf la Al Hilal, polonezul de 30 de ani este şi pe lista de transferuri a lui Lazio. Ziariştii italieni de la Cinquequotidiano.it scriu despre interesul italienilor pentru fundaşul central. "Este adevărat, există oferte pentru el, vom vedea în perioada următoare ce decizie va lua. Lukasz e legat de România şi ar vrea să rămînă la Steaua, pentru că îi place aici", a declarat Argăseală.

Schimb la Comisii
Comitetul Executiv al FRF a decis un schimb de membri între comisiile de disciplină şi de recurs, ca urmare a diferenţelor dintre deciziile acestora în cazul suspendărilor dictate lui Gabi Mureşan şi Alin Şeroni. "Nu a explicat nimeni ce s-a întîmplat în cazurile fotbaliştilor suspendaţi cărora li s-au anulat ulterior pedepsele. Au explicat doar că au fost divergenţe de opinii. Valentin Cocean, de la Comisia de Recurs, se duce la Disciplină, iar Marian Tudor, de la Disciplină, se mută la Recurs. Totul pentru un schimb de experienţă", au declarat surse federale pentru Mediafax.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
terminatorul3
terminatorul3  •  16 Decembrie 2014, 11:52
Postat de jim_b_brown pe 16 Decembrie 2014, 09:57

SOC... Cioben Jiji schimba stema si culorile ! Cititi in gazeta online !

Am ramans "socat"

jim_b_brown
jim_b_brown  •  16 Decembrie 2014, 10:01

Iar noul nume va fi FC Steaua Sfanta Bucuresti !

jim_b_brown
jim_b_brown  •  16 Decembrie 2014, 09:57

SOC... Cioben Jiji schimba stema si culorile ! Cititi in gazeta online !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează