FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE SINGURUL ZIAR ÎN CANTONAMENT CU STEAUA

Steaua se pregăteşte ca în America de Sud » Samba do Ghencea

Steaua
Steaua

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2010 00:00

Roş-albaştrii se pregătesc în cantonamentul din Antalya după metode care sînt puse în practică de marile cluburi din America de Sud

"Vreau la Steaua o echipă care să joace şi să facă spectacol aproape la fiecare meci", spune Mihai Stoichiţă. "Lippi" pregăteşte acest lucru încă din primul cantonament al iernii şi lucrează foarte mult după metodele aplicate în America de Sud: "Echipelor româneşti ca şi cele sud-americane se bazearză mult pe alergare în teren. Să plimbi mingea pur şi simplu pe teren sau să alergi mult şi fără rost nu mai e suficient în fotbalul de astăzi. Pe la toate echipele pe care le-am antrenat a dat roade acest stagiu de pregătire", se destăinuie "Lippi" din Ghencea.

1. Pregătirea fizică e vitală
"Jucătorii trebuie să aibă o rezistenţă foarte bună în timpul unui meci, pentru că în campionatul din România jocul este deschis. Nu mai există acele echipe care se închid şi se pun pe două linii. Trebuie să alergi mult şi de aceea ai nevoie de potenţă fizică", spune Stoichiţă.

De aceea, tehnicianul echipei din Ghencea le comandă jucătorilor săi ture de 300 de metri, pe care fotbaliştii trebuie să "scoată" sub un minut. Tot timpul în plutonul fruntaş sînt Nicoliţă, Bicfalvi, Andrei Ionescu, Surdu sau Bogdan Stancu. "Trebuia să scoatem 55 de secunde pe 300 de metri. Bine că am avut doar 5 bucăţi", se plîng steliştii.

2. Jocuri diversificate din cel mult două atingeri
Un alt factor pe care tehnicianul echipei din Ghencea doreşte să-l impună la formaţia din Ghencea este un joc de pase din cel mult două atingeri, prin care Steaua să-şi sufoce adversarii. "Toate echipele mari se impun printr-un joc de pase ieşit din comun. Trebuie să ajungem şi noi să facem la fel. Putem să-i dăm peste cap pe adversari printr-o ţesătură de pase. Nu vreau să vă văd că transmiteţi mingea din mai mult de două atingeri".

3. "Marcaţi din prima"
Mihai Stoichiţă vrea ca Bogdan Stancu şi compania să marcheze mult mai mult de acum înainte. "Trebuie să tragem la poartă din toate poziţiile. Să nu vă prind că atunci cînd aveţi posibilitatea să şutaţi mai încercaţi un dribling", le aminteşte mereu "Lippi". Acesta e motivul pentru care la antrenamente tehnicianul roş-albaştrilor exersează foarte mult şuturile la poartă fără preluare.

"Trebuie să acoperim fiecare zonă în teren pentru a nu da şanse adversarului să ne suprindă în timpul meciurilor. De aceea trebuie să alergăm foarte mult"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  22 Ianuarie 2010, 12:54

Daca afara aceste metode de antrenament se practica din ani 90 (intervale si direct s-au 2 atingeri) noi am ajuns in 2010 sa copiem ce fac alti , eu sint total dezamagit de Scoala de Antrenori si sint curios :ce invata antrenori nostri acolo ?

 •  22 Ianuarie 2010, 12:27

Teoretic suna bine, astept sa vad si practica...

lopy_sf
lopy_sf  •  22 Ianuarie 2010, 10:05

Suna bine..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează