FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 17 OCTOMBRIE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua s-a impus în Derby de România Under 11!

Articol de - Publicat duminica, 10 octombrie 2010 00:00

Steaua a cîştigat deja primul meci cu Dinamo: i-a bătut pe "cîini" în confruntarea juniorilor născuţi în 1999, 4-1 chiar în Ştefan cel Mare. Nici prezenţa lui Ionel Ganea pe margine şi a fiului său pe teren nu i-a salvat pe roş-albi.

"Războiul" Dinamo - Steaua, vechi de 62 de ani, are miză chiar şi pentru copii! Puştii de 11 ani ai celor mai titrate cluburi româneşti s-au duelat ieri în Ştefan cel Mare, cu 8 zile înaintea derby-ului adevărat. Părinţii de pe marginea terenului au fost pe post de ultraşi, accidentările şi ratările au stors lacrimi cum nu se văd niciodată în încleştările dintre seniori. Roş-albaştrii antrenaţi de Mihail Majearu au cîştigat în "Groapă" cu 4-1.

Galeria mamelor
"Cîinii roşii" l-au avut tehnician pe Cătălin Bîrleanu, plus pe Ionel Ganea pe post de motivator şi de părinte al lui George, atacant la Dinamo. Ganea senior le-a dat indicaţii tuturor, abia a rezistat pe margine de nervi şi de emoţii, şi-a ridicat copilul de jos atunci cînd George s-a ciocnit de portarul advers şi a rămas întins pe gazon. Două mame au participat şi ele la atmosfera de derby: "Dinamo! Dinamo!".

"Miau! Miau! Miau!"
Cum au sărbătorit steliştii victoria contra "Ganezilor"? "Hai, Garrincha!" a fost strigătul de luptă auzit cel mai des din tabăra părinţilor roş-albaştri. Unul dintre taţii de pe margine îşi alinta copilul cu numele fostului campion mondial brazilian. Micuţii de pe teren nu se născuseră însă cînd juca "Diavolul şchiop" Garrincha.

Fericiţi că au bătut-o pe Dinamo, ei şi-au umilit rivalii scandînd pe teren, imediat ce arbitrul a semnalizat finalul meciului: "Cine sîîînteeem? Miau! Miau! Miau!". :)

"Un duel între Dinamo şi Steaua înseamnă orgolii mari, ambiţie, la orice vîrstă. Sper din tot sufletul ca la seniori să batem noi, duminica viitoare!"
Ionel Ganea, antrenor Dinamo II

Azi e derby-ul generaţiei '98
Dinamo şi Steaua se vor întîlni din nou astăzi, de data asta meciul fiind între grupele de copii născuţi în 1998. Partida se dispută tot în Ştefan cel Mare, de la ora 9:30. Roş-albaştrii mai au azi un derby al juniorilor: de la ora 12:00, pe terenul "Biruinţa", steliştii cu vîrsta de 9 ani o întîlnesc pe Rapid.

Majearu, invers decît Ganea
Steliştii mici au avut o bancă tăcută. Mihail Majearu, mijlocaşul cîştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, s-a rezumat să privească meciul, fără să ţipe deloc la copiii de pe teren. În schimb, la Dinamo, Ionel Ganea a vorbit mai des decît antrenorul. Fostul atacant al "naţionalei" a dictat de pe margine soluţii pentru continuarea fazelor şi i-a încurajat pe copii.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
star01
star01  •  10 Octombrie 2010, 12:31

nu ar strica un"bis" duminica viitoare!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează