FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua şi-a găsit fundaş dreapta, dar trebuie să scoată banii » Cît o costă să îl păstreze pe Paul Papp

Articol de - Publicat luni, 03 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 noiembrie 2014 10:15

Paul s-a impus clar în concurenţa cu Luchin şi campioana are posibilitatea să-l ţină inclusiv în viitor, chiar dacă deocamdată fotbalistul e numai împrumutat.

Paul Papp a fost un transfer surprinzător la Steaua, dar prezenţa lui acoperă o poziţie care îi chinuia pe roş-albaştri. A devenit fundaşul dreapta titular, deşi concurează cu Luchin.

Spre deosebire de Papp, pe care campioana doar l-a împrumutat de la Chievo pentru sezonul în curs, ex-dinamovistul Luchin e achiziţionat definitiv. Dar tot "împrumutatul" joacă titular. Cum va proceda Steaua în vara viitoare?

Clubul are posibilitatea să-l păstreze pe Papp. Condiţia este să achite 500.000 de euro, clauza de transfer definitiv prevăzută în contractul cu Chievo. Suma e accesibilă pentru campioni, care au plătit un preţ identic pe Ionuţ Neagu, mijlocaşul adus de la Oţelul ca să fie numai o variantă de "backup" în echipă. Iar pe Varela s-a dat un milion!

Steaua l-a reabilitat pe fundaşul de 24 de ani. El era om de "naţională" cînd juca la Vaslui şi printre jucătorii tineri cel mai bine cotaţi, dar transferul la Chievo a însemnat un regres. A prins rar echipa din Verona, doar 14 partide într-un an şi jumătate. Apoi a jucat la Astra în prima parte din 2014, tot împrumutat, şi a plecat de la Giurgiu în conflict cu patronul Ioan Niculae.

La Steaua evoluează constant şi a marcat şi două goluri din postura de fundaş lateral, primul dintr-o "foarfecă" împotriva lui U Cluj, la 4-1, celălalt la 3-0 în derby-ul cu Dinamo. Stoper la bază, jucătorul înalt de 1,89 devine o variantă şi pentru echipa naţională ca fundaş dreapta, în condiţiile în care noul selecţioner Iordănescu nu deţine nici o soluţie evidentă pe acel post.

25.000 de euro pe lună e salariul lui Papp la Chievo, pe care Steaua ar trebui să-l preia integral dacă îl achiziţionează pe jucător. Campioana suportă acum doar 10.000 de euro pe lună

2,5 milioane de euro a plătit Chievo în iulie 2012, cînd l-a cumpărat pe Papp de la Vaslui. Paul are 11 selecţii la "naţională", dar a mai prins doar un joc în "tricolor" din momentul în care s-a transferat în Italia

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Chemat la Comisii
Helmuth Duckadam va fi judecat miercuri la Comisia de Disciplină după declaraţiile făcute la adresa arbitrului Istvan Kovacs. "Pot să-l fac şi nesimţit fără probleme. A decimat o echipă. Situaţie mai clară decît lovitura lui Mureşan nu există pe faţa pămîntului", spunea Duckadam.

Acesta a fost reclamat de Alexandru Deaconu. "Nu îmi retrag cuvintele. Dar în ce calitate să fiu chemat la Comisii? Istvan Kovacs poate să mă dea în judecată în civil, da, însă eu nu sînt sub jurisdicţia Comisiilor. N-au cum să mă suspende pentru că eu nu am nici o calitate oficială la Steaua!", a spus la DolceSport.

"N-au nici un rival în campionat"
Noul antrenor al "naţionalei" Under 21, Mihai Teja, a vorbit despre parcursul Stelei din acest sezon: "Gâlcă are un lot mult mai valoros decît celelalte echipe. Pentru Steaua e foarte important să rămînă aceşti jucători, pentru că au arătat că au valoare, au demonstrat asta şi în acest moment domină fotbalul românesc. N-au nici un rival în campionat în acest moment. Chiar credeam că Petrolul poate să ia campionatul anul acesta! Nu ştiu ce s-a întîmplat cu ea sau care sînt cauzele pentru care Petrolul nu este mai sus în clasament".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
stelio
stelio  •  04 Noiembrie 2014, 05:45
Postat de mixmax pe 03 Noiembrie 2014, 09:59

Steaua il aduce pe Papp pt postul de fundas central nu pt. fundas dreapta...Pe dreapta joaca doar de conjunctura.

Asa cred ca stau lucrurile.Se pare ca plecarea lui Szukala nu va putea fi evitata!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Noiembrie 2014, 02:14
Postat de dac.impielitzat pe 03 Noiembrie 2014, 13:01

sincer nu cred ca are nivelul la care are nevoie Steaua de el unde nu e, nu e...

asta e si opinia mea, absolut neutra. chiar neutra. nu e cine stie ce jucator, daca ne raportam la pretentiile voastre, ale stelistilor.

steaua.libera
steaua.libera  •  03 Noiembrie 2014, 13:43

E bun, dar daca ar juca in centru ar fi si mai si. O sa fie cel mai probabil titular dupa ce pleaca Łukasz.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează