FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL 4-1

Steaua se tratează » Ilie Stan aduce psiholog

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2011 21:35

Ilie Stan vrea un psiholog la echipă, ca să se asigure că-i scoate pe jucători din groapa de moral în care au intrat


Steliştii cred că au jucători foarte buni, dar chinuiţi de depresii. Ca să-şi scape echipa de criza de moral pe care o traversează, Ilie Stan apelează la ajutorul unui specialist. El are de gînd să aducă un psiholog în vestiar în perioada următoare, o persoană care să le redea încrederea unor fotbalişti afectaţi de presiunea mare în care joacă şi se antrenează şi de rezultatele proaste pe care le-au înregistrat în prima parte a sezonului.

În România, psihologii au fost rar contactaţi de cluburile de fotbal. Doar Sportul a avut multă vreme un astfel de specialist, inclusiv în perioada în care trupa din Regie era pregătită de Dan Petrescu. În rest, s-a apelat pentru durate scurte, în momente considerate de mare criză, cum e şi cel pe care Steaua îl traversează acum. Inclusiv în Ghencea au mai călcat psihologii. Dar n-au lucrat prea mult, fiindcă Gigi Becali i-a dat afară cu mare scandal.

Dorinel Munteanu a contactat două femei, specialiste în consiliere, imediat cum a fost numit "principal" al Stelei. Specialistele au apucat să colaboreze puţin cu Munti, pe care Gigi l-a dat afară repede, dar şi-au continuat munca şi după demiterea antrenorului, pînă cînd Becali le-a prins "în flagrant", în septembrie 2009. Ele aduseseră în vestiar inclusiv un aparat pe care îl foloseau la unele şedinţe. "Ce e aici? Echipă de fotbal sau sectă? Steaua n-are nevoie de ajutorul Satanei! Singurul psiholog de la această echipă este Gigi Becali!", a ţipat atunci patronul, renunţînd la serviciile lor.


Îl trimitea doar pe Tătăruşanu
Gigi s-a gîndit, la un an de cînd a concediat femeile angajate de Dorinel Munteanu, că un jucător din lot ar avea totuşi nevoie de psiholog. El l-ar fi trimis la tratament pe Tătăruşanu, fiindcă portarul îl supărase cu cîteva greşeli: "Nu se poate concentra, poate are nevoie de ajutor".

Ienei crede că doar succesul ajută
Ajutorul extern nu e suficient pentru a scoate o echipă de fotbal din impas, crede Emeric Ienei. Antrenorul cîştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua şi-a dezvăluit opinia legată de implicarea unui psiholog în vestiar: "Cea mai bună psihologie e succesul. Victoriile aduc victorii. Asta e valabil la fotbal şi numai aşa se poate modifica moralul jucătorilor în bine".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
cata2630
cata2630  •  09 Octombrie 2011, 16:28

si dupa sedintele cu psihologul du-i pe depresivi la stana lui gigi... mai discuta si ei cu cineva de nivelul lor...

nakamicius
nakamicius  •  09 Octombrie 2011, 13:35

Mi-a sila sa vad comentariile cu jigniri.Voi suntei oile fara creier ale tarii din pacate, inaintea lui Gigi.

joe_tm
joe_tm  •  09 Octombrie 2011, 12:36

Mai bine ii luati unul lui Becali si ati rezolvat problema :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează