FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - STEAUA 1-2

Steaua se pregăteşte pentru un final de campionat ostil din partea lui Dragomir

Ovidiu Petre, Petre, Steaua
Ovidiu Petre, Petre, Steaua

Articol de , - Publicat vineri, 09 aprilie 2010 00:00

### Culisele ultimei luni şi jumătate pentru trupa din Ghencea

### Gigi Becali a pierdut susţinerea LPF, dar anticipează victorii pe linie în ultimele 8 runde ale sezonului, în timp ce vestiarul stă să explodeze din cauza restanţelor financiare

### Stoichiţă suspendat fără să fie măcar anunţat

### "La fiecare eliminare vom primi sancţiunea maximă"

Victoria de la Bistriţa şi ajutorul primit din partea unora dintre contracandidate, care au pierdut puncte, a aprins Ghencea

Steaua a uitat de eşecul cu Dinamo, în urma căruia plîngea acum trei săptămîni, şi-şi face iar planuri de titlu şi de Champions League. Roş-albaştrii deţin atuuri importante pe finalul de campionat, dar au şi cîteva dezavantaje.

1. Mitică i-a întors spatele
Alianţa Gigi Becali-Dumitru Dragomir, de care Steaua a beneficiat în sezoanele precedente, nu mai e de actualitate. Patronul din Ghencea şi şeful LPF s-au certat din pricina cazului "Varga-Bălan" şi Liga deja a întors foaia: Stoichiţă a fost suspendat două etape în urma eliminării din partida cu FC Braşov, în condiţiile în care nici măcar nu fusese anunţat că va fi judecat! Surse de la Ligă spun că atitudinea comisiilor va rămîne aceeaşi faţă de Ghencea: "Dragomir are influenţă şi Steaua ar putea avea de suferit la chestii mărunte, dar care contează într-un campionat, gen numărul etapelor de suspendare pentru un jucător sau programarea meciurilor".

"Am căzut din lac în puţ: i-am luat comisiile lui Mircea Sandu ca să i le dăm lui Mitică. Vai de capul meu! Dragomir ghidonează comisiile la milimetru! Ăia merg ca pe sîrmă, unul nu suflă!"
Gigi Becali, patron Steaua

PRIMA ŞICANĂ
Clemenţi cu Şumi, duri cu "Lippi"
LPF a decis ca Stoichiţă să-şi conducă echipa din tribună la Bistriţa, în vreme ce adversarul lui, Şumudică, s-a aflat pe bancă. Stelistul a luat două etape de suspendare fără să ştie cînd e judecat, iar Şumi a scăpat doar cu una, tot pentru eliminare. Surse de la Ligă au povestit că Gloria ar fi fost înştiinţată la timp şi a putut trimite o cerere de revizuire a sancţiunii tehnicianului, care a fost acceptată, aşa că ex-atacantul Rapidului a luat doar o etapă, nu două.

2. Ce vrea să spună Gigi?
Rezultatele recente ale Stelei, 10 puncte din ultimele 4 etape, i-au enervat pe rivalii la titlu. MM Stoica, preşedintele Urziceniului, a explodat pe teren în timpul jocului pe care ialomiţenii l-au terminat la egalitate cu Gaz Metan, 1-1: "Blatiştilor! Aţi stat capră cu Steaua!". Gigi Becali pune gaz pe foc, cu o declaraţie: "Acum o să vedeţi cine e Steaua! Vedeţi voi în finalul ăsta!". Patronul a zis des asta în ultimele runde ale campionatelor trecute şi, de fiecare dată, a urmat un parcurs aproape fără greşeală al echipei lui, cu multe victorii, unele dintre ele contestate dur de adversare, care acuzau aranjamente.

"Aţi venit aici ca să jucaţi fotbal, după ce aţi fost blat cu Steaua! Blatiştilor!"
Mihai Stoica, spre oficialii lui Gaz Metan

Anii în care Steaua s-a bătut la Champions League
Multe semne de întrebare pe final
SEZONUL 2007-2008
Ce a reuşit Steaua în final
- a cîştigat nu mai puţin de 90 la sută din punctele puse în joc în ultimele 14 etape
- în ultimele 8 etape a avut 6 victorii, un egal şi o singură înfrîngere
Semnele de întrebare
- Victoria cu Dacia Mioveni a fost precedată de o întîlnire dubioasă a lui Sorin Cîrţu, antrenorul Daciei atunci, cu Virgil Becali, vărul lui Gigi
- Din stenogramele DNA au ieşit la iveală discuţii Gigi - Mititelu, înainte de meciul Craiova - Steaua 1-2. Stelistul îi solicita olteanului să-i cedeze meciul fără luptă
* Steaua a terminat pe locul 2, a jucat barajul de Ligă şi a mers în grupele Champions League

SEZONUL 2006-2007
Ce a reuşit Steaua în final
- a cîştigat toate meciurile din ultimele 8 etape
Semnele de întrebare
- Gigi a spus înaintea ultimelor 8 etape: "O să mă implic eu în acest final să vedeţi cine e Gigi Becali". La final a zis: "Finalul acesta m-a costat două milioane de euro".
- După victoriile cu Pandurii şi cu Jiul, presa a scris că adversarele Stelei n-au opus mare rezistenţă
* Steaua a prins locul 2, loc de Champions League, şi s-a calificat apoi în grupele Champions League

SEZONUL 2005-2006
Ce a reuşit Steaua în final
- în ultimele 5 etape a cîştigat toate meciurile
Semnele de întrebare
- Victoriile cu Sportul şi Jiul. La prima, mulţi l-au acuzat pe portarul Stăncioiu că a provocat deliberat penalty-ul din care Steaua a cîştigat
- Succesul din ultima etapă, de la Vaslui, chiar Adrian Porumboiu fiind cel care şi-a acuzat propriii jucători de noncombat
* Steaua a cîştigat titlul

SEZONUL 2004-2005
Ce a reuşit Steaua în final
- a cîştigat ultimele 3 meciuri, toate vitale în lupta pentru titlu
Semnele de întrebare
- Succesul de la Braşov, scor 1-0, a fost precedat de o intervenţie a lui Răzvan Zamfir, care l-ar fi sunat pe Gigi Becali şi i-ar fi promis că poate aranja cu cîţiva jucători braşoveni să joace mai moale.
- La ultima etapă, 2-1 cu Poli AEK, Becali a spus că Olăroiu, antrenorul timişorenilor atunci, i-a dat o mînă de ajutor şi a lăsat-o mai moale.
* Steaua a cîştigat titlul

3. Bani nu, nervi da
Situaţia bună din clasament contrastează cu atmosfera din vestiarul Stelei. Unii dintre jucători au cerut oficial să le fie plătite salariile, restante deja de mai bine de o lună. "Dacă o bat pe Poli Iaşi, lunea viitoare, le dau banii. Dar mă enervez cînd văd că cer salarii numai frustraţi, care oricum nu joacă fotbal!", a declarat Becali. Pînă acum, trei fotbalişti şi-au permis să-l tragă de mînecă pe patron: Pleşan, Golanski şi Arman Karamian. De ce doar ei? Primul poate pleca oricînd, oriunde pentru doar 100.000 de euro, iar ceilalţi doi devin liberi de contracte după etapa a 34-a.

"Vrem o şedinţă cu conducerea, fiindcă degeaba cerem noi bani dacă şefii nu sînt de acord să ne plătească!"
Arman Karamian, atacant Steaua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
skrap
skrap  •  10 Aprilie 2010, 04:14

SPER SA VA INTANLITI CU TOTI LA PUSCARIE, SA VA FACETI LPF ACOLO, CLUBURI, FRF, CU TOTI LA PUSCARIE LASATI FOTBALUL PE MANA NOASTRA, FOTBALUL E CE IUBIM MULTI DINTRE NOI IAR VOI IL DISTRUGETI, SPER SA SIMTITI SI VOI CE SIMTIM SI NOI CAND ADORMIM LA MECIURILE DIN LIGA 1 SI CAND VEDEM UN SUT PE POARTA ODATA LA 1 MECI, SI CAND VEDEM ARBITRI CARE LASA JUCATORI 5 METRI IN OFFSIDE.

 •  09 Aprilie 2010, 15:04
Postat de pe 09 Aprilie 2010, 10:55

articol de 2 bani... mitica a fost si va ramane pro steaua... echipa valiza e cea mai avantajata de arbitri,va uitati la meciuri,dar intelegeti ceva ? de ce se tot amana cazul valiza? la fc arges imediat s-a hotarat sa ii trimiteti in liga 2, penescu e doar un copil pe langa becali...

De ce se amana cazul "valiza"? E foarte simplu! Fiindca procurorilor le este foarte greu sa probeze mita si coruptia in acest caz, ca si in cazul cu schimbul de terenuri cu MAp.N, sau cu sechestrarea de infractori care te fura sau te jefuiesc. De cand cu CEDO e cam nasol de ei. Dar cum nu te duce capu'......

 •  09 Aprilie 2010, 12:25

MECIUL CU CRAIOVA S-A TERMINAT EGAL 1-1, NU MA MANCATI RAHAT

Vezi toate comentariile (19)
Comentează