FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua schimbă istoria ultimilor ani » Musafirii se transformă în sărbătoriţi :)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 aprilie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2013 18:57

Steaua a asistat în urmă cu aproape un an, la Cluj, la sărbătoarea celor de la CFR pentru cîştigarea campionatului. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi în 2009, însă atunci au fost martorii bucuriei jucătorilor de la Unirea Urziceni.

Obişnuiţi în ultimii ani cu umilinţa de a asista la petrecerile altor echipe, roş-albaştrii au şansa de a se revanşa înacest sezon în faţa campioanei en-titre, CFR Cluj.

CFR avea planul făcut de la startul sezonului

La începutul sezonului trecut, Gigi Becali o acuza pe CFR Cluj că beneficiază de ajutorul arbitrilor, iar răspunsul şefilor ardelenilor, Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany, nu a întîrziat să apară.

Cei doi l-au anunţat pe patronul Stelei că abia aşteaptă să sărbătorească titlul în Gruia şi să aibă Steaua pe post de invitat de onoare."Îi invit pe cei de la Steaua să ne dea medaliile de campioni, că şi-aşa ne-au criticat mereu", a fost ironia Iui Iuliu Mureşan la adresa steliştilor, după derby-ul cu U Cluj.

Invitaţi şi la petrecerea Unirii Urziceni

Nu a fost singurul episod de acest gen la care fotbaliştii din Ghencea au luat parte. Frustrarea de a participala bucuria campioanei a fost cunoscută şi în 2009. Atunci au întîlnit Unirea Urziceni în ultima etapă a campionatului şi au remizat, scor 1-1.

Acel punct a fost decisiv pentru a se califica în Europa League, doar pentru că Rapid a remizatîn Giuleşti, scor 2-2, cu Poli Iaşi.Terenul din Bărăgan a devenit rapid locul în care doar o singură echipă conta, şi aceea nu era Steaua, ci Unirea Urziceni.

Deşi bucureştenii aveau şi ei motiv de bucurie, Dan Petrescu şi Mihai Stoica, oamenii care o conduceau pe Unirea la acea vreme, au pornit petrecerea de titlu. Interesant este, că la acea partidă, Raul Rusescu a înscris golul Unirii Urziceni, atacantul care în acest sezon a pus serios umărul la diferenţa dintre Steaua şi celelalte echipe.

Steaua pregăteşte petrecerea de la Cluj

În acest moment Steaua are 16 puncte faţă de Astra Giurgiu, cînd mai sînt doar 9 etape pînă la finalul campionatului. Peste 3 etape, echipa din Ghencea va juca pe terenul campioanei şi atunci poate deveni matematic campioană, dacă giurgiuvenii vor face un pas greşit în următoarele 3 meciuri.

În această perioadă, Steaua va juca pe terenul Rapidului, apoi va primi vizita unei alte echipe puternice, Petrolul Ploieşti, după care urmează deplasarea din Gruia. Cu 9 puncte cîştigate, cumulat cu un pas greşit al Astrei, Steaua ar deveni campioană.Nu va fi uşor însă. Giurgiuvenii au partide ceva mai simple, însă forma arătată de aceştia nu este deloc bună.

Astra va juca în această etapă la Mediaş, cu Gaz Metan, apoi va primi vizita Ceahlăului, echipă angrenată în lupta pentru salvarea de la retrogradare, iar în etapa a 28-a va mergela Vaslui, pentru a înfrunta echipa lui Gabi Balint, formaţie care se luptă şi ea serios pentru un loc de Europa League.

"Suporterii au o sete de titlu şi trebuie să se descătuşeze acum. Mai întîi o facem din naţionalism, în Ardeal, ca să le dăm peste bot, că niciodată nu vor mai lua în România titlul. Niciodată în viaţa lor ei nu vor mai lua titlul, nu îi las eu. În România numai românii iau titlul",a fost reacţia lui Gigi Becali.

Nici Dinamo nu scapă de sărbătoarea Stelei

Patronul Stelei, Gigi Becali, a anunţat că, deşi echipa sa are mari şanse de a deveni campioană înainte de meciul cu Dinamo din etapa a 32-a, "cîinii" nu vor scăpa fără să asiste la sărbătoarea echipei din Ghencea.

Finanţatorul roş-albaştrilor nu numai că vrea ca echipa sa să umilească pe teren marea rivală, dar vrea şi să pornească un foc de artificii chiar în Groapă (n.r. nu este sigur încă dacă Derby de România se va juca pe Naţional Arena sau în Ştefan cel Mare). Mai mult, Becali le cere fanilor să se descătuşeze la cele două partide, cu CFR Cluj şi Dinamo, şi să demonstreze că reprezintă echipa campioană.

"Steaua este simbolul României, cu o echipă formată din români, şi aici, doar românii cîştigă. Vrem să sărbătorim în Ardeal cîştigarea titlului 24 şi vrem să facem apoi şi în Ştefan cel Mare. Facem o aniversare în Ardeal, pe piept cu harta României direct în Ardeal.

Universitatea Cluj a pus tricolorul, iar noi punem şi harta. Artificii în Ardeal şi apoi în Groapă, să urle "cîinii" ca turbaţi cînd vor vedea artificii în jur", a mai spus patronul Stelei.

 

 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
v_for_vendetta_2011
v_for_vendetta_2011  •  11 Aprilie 2013, 11:23

eu nu vreau ca Steaua sa devina matematic campioana la meciul cu cfr...vreau fix la meciul cu dinamo....la ei acasa!

randoom
randoom  •  11 Aprilie 2013, 01:01
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

BIETII BOLNAVI PSIHICI,NU STIU NICI MACAR SA SE UITE PE UN CLASAMENT. DACA ASTRA PIERDE URMATOARELE 2 ETAPE(IAR LOCURILE 3-5 NU DAPASESC ASTRA IN CLASAMENT),IAR STEAUA CASTIGA URMATOARELE 2 ETAPE,STEAUA ESTE CAMPIOANA.

vladone29
vladone29  •  11 Aprilie 2013, 00:44
Postat de archibald pe 10 Aprilie 2013, 22:12

poate facem in asa fel ca oile sa joace cu portile inchise in Gruia iar la statia de amplificare sa se auda numai behaituri!

Ar fi bine daca faceti in asa fel sa se joace cu portile inchise,si la statiile de amplificare sa se auda numai discutiile dintre pazkany si arbitri.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează