FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE LOOK TV, LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua românească vs Internaţionala Giurgiu » Duelul ce poate dezechilibra lupta pentru titlu se dă între două formaţii cu strategii diferite

Duelul ce poate dezechilibra lupta pentru titlu se poartă între două formații construite după rețete diferite
Duelul ce poate dezechilibra lupta pentru titlu se poartă între două formații construite după rețete diferite

Articol de - Publicat duminica, 28 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 octombrie 2014 19:23

Campioana se bazează pe români şi a fost în ultimii ani principala ţintă de scouting pentru Piţurcă. De la Astra, selecţionerul nu are multe opţiuni, fiindcă noua forţă din sudul ţării s-a creat după un model ”patentat” în România de CFR, adică a recrutat străini care au asigurat o ascensiune rapidă.

Steaua - Astra e derby pentru cîştigarea campionatului şi duel între două feluri de a alcătui echipe. Campioana e, în mare măsură, rezultatul convingerii lui Gigi Becali că e bine să facă un lot în majoritate din români.

Mercenarii
La Astra, Ioan Niculae a reînfiinţat de curînd clubul şi a vrut rezultate rapid, aşa că a folosit cea mai la îndemînă reţetă, una care a dat deja rezultate la CFR Cluj: a achiziţionat străini cu CV-uri şi cu valoare bune, raportat la nivelul Ligii 1.

Giurgiuvenii s-au mai orientat şi spre români care i-au impresionat în partidele din întrecerea internă. Aşa i-au adus pe Enache, pe Lung şi pe Găman. Iar pe Budescu îl au sub contract de mai multă vreme. Dar "scheletul" vicecampioanei e format din stranieri, "o gaşcă de mercenari", cum le zice Niculae cînd echipa îl enervează cu vreo înfrîngere.

Apărare străină, atac românesc
Steaua are trei străini importanţi, portarul şi fundaşii centrali. Arlauskis l-a înlocuit pe Tătăruşanu în vara asta, iar lîngă polonezul Szukala a apărut portughezul Varela, cumpărat de la Vaslui pe un milion de euro. Mai există Breeveld, dar surinamezul e mai degrabă o soluţie de schimb pentru cuplul "clasic" de la mijlocul terenului, Prepeliţă-Sînmărtean.

Toţi stranierii din Ghencea au vechime în Liga 1 şi vorbesc bine limba română, aşa că nu există probleme de comunicare nici pentru antrenor, nici pentru autohtonii din lot. Ofensiva e sută la sută românească: Adi Popa, Rusescu, Chipciu, Tănase, Keşeru, Iancu şi Stanciu sînt numele folosite cel mai des.

Astra e condusă pe teren de francezul naturalizat cipriot Laban, liderul giurgiuvenilor. Iar atacul trupei lui Isăilă depinde de sclipirile lui Fatai, un atacant atît de bun încît Piţurcă l-ar fi vrut la "naţionala" României. Un plan imposibil de realizat întrucît nigerianul a reprezentat deja ţara lui la nivel de tineret.

"Vamă" insistă pentru Ben Youssef
Unul dintre străinii importanţi pentru Astra în ultimii ani, tunisianul Ben Youssef, a ajuns în dizgraţie. Africanul nu mai e pe placul lui Ioan Niculae de cînd a refuzat să meargă la Liberec pentru un meci din Europa League, din cauza unor restanţe salariale.

Patronul a anunţat după 1-3 cu Mioveni, în Cupă, că Ben Youssef nu va mai apărea niciodată în echipă, dar preşedintele Dinu Gheorghe încă mai încearcă să-l determine să accepte titularizarea stoperului în vîrstă de 25 de ani. Fără el, Isăilă nu are prea multe variante. Singurii stoperi apţi sînt Oros şi Alassane Toure.

De unde vin străinii Astrei
Ţara: Jucătorii
Brazilia: Junior Morais, De Amorim
Ghana: Yahaya, Bukari
Grecia: Pliatsikas, Arabatzis
Nigeria: Fatai
Japonia: Takayuki
Tunisia: Ben Youssef
Franţa: Laban*
Senegal: Alassane Toure
Franţa: Grandin
Portugalia: Joaozinho
* joacă pentru reprezentativa Ciprului

Ce străini are Steaua
Ţara: Jucătorii
Lituania: Arlauskis
Insulele Capului Verde: Varela*
Polonia: Szukala
Surinam: Varela
* joacă pentru reprezentativa Insulelor Capului Verde

Cum ar arăta Astra exclusiv cu străini
Arabatzis - Pliatsikas, Toure, Yahaya, Joaozinho - Takayuki, Laban - Grandin, Bukari, J. Morais - Fatai

Ce echipă de români poate să alcătuiască Steaua
V. Cojocaru - Rîpă, Luchin, Papp, Latovlevici - Prepeliţă, Sînmărtean - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Keşeru

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Septembrie 2014, 03:14
Postat de conasu_boeru pe 28 Septembrie 2014, 15:36

O mentiune nu a facut semnatarul articolului care e si las pe deasupra si anume faptul ca cei trei straini sunt cei mai valorosi din echipa si fara ei Steaua era de nivelul 3-4 !!!

nu e rau..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Septembrie 2014, 03:14
Postat de roadster1988 pe 28 Septembrie 2014, 16:13

mda,steaua se bazeaza pe romani.......pe arbitri romani.

..))))))))))))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Septembrie 2014, 03:11

steaua romaneasca ? siktir.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează