FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA PLOIEŞTI

Steaua s-ar putea păcăli din nou » Detaliu compromiţător despre cariera lui Tembo

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 12 octombrie 2012 19:57

Preşedintele fundaţiei care l-a îndreptat spre fotbal pe jucătorul dorit de Steaua, Fwayo Tembo (23 de ani), povesteşte despre cariera fotbalistului zambian şi mărturiseşte că înainte de a ajunge la Astra, mijlocaşul a picat testele fizice din cauza greutăţii.


" Tembo are kilograme în plus, iar agentul său este vinovat! Fwayo a fost transferat de agentul său de la Basel în Qatar, dar a picat testele fizice şi după a ajuns la Etoile du Sahel, dar nici acolo nu a reuşit să treacă aceste probe.

Impresarului nu îi pasă de Fwayo ca persoană, îl interesează doar să obţină profit de pe urma lui. Niciodată nu a avut sfătuitori buni. Cînd era la EduSport, tatăl lui nu a fost un ghid bun, îl oprea să meargă la şcoală.

Drept urmare, Fwayo nu mai poate avea încredere în oameni, atît timp cît nu a putut avea încredere în tatăl său. Agenţii de jucători îşi pun amprenta asupra naturii fiecărui jucător", a declarat Dr. Oscar Mwaanga, preşedintele EduSport* Foundation, în luna mai a acestui an pentru newafricanfootball.com

*EduSport Foundation este o organizaţie nonguvernamentală din Zambia, care îndrumă copiii spre sport pentru a se dezvolta ca indivizi.

200.000 de euro este valoarea lui Tembo, potrivit transfermarkt.de

5 meciuri şi 3 goluri a bifat Fwayo în acest sezon pentru Astra

900.000 de euro a plătit FC Basel pentru mijlocaş în 2010

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
kxd2000
kxd2000  •  12 Octombrie 2012, 20:48

Dr. Oscar Mwaanga e probabil ofticat ca nu a incasat si el un comision cand jucatorul a semnat cu Astra. Ce stie el ce kilograme in plus are Tembo ca doar el nu joaca in Zambia acum, ci in Liga 1. Daca e supraponderal, asta stiu preparatorul fizic si antrenorul clubului. Un citat expirat din mai, cand noi suntem la jumatatea lui Octombrie si baiatul a dat deja 3 goluri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează