FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua - Pandurii e aruncat în aer de scandalul cazului Momcilovici: "Mă deranjează practicile Stelei"

Momcilovici, care a împlinit în vară 28 de ani, e cotat la 1,2 milioane de euro de către site-ul transfermarkt.de
Momcilovici, care a împlinit în vară 28 de ani, e cotat la 1,2 milioane de euro de către site-ul transfermarkt.de

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 octombrie 2015 00:00

Edi Iordănescu acuză faptul că fundaşul stînga a intrat în atenţia campioanei chiar înaintea disputei directe de duminică seara.

Steaua îl vrea pe Marko Momcilovici. Interesul pentru fundaşul stînga sîrb, apărut în ultimele zile, după ce campioana l-a dorit şi în vară, l-a determinat pe antrenorul celor de la Pandurii Tg. Jiu să ia atitudine şi să pună la zid atitudinea şefilor din Ghencea.

"Ştiu că Steaua e interesată de Momcilovici, mi s-a transmis acest lucru şi în vară, dar acum nu se pune problema să ne despărţim de el din moment ce pe parcursul acestui sezon i-am pierdut deja pe căpitanul echipei, dar şi pe golgeterul ei. Nu voi accepta sub nici o formă să-l dăm pe Momcilovici. Altceva mă deranjează foarte tare. Nu poate nimeni să mă convingă de faptul că e o întîmplare că mediatizarea acestui interes al Stelei se face fix acum, înaintea meciului direct", a spus Iordănescu jr.

Edi a continuat pe acelaşi ton dur la adresa campioanei: "Asta nu e o coincidenţă, e o strategie lipsită total de fair-play! Mai ales că aşa s-a petrecut şi înaintea meciului de la începutul campionatului, cînd cei de acolo transmiteau că îl doresc pe Mihai Roman. Mizez că jucătorii mei, în afară de valoare, au şi multă inteligenţă şi nu vor pica în astfel de capcane. Şi îmi doresc ca astfel de practici să dispară din peisaj pe viitor".

Tehnicianul gorjenilor a explicat apoi şi de ce se opune unei cedări a lui Momcilovici la Steaua. "În momentul de faţă, nici o echipă nu poate avea pretenţia că e favorită la accesul în play-off fiindcă sîntem într-o etapă intermediară a acestui sezon şi ne aflăm la acelaşi nivel. Cum aş putea accepta să ofer un jucător de bază unei contracandidate pentru play-off?".

E cel mai bun!

În momentul de faţă, Momcilovici are cea mai mare medie a notelor GSP, pentru prestaţiile din Liga 1, dintre toţi componenţii lotului antrenat de Iordănescu. A bifat 13 din 14 jocuri şi are o medie de 6,17, peste Droppa, 6,11, Mingote, 6,09, şi Ciucur, 6,00. A lipsit într-un singur joc, cînd a fost suspendat.

Termină contractul în vară

Momcilovici a semnat cu Pandurii în vara lui 2013, după ce evoluase la echipe mediocre din Serbia. A parafat atunci un contract pe 3 sezoane, astfel că la 1 ianuarie anul viitor va intra deja în ultimele 6 luni şi ar putea să încheie un acord oficial cu orice alt club, fără ca Pandurii să se poată opune.

Decide în funcţie de antrenor

Conducerea celor de la Pandurii Tg. Jiu l-a abordat deja pe Momcilovici pentru a-i propune prelungirea contractului. Sîrbul şi-a arătat disponibilitatea de a continua, încă nu a semnat nimic, dar le-a transmis şefilor clubului că hotărîrea lui va depinde foarte mult de faptul dacă la echipă va mai continua sau nu Edi Iordănescu.

Mereu a jucat mult şi a avut realizări

Sezonul Meciuri Goluri/pase de gol Media notelor GSP
2013-2014 32 4/3 5,66
2014-2015 41 4/3 5,67
2015-2016 14 1/1 6,17

Steaua vs Pandurii cu Iordănescu jr. pe bancă

Data Meciul Scor Competiţia
martie 2015 Pandurii - Steaua 3-1 Liga 1
mai 2015 Steaua - Pandurii 3-0 finala Cupei Ligii
iulie 2015 Pandurii - Steaua 0-3 Liga 1

4a fost nota încasată de Momcilovici la ultimul său meci împotriva Stelei, 0-3 la Severin în acest campionat, iar înainte de acesta primise nota 3 în finala Cupei Ligii, tot 0-3

6jucători a cumpărat Steaua de la Pandurii în ultimii 5 ani: Martinovici, Păcurar, Gabi Matei, Chiricheş, Pintilii şi Breeveld

"Dacă e să răspund Stelei cu aceeaşi monedă, atunci spun că sînt interesat şi eu de Tade, Muniru şi Breeveld, jucători care la echipele de unde au venit aveau evoluţii constant bune, erau lideri, erau foarte apreciaţi, iar la Steaua nu se regăsesc deloc"
Edward Iordănescu, antrenor Pandurii

"Momcilovici e profesionist sută la sută în tot ce face, nu doar la antrenamente, niciodată nimeni n-a avut ce să-i reproşeze, aceste lucruri îl fac foarte important pentru Pandurii. E exclus să-l las să plece şi am şi sprijinul conducerii"
Edward Iordănescu, antrenor Pandurii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
864670430247166
Cornaciu Raul  •  21 Octombrie 2015, 16:03

@juliusmad Nu am nimic personal cu Chipciu, dar nu l-as vedea sa faca afara mai multe decat Rusescu. Iar suma spusa de mine 1.500.000 pentru fundasul Pandurilor e ca sa nu fie vandut. Tu ai vrea sa il iei cu 200.000 de euro? At ce profit maif aci cu el , din moment ce l-au adus acum 2 sezoane, salarii, cheltuieli medicale cu jucatorul. Daca vrei ceva platesti. Daca nu sa isi caute Steaua singura jucatorii pe afara sau sa isi creasca. Daca vrei celelalte echipe sa iti fie scouteri platesti sume umflate

juliusmad
juliusmad  •  21 Octombrie 2015, 15:56
Postat de Cornaciu Raul pe 21 Octombrie 2015, 14:14

@juliusmad Din moment ce se cere pe Chipciu 4 milioane de euro, eu zic ca 1.5 miliaone de euro nu e mult pe Momcilovic. Vezi ce a jucat Chipciu in meciurile cum miza anul asta si ma refer la nationala si la cele din Cupele Europene

e foaaarte mult pentru momcilovic, nu stiu ce poate cu echipele mai bune. chipciu are o perioada mai proasta dar in anii trecuti a demonstrat ca stie fotbal

agiler
agiler  •  21 Octombrie 2015, 14:38

Asta Edi greseste asta e practica presei inainte de meciurile Stelei se trezeste presa sa transfere la Steaua pe te miri cine stie ce anonim de jucator in special ghesepeul.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează